Ο Νταβίντ Σίλβα ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση

Νταβίντ Σίλβα

i

©printscreen

Ο Νταβίντ Σίλβα ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:39 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 27.07.2023

Μετά από μία λαμπρή καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις ο Νταβίντ Σίλβα ανακοίνωσε μέσω των social media την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη σε μία προπόνηση της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο πρώην αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, Νταβίντ Σίλβα, επιβεβαίωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο μετά από τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που υπέστη σε μία προπόνηση της Ρεάλ Σοσιεδάδ.  

Ο Ισπανός διεθνής, πέρασε μια δεκαετία στη Σίτι μετά την ένταξή του από τη Βαλένθια το 2010. Έπαιξε περισσότερες από 400 φορές για τον αγγλικό σύλλογο, κατακτώντας τέσσερις φορές την Premier League. 

Ο Σίλβα εντάχθηκε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ όταν άφησε τη Μάντσεστερ Σίτι το 2020 και επρόκειτο να ξεκινήσει την τέταρτη σεζόν με τον ισπανικό σύλλογο. Ωστόσο, μετά από τον τραυματισμό που υπέστη. σε μια προπόνηση της Σοσιεδάδ (ρήξη πρόσθιου χιαστού), επέλεξε να σταματήσει από την ενεργό δράση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 37χρονος μέσος έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε επίσης με τις φανέλες των Έιμπαρ και τη Θέλτα, ενώ μάλιστα κατέγραψε 125 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 και το Euro το 2008 και το 2012.

Καρφιά του Τσάβι για την Άρσεναλ - Η ατάκα του τεχνικού της Μπαρτσελόνα για το φιλικό με τους «κανονιέρηδες» (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:54 - 27.07.2023

Καρφιά του Τσάβι για την Άρσεναλ - Η ατάκα του τεχνικού της Μπαρτσελόνα για το φιλικό με τους «κανονιέρηδες» (vid)

Φανερά ενοχλημένος αποχώρησε ο Τσάβι μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, αφού πέρα από την ήττα ένιωσε και μία αχρείαστη ένταση από τους Άγγλους.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για μένα. Σήμερα είναι η ώρα να αποχαιρετήσω αυτό στο οποίο έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή. Σήμερα είναι η ώρα να αποχαιρετήσω τους συναδέλφους μου, που είναι σαν οικογένεια για μένα», ανέφερε ο Σίλβα.