Ο Ντεπάι λύτρωσε την Ατλέτικο και την έστειλε στα ημιτελικά του Copa Del Rey
i

©printscreen

Ο Ντεπάι λύτρωσε την Ατλέτικο και την έστειλε στα ημιτελικά του Copa Del Rey

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:57 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 26.01.2024

Χάρη στο τέρμα του Μέμφις Ντεπάι (79'), η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε κόντρα στη Σεβίλλη και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa Del Rey.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε στο «Μετροπολιτάνο» κόντρα στη Σεβίλλη με χρυσό σκόρερ τον Μέμφις Ντεπάι (79') και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa Del Rey, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. 

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα. Στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μολίνα κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Μαρκάο και ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι. Ωστόσο ο Γάλλος διεθνής γλίστρησε στην προσπάθειά του και η μπάλα κατέληξε άουτ. 

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αξιόλογες φάσεις. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-0.  

Στην επανάληψη η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 53ο λεπτό. Ο Γκριεζμάν πήρε τη πάσα του Λίνο, πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νίλαντ

Εφτά λεπτά μετά η Ατλέτικο κατάφερε να βρει δίχτυα, ωστόσο το γκολ του Γκριεζμάν ακυρώθηκε για οφσάιντ, μετά από έλεγχο στο VAR. Οι φιλοξενούμενοι στο 64ο λεπτό έβγαλαν αντίδραση με τον Μαρκάο όταν επιχείρησε το κοντινό σουτ, αλλά ο Όμπλακ αντέδρασε και κράτησε το 0-0 στο ματς. Στο 68' οι Μαδριλένοι είδαν να τους ακυρώνεται και δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση, καθώς ο Ντεπάι ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ωστόσο η λύτρωση για την Ατλέτικο ήρθε στο 79ο λεπτό με τον Ντεπάι. Ο Άνχελ Κορέα βρήκε τον Ολλανδό ποδοσφαιριστή και με ωραίο τελείωμα μέσα από τη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για το σύνολο του Σιμεόνε