Ο ΠΑΟΚ άρεσε και κέρδισε (3-2) την Γκενκ!

Γιάννης Κωνσταντέλιας

i

©intime

Ο ΠΑΟΚ άρεσε και κέρδισε (3-2) την Γκενκ!

Ο ΠΑΟΚ στο τρίτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους επικράτησε με 3-2 επί της Γκενκ, με τους Τσιγγάρα-Σβαμπ-Αντρίγια να βρίσκουν δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ στο τρίτο του φιλικό προετοιμασίας επικράτησε με 3-2 επί της Γκενκ χάρη στα γκολ των Τσιγγάρα-Σβαμπ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Δικέφαλος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με την... καλή ενδεκάδα του έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο και η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις αρχίζει να βγαίνει.

Οι επιλογές του Λουτσέσκου

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον αγώνα με σχηματισμό 4-2-3-1 και τους Κοτάρσκι, Ράφα, Κουλιεράκη, Έκονγκ, Βιεϊρίνια Τσιγγάρα, Σβαμπ, Κωνσταντέλια, Αντρίγια, Τάισον, Μπράντον στην αρχική ενδεκάδα. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους: Κοτάρσκι (63΄ Ζίβκοβιτς), Ράφα (63΄ Τζίμας), Νάσμπεργκ Μιχαηλίδη, Τσαούση, Τσιγγάρα (63΄ Γιαξή), Σβαμπ (63΄ Βρακάς), Αντρίγια (63΄Ρικάρντο), Κωνσταντέλια (63΄ Μουργκ), Νάρεϊ και Γκορντεζιάνι.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα στο παιχνίδι και παρά το γεγονός πως η Γκενκ απείλησε πρώτη με τον Πέιντσιλ να αναγκάζει τον Κοτάρσκι σε εντυπωσιακή απόκρουση, οι «ασπρόμαυροι» είχαν μπει σε mood... μάχης. Μια φάση που έμοιαζε χαμένη έγινε γκολ για τον ΠΑΟΚ χάρη στον Γιάννη Κωνσταντέλια. Στο 6ο λεπτό το wonderkid του ελληνικού ποδοσφαίρου πίεσε ψηλά ανάγκασε την άμυνα της Γκενκ να κάνει λάθη, η μπάλα έφτασε στον Τσιγγάρα και αυτός με ωραίο ζυγισμένο πλασέ έκανε το 1-0! Μόλις έξι λεπτά μετά ο Δικέφαλος βρήκε και δεύτερο γκολ.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Σβαμπ ξεμαρκαρίστηκε ωραία και με προβολή από κοντά έγραψε το 2-0. Άξιο αναφοράς είναι πως η συγκεκριμένη εκτέλεση και κίνηση είχε δουλευτεί αρκετά στις προπονήσεις. Το σύνολο του Λουτσέσκου δεν έριχνε ρυθμό και στο 13΄ ο Μπράντον πλάσαρε από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Λέισεν με εντυπωσιακή απόκρουση στέρησε από τον Ισπανό το γκολ.

Στη συνέχεια του αγώνα η Γκενκ άρχισε να αποκτά ρυθμό, να πιέζει ψηλά τον ΠΑΟΚ και να μην του επιτρέπει την γρήγορη ανάπτυξη, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» ήταν συμπαγείς στην άμυνα τους και δεν επέτρεπαν στους Βέλγους να απειλήσουν την εστία του Κοτάρσκι.

Από εκεί και έπειτα το πρώτο μέρος είχε ρυθμό, αλλά και δυνατές μονομαχίες που δεν επέτρεψαν τη δημιουργία φάσεων.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αλλαγές, αφού η ενδεκάδα του αποτελούνταν από τους Κοτάρσκι, Ράφα, Νάσμπεργκ Μιχαηλίδη, Τσαούση, Τσιγγάρα, Σβαμπ, Αντρίγια, Κωνσταντέλια, Νάρεϊ και Γκορντεζιάνι. Ωστόσο, οι αλλαγές δεν επηρέασαν την εικόνα του αγώνα και σε αυτό έπαιζε ρόλο το γεγονός πως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είχε απίθανα κέφια. Ο νεαρός... χόρευε την αντίπαλη άμυνα συνεχώς με τους Βέλγους να μην μπορούν να τον σταματήσουν.

Κάπως έτσι ήρθε και το 3ο γκολ των «ασπρόμαυρων». Ο Κωνσταντέλιας έκανε σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα, βρήκε τον Αντρίγια και αυτός με ωραίο δυνατό σουτ έγραψε το 3-0. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν σε... ημιάγρια κατάσταση και διέλυε με κάθε ευκαιρία την άμυνα της Γκενκ. Ωστόσο, οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τη σκέψη του αρκετές φορές.

Στο 62ο λεπτό η Γκενκ μείωσε, καθώς ο Κοτάρσκι που υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του με την μπάλα στα πόδια, την έχασε μέσα στην περιοχή και ο Σορ σκόραρε σε κενή εστία.

Ο Λουτσέσκου έκανε αρκετές αλλαγές, κάτι που έριξε τον ρυθμό του αγώνα, αλλά οι «ασπρόμαυροι» παρέμεναν αρκετά σκληροί και συμπαγείς στην άμυνα τους. Σαφώς η απόσυρση των Κωνσταντέλια και Αντρίγια από το παιχνίδι επηρέασε το επιθετικό κομμάτι του Δικεφάλου.

Στο 75΄ ο Στέφανος Τζίμας πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Γκορντεζιάνι, με τον Λουτσέσκου να του δίνει χρόνο συμμετοχής.

Η Γκένκ στο 83ο λεπτό μείωσε σε 3-2, αλλά δεν τελικά ο Δικέφαλος ήταν αυτός που πήρε τη νίκη.

Eνδεκάδες

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Σαμάτα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:35 - 12.07.2023

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Σαμάτα

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Αλί Σαμάτα, αφού ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται σε διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων με την Φενέρμπαχτσε.

ΠΑΟΚ: 1ο μέρος: Κοτάρσκι, Ράφα, Κουλιεράκη, Έκονγκ, Βιεϊρίνια Τσιγγάρα, Σβαμπ, Κωνσταντέλια, Αντρίγια, Τάισον, Μπράντον

2ο μέρος: Κοτάρσκι (63΄ Ζίβκοβιτς), Ράφα (63΄ Τζίμας), Νάσμπεργκ Μιχαηλίδη, Τσαούση, Τσιγγάρα (63΄ Γιαξής), Σβαμπ (63΄ Βρακάς), Αντρίγια (63΄Ρικάρντο), Κωνσταντέλια (63΄ Μουργκ), Νάρεϊ και Γκορντεζιάνι (75΄Γκορντεζιάνι).

Γκενκ: Λέισεν, Μακένζι, Σαντίκ, Ουαταρά, Τρεσόρ, Χροσόφσκι, Καγιεμπέ, Ανουάρ, Κάρτενσεν, Πέιντσιλ, Αροκοντάρε.