Ο Ντε Χέα ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Νταβίντ Ντε Χέα

i

Νταβίντ Ντε Χέα/ ©Photo By Simon Stacpoole/Offside/ Getty Images

Ο Ντε Χέα ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:39 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 08.07.2023

Ο Νταβίντ Ντε Χέα ανακοίνωσε μέσω των social media ότι πρόκειται να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Αντρέ Ονάνα όπως όλα δείχνουν να είναι ο αντικαταστάτης του.

Ο Νταβίντ Ντε Χέα ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twiter ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού στους φιλάθλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιβεβαιώνοντας την αποχώρησή του από το «Ολντ Τράφορντ».

Ο Ισπανός τερματοφύλακας εντάχθηκε για πρώτη φορά στη Γιουνάιτεντ το 2011, όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ακόμα προπονητής στους «κόκκινους διαβόλους» Ο Ντε Χέα κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στην Premier League με τον σύλλογο το 2012-13, στην τελευταία θητεία του Φέργκιουσον στο τιμόνι της αγγλικής ομάδας. 

Ο 32χρονος διεθνής έπαιξε κάτω από τις οδηγίες πολλών άλλων προπονητών μετά από την αποχώρηση του Φέργκιουσον και παρέμεινε η πρώτη επιλογή στην πρώτη σεζόν του Έρικ Τεν Χαγ ως επικεφαλής στην ομάδα. Οι συζητήσεις μεταξύ του Ντε Χέα και της Γιουνάιτεντ συνεχίζονταν προς το τέλος της σεζόν 2022-23, με τη συμφωνία του να έχει λήξει, αλλά τελικά δεν επιτεύχθηκε λύση σε αυτό το ζήτημα. 

Η  Γιουνάιτεντ έχει ήδη αναζητήσει αντικαταστάτες για τον Ντε Χέα, με τα επικρατέστερα ονόματα για να τον αντικαταστήσουν να είναι οι Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον), Ντιόγκο Κόστα (Πόρτο), καθώς και τον Αντρέ Ονανά της Ίντερ, στη σχετική λίστα τους. Όπως όλα δείχνουν ο τελευταίος φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός αντικαταστάτης για να καλύψει το κενό του Ισπανού.   

Τον ίδιο δρόμο πρόκειται να ακολουθήσει ο Φιλ Τζόουνς, όπως και οι Άξελ Τουανζέμπε αφέθηκαν ελεύθεροι, με τους Ίθαν Γκάλμπρεϊθ, Ντι'Σον Μπέρναρντ, Έρικ Χάνμπουρι, Τσάρλι Γουέλενς και Μάνι Νόρκετ. 

Ο Νταβίντ Ντε Χέα στα 12 χρόνια του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αγωνιζόταν κατέγραψε συνολικά 545 εμφανίσεις με 190 clean sheets σε όλες τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ισπανού τερματοφύλακα: 

«Ήθελα απλώς να στείλω αυτό το αποχαιρετιστήριο μήνυμα σε όλους τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα ήθελα να εκφράσω την ακλόνητη ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μου για την αγάπη των τελευταίων 12 ετών. Έχουμε πετύχει πολλά από τότε που ο αγαπητός μου Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με έφερε σε αυτόν τον σύλλογο. 

Ήμουν απίστευτα περήφανος κάθε φορά που φόραγα αυτή τη φανέλα, για να ηγηθώ της ομάδας, να εκπροσωπήσω αυτόν τον σύλλογο, τον μεγαλύτερο στον κόσμο και ήταν μια τιμή που μόνο σε λίγους τυχερούς ποδοσφαιριστές τυχαίνει. Ήταν μια αξέχαστη και επιτυχημένη περίοδος από τότε που ήρθα εδώ. Δεν πίστευα ότι φεύγοντας από τη Μαδρίτη ως νεαρό αγόρι θα καταφέρναμε όλα αυτά μαζί. 

Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβω μια νέα πρόκληση, να πιέσω τον εαυτό μου ξανά σε νέο περιβάλλον. Το Μάντσεστερ θα είναι πάντα στην καρδιά μου, το Μάντσεστερ με έχει διαμορφώσει και δεν θα με αφήσει ποτέ. Τα έχουμε δει όλα».