Ο Ντε Μπρόινε αποκαλύπτει ότι το κλειδί κόντρα στην Άρσεναλ ήταν ο Γκουαρδιόλα
i

Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε/©ManCity

Ο Ντε Μπρόινε αποκαλύπτει ότι το κλειδί κόντρα στην Άρσεναλ ήταν ο Γκουαρδιόλα

Κώστας Τόπας 09:36 - 27.04.2023

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, πρωταγωνιστής της Μάντσεστερ Σίτι στη νίκη επί της Άρσεναλ τόνισε ότι το «κλειδί» της επιτυχίας ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε ένα ρεσιτάλ ποδοσφαίρου και ανωτερότητας επικρατώντας 4-1 της  Άρσεναλ, βάζοντας φρένο στις φιλοδοξίες των «κανονιέρηδων« να αναδειχθούν πρωταθλητές της φετινής Premier League, μιας και όλα εξαρτώνται πλέον από τα αποτελέσματα των Πολιτών.

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μονομαχίας. Ο Βέλγος σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε μια ασίστ, αλλά παρ' όλα αυτά στη συνέντευξη μετά τον αγώνα ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι το κλειδί της επιτυχίας ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η προετοιμασία της ομάδας για τη μονομαχία με την Άρσεναλ.

«Είχαμε προπονηθεί λίγο σε πάσες μεσαίας απόστασης και πώς θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Καθώς αμύνονταν ατομικά, έπρεπε να το κάνουμε περισσότερο με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν είχαμε τους χώρους για να παίξουμε τις μικρές μας πάσες», εξήγησε ο Βέλγος μεσοεπιθετικός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό, μπορέσαμε να σκοράρουμε περισσότερα, αλλά το δεύτερο ήταν πιο ισορροπημένο, αν και δεν δημιούργησαν πολλά. Είναι μια αριστοκρατική και περίπλοκη ομάδα. Έπρεπε να είμαστε στο δικό μας καλύτερο επίπεδο και ήμασταν».

Στην ίδια γραμμή μίλησε και ο Τζον Στόουνς, ο Άγγλος αμυντικός που τελείωσε το παιχνίδι με ένα γκολ στο ενεργητικό του. «Δεν θα έλεγα ότι είχαμε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, πρέπει να σεβαστείτε την Άρσεναλ. Δεν κάναμε το συνηθισμένο μας παιχνίδι, ήμασταν υπό μεγάλη πίεση και ήταν δύσκολο, οπότε προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε παίζοντας με τον Έρλινγκ Χάαλαντ», είπε ο σέντερ μπακ, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν κάτι στο οποίο είχε δουλέψει ο Γκουαρδιόλα γιατί ήξερε ότι ήταν μια κατάσταση που θα συνέβαινε συχνά. «Αν ήμασταν λίγο πιο οξυδερκείς, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει μερικά ακόμα γκολ», τόνισε ο Στόουνς.