Ο μαγικός κόσμος της Super League σε 48 ώρες!

Ο μαγικός κόσμος της Super League σε 48 ώρες!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 00:00 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 22.03.2023

Τις τελευταίες δύο ημέρες αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποδεικνύουν κάτι το οποίο λέγεται καιρό: Στον κόσμο της Super League δεν βαριέσαι ποτέ...

Η πρεμιέρα των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν κάτι παραπάνω από επεισοδιακή. Τις τελευταίες 48 ώρες έχει γίνει ο κακός χαμός. Ανακοινώσεις για τη διαιτησία, βαρυσήμαντες δηλώσεις - καταγγελίες, συναντήσεις στου Γουδί και γενικότερα μπόλικη εξωαγωνιστική δράση. Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Όλα ξεκίνησαν από το δεύτερο χρονικά παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, αυτό του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν, όμως ο Δικέφαλος του βορρά πήρε τη νίκη με ολική ανατροπή σε ένα ντέρμπι που λίγο πριν ολοκληρωθεί έγιναν πολλά και διάφορα.

Συγκεκριμένα, προέκυψε μεγάλη ένταση όταν ο Ράζβαν Λουτσέσκου δέχθηκε μπουκάλι από την κερκίδα κι εκείνος το επέστρεψε πίσω (ο ίδιος το αρνήθηκε), με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα και κατ' επέκταση τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Εντούτοις η ένταση δεν σταμάτησε εκεί.

Οι φίλοι του Άρη έβαλαν «φωτιά» στις κερκίδες κι άρχισαν να πετούν κροτίδες κι αντικείμενα, ενώ ο Θόδωρος Καρυπίδης πλησίασε τον Ρουμάνο τεχνικό, με τον οποίο αντάλλαξαν κάποια... γαλλικά. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης φαίνεται να ανέφερε στον προπονητή να μην προκαλεί ενώ εν συνεχεία του είπε «F@@ck you». Αν κάποιος πιστεύει πως τα πράγματα τελείωσαν εκεί όσον αφορά το Clasico της Θεσσαλονίκης κάνει μεγάλο λάθος, αφού είχαμε και... post game.

Είναι πολλά τα χρήματα για elite διαιτητές - Τα ποσά με τα οποία αμείβονται και το παράδειγμα του Σιδηρόπουλου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:45 - 21.03.2023

Είναι πολλά τα χρήματα για elite διαιτητές - Τα ποσά με τα οποία αμείβονται και το παράδειγμα του Σιδηρόπουλου

H ζήτηση για τους elite διαιτητές στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι τεράστια, ωστόσο το κασέ τους απέχει πολύ από τα χρήματα που τους προσφέρει η ΕΠΟ.

Μετά τη λήξη λοιπόν ο Άρης αρχικά έβγαλε μια ανακοίνωση για τη διαιτησία με ευθείες βολές κατά της ΚΕΔ και του Μπένετ, ενώ λίγο αργότερα «χτύπησε» με νέα ανακοίνωση, μέσω της οποίας κατηγόρησε τον Τάκη Μπαλτάκο ότι προέβη σε χυδαίες ύβρεις για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Την επόμενη μέρα ο Θόδωρος Καρυπίδης έκανε μια ανάρτηση για... ηλίθιους, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε πως ουδέποτε αναφέρθηκε με απρεπείς χαρακτηρισμούς στον Άρη. Κάπως έτσι τελείωσαν τα του ντέρμπι της συμπρωτεύουσας. Και πάμε να δούμε τι έγινε και στην Αθήνα...

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε ελάχιστες φάσεις και πρωταγωνιστή τον Μαυροβούνιο ρέφερι Νταμπάνοβιτς, του οποίου η διαιτησία σήκωσε σκόνη. Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» είχαν ξεκινήσει τις διαμαρτυρίες μέσα από τον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, ενώ στην ανάπαυλα εξέδωσαν ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για αλλοίωση των playoffs.

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη η Ένωση. Αρχικά λίγο πριν τη λήξη, τονίζοντας πως ο Νταμπάνοβιτς πήρε πίσω το πέναλτι που έδωσε στο μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο δίχως να πάει στο VAR, ενώ μετά τη λήξη υπήρξαν καταγγελίες για λεκτική επίθεση του Σένκεφελντ στον Αλμέιδα. Μάλιστα, μετά από λίγες ώρες υπήρχε και νέα τοποθέτηση από πλευράς ΑΕΚ για Νταμπάνοβιτς και σπόντες για... συμμαχία Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού μέσω του διευθυντή επικοινωνίας του συλλόγου, Τάσου Τσατάλη.

Κάπως έτσι τελείωσαν και τα της αναμέτρησης της «OPAP Arena» και φτάνουμε στην επομένη της πρεμιέρας των playoffs, όπου εμφανίστηκε ο αρχιδιαιτητής Μπένετ, καλώντας σε σύσκεψη τους προέδρους των έξι ομάδων των playoffs. Την ίδια μέρα ο πρόεδρος της Super League και του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκης, επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΠΟ και λίγο αργότερα η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως υπήρξε συμφωνία για συνεργασία με την ΕΠΟ για την έλευση elite διαιτητών στα playoffs.

Ωστόσο, η ΕΠΟ προχώρησε σε μια ανακοίνωση μέσω της οποίας κράτησε αποστάσεις και έβαλε αστερίσκους, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έκαναν λόγο για κατάχρηση ρόλου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος στη συνέχεια σε επιστολή του υποστήριξε πως ο Μπαλτάκος ζήτησε προστασία διότι απειλείται η οικογένειά του από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έσπευσε να διαψεύσει τα όσα ανέφερε η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, τονίζοντας πως ουδέποτε υποστήριξε πως δέχθηκε απειλές από τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, ενώ λίγη ώρα μετά ο πρόεδρος της Super League έδωσε σκληρή απάντηση για τη διάψευση του Μπαλτάκου ότι δέχθηκε απειλές από τον Μελισσανίδη.

Και φτάνουμε στο τέλος του story. Την Τρίτη (21/3) με ανακοίνωση της η ΕΠΟ τοποθετήθηκε ξανά για το ζήτημα των ορισμών των διαιτητών, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο η ΚΕΔ έχει την εν λόγω αρμοδιότητα, ενώ την αυλαία έριξε ο διοικητικός ηγέτης του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» κατά των Μπένετ και Μπαλτάκο, ενώ μίλησε επίσης για τη διαιτησία, τη φιλία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το περιστατικό με Ράζβαν Λουτσέσκου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αυτά τα ολίγα λοιπόν συνέβησαν τις τελευταίες δύο ημέρες στον μαγικό κόσμο της Super League. Δεδομένου ότι έχουμε περίπου δύο μήνες ακόμη μπροστά μας με 9 αγωνιστικές «φωτιά» σε πρωτάθλημα που διεκδικούν τέσσερις ομάδες, αναμένεται να υπάρχει και συνέχεια...