Ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν με το MLS
i

Κάρολ Σφιντέρσκι/©MLSsoccer

Ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν με το MLS

Μάνος Τσαλγατίδης 09:35 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 22.02.2023

Από τον Γιώργο Κούτσια στον... Ουάρντα ο ΠΑΟΚ έχει «στείλει» αρκετούς παίκτες στο πρωτάθλημα της Αμερικής.

Oι Chicago Fire ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Γιώργου Κούτσια με τον Δικέφαλο και τον σύλλογο από τις ΗΠΑ να είναι σε συζητήσεις αναφορικά με την πιθανή πώληση του νεαρού φορ, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τους «ασπρόμαυρους» στον ΝΠΣ Βόλο.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που σύλλογος από το MLS χτυπά την πόρτα του ΠΑΟΚ για παίκτη του.

Πιο συγκεκριμένα, πριν μερικούς μήνες σύλλογος από το εν λόγω πρωτάθλημα ρώτησε για τον Νίκολας Κουαλιάτα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει παραπάνω το θέμα.

Την περσινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Δικέφαλος έβαλε στα ταμεία του 5 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Κάρολ Σφιντέρσκι στην Σάρλοτ.

Μάλιστα, περίπου την ίδια χρονική περίοδο σύλλογος από το πρωτάθλημα της Αμερικής βολιδοσκόπησε την περίπτωση του Τόμας Μουργκ, αλλά το θέμα δεν προχώρησε, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα στράφηκε σε άλλη πιο... φανταχτερή λύση

Άξιο αναφοράς είναι πως πριν μερικά χρόνια η Los Angeles FC είχε καταθέσει τρεις προτάσεις για την απόκτηση του Αμρ Ουάρντα. Επίσης στο στόχαστρο των Chicago Fire είχε μπει ο Γιόσιπ Μίσιτς, όταν αυτός αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ.

Κανείς ωστόσο δεν ξεχνά πως Inter Miami και Seattle Sounders είχαν χτυπήσει την πόρτα του Σίντζι Καγκάβα όσο αυτός φορούσε τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, αλλά ο Ιάπωνας ήθελε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και να αποδείξει σε όλους πως δεν είχε τελειώσει ποδοσφαιρικά.