Ο Παναθηναϊκός βρίσκει το «10» του: Μαγεία Τζούρισιτς κόντρα στην Πετρολούλ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει το «10» του: Μαγεία Τζούρισιτς κόντρα στην Πετρολούλ

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:01 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:20 - 04.07.2023

Με τον Φίλιπ Τζούρισιτς να έχει τη μπαγκέτα στο πρώτο ημίχρονο με απίστευτες εμπνεύσεις και δοκάρι, και τον Βέρμπιτς να εκτελεί, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός για 45 λεπτά εναντίον της ρουμανικής Πετρολούλ. Ο Βαγιαννίδης σκόραρε το 2-0, είχαν δοκάρια οι Μπιλάλ και Γερεμέγεφ.

Η εποχή των «δεκαριών» αρχίζει ξανά τον Παναθηναϊκό! Ο Φίλιπ Τζούρισιτς υπενθύμισε την αξία ενός ρόλο που υποτιμάται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και πρόσφερε απλόχερα την ποιότητα του στο πρώτο ημίχρονο, στο φιλικό με την Πετρολούλ Πλόεστι. Το τελικό 2-0 υπέρ του Τριφυλλιού μικρή σημασία έχει ,όπως και κάθε αποτέλεσμα στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Το ζητούμενο για τον Τζούρισιτς είναι η διάρκεια στην απόδοση του. Ωστόσο, ο Σέρβος άφησε υποσχέσεις και καλλιέργησε προσδοκίες στον κόσμο. Ο οποίος διψάει για θέαμα, για περίτρεχνες ενέργειες και για ποιότητα. Στοιχεία που έρχονται ξανά, αφού εκτός από τον Τζούρισιτς, ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς σκόραρε και δείχνει να ανακτά τη φόρμα του μετά την περσινή κακή σεζόν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μοίρασε τον χρόνο, είδε τους παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει λιγότερο στα δύο προηγούμενα φιλικά, όπως και τους νεαρούς και σε συνδυασμό με το αυριανό (5/7) φιλικό με την ΤΣΣΚΑ 1948, θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για το ρόστερ. Ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, ο Σέρβος έχει διλήμματα, αλλά σε αντίθεση με τα προηγούμενα καλοκαίρια, το ρόστερ είναι πιο γεμάτο από ποτέ.

Η ενδεκάδα του Ιβάν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε με τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι στην εστία, τους Σιδερά και Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας, τον Κώτσιρα στο δεξιό άκρο και τον Μλαντένοβιτς στο αριστερό άκρο. Στη μεσαία γραμμή, ο Τσόκαι ήταν ο αμυντικός χαφ, με τους Τσέριν και Τζούρισιτς να τον πλαισιώνουν στην τριάδα. Ο Παλάσιος ήταν ο δεξιός εξτρέμ, ο Βέρμπιτς ήταν ο αριστερός εξτρέμ και ο Γερεμέγεφ ήταν ο «φουνταριστός».

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός απείλησε με το «καλημέρα» στο ματς. Ο Τζούρισιτς έφυγε από δεξιά και άνοιξε στον Παλάσιος, ο Αργεντινός γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι όπου ο Τσέριν σούταρε στην κίνηση, ο Ζίμα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, πριν ο Γερεμέγεφ σκοράρει.

Η πίεση του Τριφυλλιού συνεχίστηκε. Στο 14’ ο Τζούρισιτς με κάθετη πάσα βρήκε τον Γερεμέγεφ, αυτός με ωραίο πλασέ είχε κάθετο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τζούρισιτς πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με σουτ, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ζίμα.

Η Πετρολούλ Πλόεστι απέφυγε το γκολ και παραλίγο να προηγηθεί στο 17’, αλλά ο Πέτροβιτς στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Μπρινιόλι. Εν τέλει, το… σόου του Τζούρισιτς συνεχίστηκε. Στο 23’ ο Σέρβος με ένα απίστευτο τακουνάκι, απελευθέρωσε τον Κώτσιρα στην περιοχή, ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού πάσαρε στον Βέρμπιτς και ο Σλοβένος με ωραίο τρόπο άδειασε τον αντίπαλο του και στο τετ-α-τετ σκόραρε.

Οι Ρουμάνοι αδυνατώντας να ανακόψουν τους «πράσινους», επιστράτευσαν το… ξύλο για να τους περιορίσουν. Ο Τζούρισιτς δέχτηκε μερικά χτυπήματα, το ίδιο συνέβη με τον Βέρμπιτς και τον Παλάσιος και ο ρυθμός χάλασε. Καθώς οι «πράσινοι» φύλαξαν τα πόδια τους από ένα αχρείαστο πρόβλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε όλη την ενδεκάδα σταδιακά, γεγονός που επηρέασε τη συνοχή του Παναθηναϊκού. Έντεκα παίκτες οι οποίοι δεν θα ξαναβρεθούν μαζί δεν μπορούσαν να συνεργαστούν, όμως τη διαφορά την έκανε αυτός με το πιο ισχυρό κίνητρο: ο Αλεξίς Τρουιγιέ. Ο Γάλλος προσπαθεί να αποδείξει ότι αξίζει να μείνει στο «Καλαφάτης» και αυξάνει τις πιθανότητες.

Ο Τρουιγιέ με μία έξυπνη κάθετη στο 72’, έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπιλάλ και ο Αιγύπτιος στράικερ πλάσαρε στο κάθετο δοκάρι. Το τρίτο για τον Παναθηναϊκό στο ματς. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο 24χρονος μέσος πέρασε μία παράλληλη πάσα στον Βαγιαννίδη και αυτός με δυνατό σουτ, σκόραρε το 2-0. Ο Καλοσκάμης είχε ένα καλό σουτ στο επόμενο λεπτό, ενώ ένα γύρισμα προς τον Μπιλάλ δεν πρόλαβε ο Αιγύπτιος με προβολή να σκοράρει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι (61’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (61’ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (69’ Κάτρης), Μάγκνουσον (61’ Φικάι), Μλαντένοβιτς (61’ Χουάνκαρ), Τσέριν (44’ λ.τ. Τσέριν), Τσόκαϊ (61’ Ζέκα), Τζούρισιτς (46’ Φρόκου, 69’ Κλάινχαϊσλερ), Παλάσιος (61΄Καμπετσής), Βέρμπιτς (61’ Καλοσκάμης), Γερεμέγεφ (69’ Μπιλάλ)

ΠΕΤΡΟΛΟΥΛ: Ζίμα, Ντούα (59’ Χάνκα), Παπ, Γκαρούτι, Τίκου, Ντιομάντε (78’ Κονσταντινέσκου), Τζέφερσον, Γιαΐρ, Μούσι (65’ Ραντουλέσκου), Γκροζάβ (46’ Ταβάρες), Πέτροβιτς (84’ Ραντουκάν)

Το Live της αναμέτρησης

  • Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έδειξε στην πρώτη του ανεπίσημη συμμετοχή ότι μπορεί να δώσει φαντασία στον Παναθηναϊκό.
  • Τέλος αγώνα. Παναθηναϊκός - Πετρολούλ 2-0 με τα γκολ του Βέρμπιτς στο 23' και του Βαγιαννίδη στο 76'. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΡΙΣΙΤΣ
  • 81' Μπαλιά του Κλαϊνχάισλερ από δεξιά δεν πρόλαβε στην προβολή ο Μπιλάλ, μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό
  • Ασίστ του Τρουιγέ για το 2-0.
  • 79' Δεξί σουτ του Καλοσκάμη, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • Οι «πράσινοι» συνεργάστηκαν άψογα και ο Βαγιαννίδης εντός περιοχής εκτέλεσε με το δεξί για το 2-0
  • 76' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
  • 72' Κάθετη πάσα του Τρουιγιέ στον Μπιλάλ, ο Αιγύπτιος πλάσαρε στο κάθετο δοκάρι.
  • 69' Βγήκαν οι Φρόκου, Σιδεράς και Γερεμέγεφ και μπήκαν οι Μπιλάλ, Κάτρης και Κλάινχαϊσλερ.
  • 65' Ο Ραντουλέσκου στη θέση του Μούσι.
  • 62' Βγήκαν οι Μπρινιόλι Βέρμπιτς, Μάγκνουσον, Παλάσιος, Τσόκαϊ, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς και τους αντικατέστησαν οι Ξενόπουλος, Φικάι, Καμπετσής, Καλοσκάμης, Ζέκα, Βαγιαννίδης. Χούανκαρ.
  • 59' Ο Χάνκα στη θέση του Ντούα. 
  • 46' Ο Φρόκου στη θέση του Τρουιγιέ και ο Ταβάρες στη θέση του Γκρόζεβ.
  • 46' Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο.
  • Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
  • 45' Ο Τσέριν ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Τρουιγιέ.
  • 23' 1-0 Ο Τζούρισιτς με εκπληκτικό «τακουνάκι» άδειασε τους αντίπαλους και έβγαλε τον Κώτσιρα μόνο στην περιοχή, ο δεξιός μπακ γύρισε στον Βέρμπιτς, αυτός με ωραίο κοντρόλ απελευθερώθηκε από τον φρουρό του και στο τετ-α-τετ με πλασέ σκόραρε.
  • 17' Ο Πέτροβιτς βγήκε τετ-α-τετ, πλάσαρε χαμηλά με τον Μπρινιόλι να πέφτει σωστά και να μπλοκάρει.
  • 14' Ο Τζούρισιτς με έξυπνη κάθετη πάσα βρήκε τον Γερεμέγεφ, αυτός με ωραίο πλασέ χτύπησε το κάθετο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Τζούρισιτς σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε ξανά στο δοκάρι.
  • 13' Ο Κώτσιρας έσκαψε τη μπάλα για τον Τσέριν, αυτός καθυστέρησε και αντί να σουτάρει, γύρισε αργοπορημένα τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Παλάσιος που σούταρε, με τον Ζίμα να μπλοκάρει.
  • 3' Ο Παλάσιος γύρισε τη μπάλα από δεξιά, ο Τσέριν πλάσαρε στο πέναλτι, απέκρουσε ασταθώς ο Ζίμα και σε δεύτερο χρόνο, πρόλαβε να μπλοκάρει πριν σκοράρει ο Γερεμέγεφ.
  • 1' Αρχίζει το παιχνίδι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Τσόκαϊ, Τζούρισιτς, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Γερεμέγεφ 
ΠΕΤΡΟΛΟΥΛ: Ζίμα, Ντούα, Παπ, Γκαρούτι, Τίκου, Ντιομάντε, Τζέφερσον, Γιαΐρ, Μούσι, Γκροζάβ, Πέτροβιτς

Ο Παναθηναϊκός δίνει σήμερα το τρίτο του φιλικό στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας. 

Μετά την αυστριακή Βιένερ Βικτόρια και τη σλοβένικη Ρογκάσκα, τις οποίες νίκησε 4-0 και 3-1, αντίστοιχα, θ’ αντιμετωπίσει στις 19.15 τη ρουμανική Πετρολούλ Πλοέστι.

Η Πετρολούλ τη σεζόν που πέρασε τερμάτισε στην όγδοη θέση (ανάμεσα σε ομάδες) του ρουμανικού πρωταθλήματος.

Το πρωί ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε έμφαση στον τρόπο ανάπτυξης που θέλει να δει με την Πετρολούλ. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 40 λεπτά, με την προθέρμανση και τις διατάσεις. Ουσιαστικά, ο Γιοβάνοβιτς χώρισε δύο ενδεκάδες και εξήγησε πως θέλει να εξελίσσεται η ανάπτυξη και τι περιμένει από τους ποδοσφαιριστές.

Η ένταση ήταν χαμηλή, από τη στιγμή που υπάρχει δράση σήμερα για τους «πράσινους». Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς παρακολούθησε προσεκτικά το δίτερμα και έλεγξε εάν οι παίκτες εφαρμόζουν τις οδηγίες που είχε δώσει.

ΡΟΖ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Τσόκαϊ, Τζούρισιτς, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Μπιλάλ

ΜΑΥΡΟΙ: Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Κάτρης, Φικάι, Χουάνκαρ, Ζέκα, Τρουιγιέ, Κλάινχαϊσλερ, Καμπετσής, Καλοσκάμης, Γερεμέγεφ

Ο Βέρμπιτς άνοιξε το σκορ για τους «ροζ» με μία ωραία ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή και ισοφάρισε στο τελικό 1-1 ο Καλοσκάμης, με πλασέ εξ’ επαφής.

«Κλείδωσε» η τηλεοπτική στέγη του Παναθηναϊκού για την επόμενη διετία - Τεράστιο ποσό στα ταμεία του «Τριφυλλιού»!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:05 - 04.07.2023

«Κλείδωσε» η τηλεοπτική στέγη του Παναθηναϊκού για την επόμενη διετία - Τεράστιο ποσό στα ταμεία του «Τριφυλλιού»!

Ο Παναθηναϊκός και η Cosmote θα συνεχίσουν την επιτυχημένη συνεργασία τους μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Περισσότερα από 25 εκ. ευρώ στα ταμεία του Τριφυλλιού.

Ο Ιωαννίδης και ο Αϊτόρ έμειναν στο ξενοδοχείο και ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης στο γυμναστήριο. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αμφότεροι δεν θα αγωνιστούν εναντίον της Πετρολούλ.

Οι υπόλοιποι ((Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Σπόραρ, Μαντσίνι, Μπερνάρ), οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο δίτερμα, θα αγωνιστούν ως βασικοί στο αυριανό φιλικό του Παναθηναϊκού με τη βουλγαρική ΤΣΣΚΑ 1948. Αυτοί έτρεξαν σπριντάκια και έπαιξαν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας.