Απίστευτο: Ελληνοκύπριος παίκτης σκόραρε με εθνική ομάδα της Καραϊβικής και κάλεσε το Σαν Μαρίνο να σωπάσει!

Απίστευτο: Ελληνοκύπριος παίκτης σκόραρε με εθνική ομάδα της Καραϊβικής και κάλεσε το Σαν Μαρίνο να σωπάσει!

Στέλιος Βαρδάκης 23:54 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 21.03.2024

Ο Χάρυ Ανδρέας Παναγιώτου σκόραρε με την εθνική ομάδα του νησιού Σεντ Κιτς και Νέιβις κόντρα στο Σαν Μαρίνο!

Είναι δυνατόν μία εθνική ομάδα νησιωτικού συμπλέγματος της Καραϊβικής να έχει Έλληνα διεθνή;

Κι όμως, η εθνική ομάδα του νησιωτικού συμπλέγματος της Καραϊβικής Σεντ Κιτς και Νέιβις έχει στις τάξεις της τον Χάρισον Ανδρέα Παναγιώτου, ο οποίος γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1994 στο Λέστερ.

Έχει καταγωγή από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ η μητέρα του είναι από την Καραϊβική. Ο 29χρονος επιθετικός είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στη Μάλτα με την ομάδα Σίρενς.

Ο Χάρυ Παναγιώτου, λοιπόν, σκόραρε σήμερα στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα με το Σαν Μαρίνο σημειώνοντας το 1-3. Το παράδοξο είναι ότι πανηγύρισε καλώντας σε σιωπή… Τώρα αν το έκανε για τους φίλους του Σαν Μαρίνο ή είχε κάποιον άγνωστο παραλήπτη το γνωρίζει ο ίδιος. Απλά να επισημάνουμε ότι η χώρα για την οποία παίζει έχει πληθυσμό 50.000 κατοίκους. Εκπληκτικό είναι και το γεγονός ότι το Σαν Μαρίνο είναι 20 χρόνια χωρίς νίκη! Και οι δύο ομάδες θ' αγωνιστούν ξανά την Κυριακή...

Ο Παναγιώτου εντάχθηκε στη Λέστερ Σίτι κάνοντας το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον Απρίλιο του 2012. Πήγε δανεικός στην Πορτ Βέιλ τον Οκτώβριο του 2014 και στη Ρέιθ Ρόβερς στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16. Αγωνίστηκε ακόμα στη Σάλφορντ Σίτι τον Μάρτιο του 2017, ενώ υπέγραψε με τη Νούνιτον Μπόρο τον Ιούνιο του 2018.

Ήρθε Ελλάδα

Τον Ιανουάριο του 2019 ήρθε για να παίξει στην Ελλάδα. Υπέγραψε μαζί του ο Αήττητος Σπάτων, αλλά δεν έκανε πολλά ματς και το καλοκαίρι του ίδιου έτους γύρισε στην Αγγλία για την Όλντερσοτ Τάουν. Εκεί έπαιξε δύο σεζόν κι εντάχθηκε στη σκωτσέζικη Λίβινγκστον. Έμεινε κι εκεί ελάχιστο διάστημα κι επέστρεψε στην Όλντερσοτ τον Ιανουάριο του 2022. Πήγε παράλληλα δανεικός στη Μέιντενχεντ Γιουνάιτεντ τον Φεβρουάριο του 2023 και τον Αύγουστο του ίδιου έτους εντάχθηκε στην ομάδα του Γιβραλτάρ Bruno's Magpies.

Έπαιξε και σκόραρε με τη Λέστερ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Λέστερ Κ21, ονομάστηκε ως ο καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα Νέων, τη σεζόν 2014-15, αφού είχε 11 γκολ στα τελευταία 13 παιχνίδια του.

Με την πρώτη ομάδα της Λέστερ έκανε ένα ματς εναντίον της Λιντς την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2011-12 στο Έλαντ Ρόουντ, για την Τσάμπιονσιπ, όταν κι αντικατέστησε τον Λόιντ Ντάιερ στο 73’ και μάλιστα σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 94’ δίνοντας τη νίκη με 2-1 στην ομάδα του.

Στη Σκωτία με τη Ρέιθ Ρόβερς σκόραρε το πρώτο του γκολ για τη Ρόβερς σε μια ισοπαλία 3-3 εναντίον της Ρέιντζερς στις 2 Απριλίου!