Ο Κουέστα και η παράδοση στην Τούμπα
i

Κουέστα/©Intime

Ο Κουέστα και η παράδοση στην Τούμπα

Αλέξης Σαββόπουλος 09:35 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 30.04.2023

Το θετικό ποσοστό που… τρέχει ο Ισπανός τερματοφύλακας όταν υπερασπίζεται την εστία του Άρη στην έδρα του αιώνιου αντίπαλου.

Ο Χούλιαν Κουέστα δεν είναι μόνο ο πιο παλιός παίκτης του Άρη αυτή τη στιγμή στο ρόστερ και επομένως αυτός που έχει πάρει μέρος στα περισσότερα τοπικά ντέρμπι, ειδικά από τη στιγμή που αποχώρησαν από την ομάδα, οι άλλες παλιοσειρές, όπως ο Ματίγια, ο Μαντσίνι, ο Γκάμα, ο Σάσα

Είναι κι αυτός που έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του μια πολύ θετική παράδοση στην Τούμπα, όταν καλείται να υπερασπιστεί την εστία των κιτρινόμαυρων. Είτε μιλάμε για ματς πρωταθλήματος, είτε playoffs. Και μιλάμε μόνο για τα παιχνίδια στην έδρα του ΠΑΟΚ γιατί αυτό το θετικό σερί διευρύνεται αν συμπεριλάβουμε και τα ματς στο Βικελίδης.

Το αποψινό θα είναι για τον αρχηγό του Άρη, το 8ο στην έδρα του ΠΑΟΚ, στην οποία έχει καταγράψει μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις. Το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Στα προηγούμενα επτά που κάθισε κάτω από τα δοκάρια, από το 2018 που ήρθε στα μέρη μας και εντεύθεν, έχει μόλις μια ήττα. Εκείνο το 2-0 στα playoffs, της σεζόν 2020-21. Στα υπόλοιπα έξι έχει μόνο ισοπαλίες και νίκες. 

Για την ακρίβεια, δυο νίκες με 0-1 αμφότερες και τέσσερις ισοπαλίες. Μάλιστα στα τρία από τα έξι, δηλαδή τα μισά, κατέγραψε και clean sheet, δηλαδή κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ότι είναι και από τους λίγους που αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα την σημασία που έχουν αυτά τα παιχνίδια και την ειδική προετοιμασία που απαιτούν.