Ο Μουρίνιο δεν κάνει πίσω: «Περιμένω δικαιοσύνη, είναι καθήκον μου να υπερασπιστώ το ποδόσφαιρο»

Ζοσέ Μουρίνιο

i

PrtScr

Ο Μουρίνιο δεν κάνει πίσω: «Περιμένω δικαιοσύνη, είναι καθήκον μου να υπερασπιστώ το ποδόσφαιρο»

Κώστας Τόπας 09:40 - 10.12.2023

Παρά την ενδεχόμενη τιμωρία, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μετανιώνει για την σκληρή κριτική που άσκησε κατά της διαιτησίας, πριν την αναμέτρηση με την Σασουόλο την περασμένη εβδομάδα και ζητάει δικαιοσύνη.

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο την προηγούμενη Κυριακή αντιμετώπισε τη Σασουόλο και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1. Ο Πορτογάλος τεχνικός ωστόσο ήταν αυτός που... έκλεψε την παράσταση μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όντας ιδιαίτερα φορτισμένος έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ.

Αρχικά, αρνήθηκε να μιλήσει στα Ιταλικά και προτίμησε τα Πορτογαλικά, τη μητρική του γλώσσα, έχοντας δίπλα του τον μεταφραστή, ενώ άφησε αιχμές για τον Μπεράρντι της Σασουόλο. Νωρίτερα, είχε φροντίσει να τα βάλει και με την διαιτησία. Κάτι που φαίνεται ότι θα του επιφέρει τιμωρία.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα απέναντι στη Φιορεντίνα, ο προπονητής της Ρόμα δήλωσε: «Ειλικρινά, θα πω ότι ανησυχώ για τον διαιτητή. Τον είχαμε αυτόν τον διαιτητή σε τρεις αγώνες και δεν πιστεύω ότι έχει τη συναισθηματική σταθερότητα να εργαστεί σε αυτό το επίπεδο».

Η ιταλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FIGC) ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Ζοσέ Μουρίνιο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και αυτός ήταν υποχρεωμένος να παρευρεθεί ενώπιον εντός της περασμένης εβδομάδας. 

«Περιμένω δικαιοσύνη από την αθλητική δικαιοσύνη. Η ζωή μου στη Ρώμη είναι δουλειά, παρουσιάστηκα αυθόρμητα στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα και χάρηκα κι εγώ. Μου δόθηκε η ευκαιρία να πω αυθόρμητα αυτό που είχα να πω και άρα την αλήθεια. Ποτέ δεν προσέβαλα τον διαιτητή ούτε αμφισβήτησα την ποιότητα του διαιτητή, χρησιμοποίησα μια απολύτως φυσιολογική έκφραση που χρησιμοποιώ και όταν μιλάω για τον εαυτό μου. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο διαιτητής έκανε καλή δουλειά και αυτό είπα. Γι' αυτό περιμένω δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Special One».

🔴Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!