Ο λόγος του «διαζυγίου» του Κουρμπέλη με τον Παναθηναϊκό

Δημήτρης Κουρμπέλης / Intime

i

Δημήτρης Κουρμπέλης / Intime

Ο λόγος του «διαζυγίου» του Κουρμπέλη με τον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:22 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 31.05.2023

Το Sportal εξηγεί γιατί ο Δημήτρης Κουρμπέλης αρνήθηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση και στέκεται στη... φημολογία των τελευταίων ωρών.

Είναι πλέον οριστικό: ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν θα συνεχίσουν μαζί. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι το συμβόλαιο του διεθνούς αμυντικού μέσου δεν θα ανανεωθεί και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του. Με τον Αρκάδα χαφ να είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο προορισμό του.

Ο Κουρμπέλης επικοινώνησε το πρωί της Τετάρτης με τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού και τους γνωστοποίησε την απόφαση του. Ο 30χρονος άσος έκρινε πως η πρόταση του Τριφυλλιού δεν τον καλύπτει και επέλεξε να την αρνηθεί.

Εξυπακούεται πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού σέβεται απόλυτα την επιλογή του Κουρμπέλη. Ωστόσο - όσο και αν ακούγεται στυγνό, δεν είναι στην εποχή του επαγγελματισμού - ο ποδοσφαιριστής είχε αξιολογηθεί με συγκεκριμένο ποσό, με βάση την εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και με το προκαθορισμένο μπάτζετ.

Με αυτά τα κριτήρια, οι ιθύνοντες του Τριφφυλιού κατέθεσαν μία πρόταση στον Κουρμπέλη και περίμεναν την απάντηση του. Η επιλογή του διεθνούς μέσου ήταν το «όχι», εκτιμώντας πως αξίζει περισσότερα.

Μεταξύ Κουρμπέλη και Παναθηναϊκού δεν υπάρχει καμία πικρία ή έλλειψη κατανόησης. Η ομάδα και ο παίκτης δεν συμφώνησαν στη διαπραγμάτευση και δεν θα συνεργαστούν άλλο, μετά από 6,5 χρόνια κοινής πορείας. 

Ο Κουρμπέλης ήθελε... διάρκεια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Sportal», ο βασικός λόγος που ο Κουρμπέλης αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού, αφορούσε τη διάρκεια του συμβολαίου. Ο αρχηγός των «πράσινων» είχε ζητήσει τριετές συμβόλαιο, όμως η ΠΑΕ επέμεινε στο διετές.

Ο πιστός στρατιώτης Κουρμπέλης έφτασε από το ναδίρ στο ζενίθ και απογειώθηκε (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:17 - 31.05.2023

Ο πιστός στρατιώτης Κουρμπέλης έφτασε από το ναδίρ στο ζενίθ και απογειώθηκε (vids)

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης υπηρέτησε για επτά χρόνια τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έζησε λύπες, χαρές και χάραξε σπουδαία πορεία για να ανοίξει, όπως όλα δείχνουν, για πρώτη φορά τα «φτερά» του και να μετακομίσει στο εξωτερικό για λογαριασμό της Τράμπζονσπορ. Εκεί όπου θα σμίξει ξανά με τον φίλο και παλιό του συμπαίκτη Τάσο Μπακασέτα αλλά και τον Μανώλη Σιώπη.

Αντίθετα, η Τραμπζονσπόρ πρότεινε εξαρχής τριετές, αποκτώντας συγκριτικό πλεονέκτημα στη διαπραγμάτευση. Ασφαλώς, το οικονομικό έχει σημασία και η διαφορά είναι μεγάλη: οι Τούρκοι προσφέρουν σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ το Τριφύλλι δεν ανέβηκε πάνω από τις 600.000 ευρώ.

Το μείζον για τον Κουρμπέλη δεν ήταν τα χρήματα: εάν εξέταζε έτσι τις προτάσεις, τότε θα είχε ήδη ταξιδέψει για την Τραπεζούντα. Ο Κουρμπέλης έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στη σταθερότητα, αφού ήθελε να νιώθει βέβαιος ότι για την επόμενη τριετία θα νιώθει εξασφαλισμένος. Ένα συναίσθημα που δεν του παρείχε το διετές συμβόλαιο.

Γενικότερα, ο Κουρμπέλης δεν αρέσκεται στις εντυπωσιακές μεταβολές στη ζωή του και το επεξεργάστηκε αρκετά πριν μετακομίσει από την Αθήνα, εφόσον τα βρει σε όλα με την Τραμπζονσπόρ. Εκτός και αν προκύψει κάτι έκτακτο από την πρωτεύουσα, όπως διαδίδουν οι φήμες των τελευταίων ωρών…