Ο λόγος της επιστροφής του Λόβρεν στη Λιόν δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικός

Ντέγιαν Λόβρεν

i

Ο Λόβρεν/ Screenshot via Twitter

Ο λόγος της επιστροφής του Λόβρεν στη Λιόν δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικός

Πάνος Μαλακτάρης • 18:39 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Οι πληροφορίες από Ρωσία αναφέρουν ότι η Ζενίτ θέλησε να ξεφορτωθεί τον Κροάτη λόγω των πρόσφατων εθνικιστικών χαιρετισμών του

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες μέρες από την ανακοίνωση της μεταγραφής του Ντέγιαν Λόβρεν στην ομάδα της Λιόν, για την οποία σας ενημερώσαμε. Ο Κροάτης αμυντικός είχε γράψει 72 συμμετοχές σε μια τριετία στη γαλλική ομάδα, πριν αναχωρήσει το 2013 για την Σαουθάμπτον. Πέρα ωστόσο από την εγνωσμένη ποδοσφαιρικά αξία του παίκτη, ρωσικά μέσα αναφέρουν πως υπήρξαν πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση να αποδεσμεύσει η Ζενίτ τον Κροάτη. 

Ο Λόβρεν ήταν επίσης αρχηγός στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, ενώ το συμβόλαιό του έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν πως ο κύριος λόγος της αποδέσμευσής του δεν ήταν άλλος από τον πρόσφατο προκλητικό εθνικιστικού χαρακτήρα πανηγυρισμό του κατά τους εορτασμούς για την κατάληψη της πρώτης θέσης από την Κροατία στο Μουντιάλ του Κατάρ. 

Οι τότε ναζιστικοί ύμνοι και χαιρετισμοί που είχαν επιλέξει και επιδείξει οι Λόβρεν και Μπρόζοβιτς είχαν προκαλέσει σάλο, αν και έμοιαζε να ξεχνιέται σιγά σιγά το θέμα. Ο χαιρετισμός των Κροατών εθνικιστών, των «Ουστάσε», ήταν κάτι ιδιαίτερα άτοπο και προκλητικό από μέρους των 2 παικτών. 

Δεν υπάρχει κανείς που να μη γνωρίζει το νόημα αυτού του χαιρετισμού, και όσοι τον ενστερνίζονται και τον χρησιμοποιούν ξεχνούν πως αυτοί που τον εφηύραν πήραν τις ζωές εκατομμυρίων ανδρών, γυναικών, ακόμα και παιδιών. Αναφέρεται πως ακόμα και οπαδοί της Ζενίτ συναντήθηκαν με τους διοικούντες, είδαν τα επίμαχα πλάνα και ουσιαστικά κατέληξαν στην από κοινού απόφαση πως τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές στους κύκλους της ομάδας. Έτσι φτάσαμε στην πρόωρη πώληση του Κροάτη αμυντικού στην Λιόν

Υπενθυμίζεται τέλος, πως αυτή δεν είναι η μόνη φορά που έχει απασχολήσει με παρόμοια συμπεριφορά ο Λόβρεν, μιας και μετά από μια νίκη πάλι της Κροατίας, επί της Αργεντινής το 2018, είχε για ακόμη μια φορά τραγουδήσει εθνικιστικά συνθήματα. Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα όπως λέει το γνωστό ρητό, που δυστυχώς μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα στον 33χρονο Κροάτη.