Ο παράγοντας «Φαν Ντάικ» πίσω από τη μεταγραφή Χάκπο
i

Φαν Ντάικ και Σαλάχ/ © screenshot, Virgil van Dijk via Instagram

Ο παράγοντας «Φαν Ντάικ» πίσω από τη μεταγραφή Χάκπο

Πάνος Μαλακτάρης • 15:40 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο ρόλος του αρχηγού των «Οράνιε» στη μεταγραφή του Χάκπο στη Λίβερπουλ

Αρκετά ήταν τα κλαμπ που ερίζανε για την υπογραφή του 23χρονου άσσου της PSV, με τους «μεγάλους» του νησιού να έχουν στρώσει χαλιά εκατομμυρίων στα πόδια του. Μάλιστα τα ρεπορτάζ «έδιναν» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως το φαβορί για την απόκτησή του. Προφανώς και δεν είχαν συνυπολογίσει τον «παράγοντα Φαν Ντάικ». 

Τελικά την υπογραφή του κατάφερε να αποσπάσει η Λίβερπουλ, με το κόστος να ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, με ορίζοντα να φτάσει έως και τα 55 (μέσω επίτευξης ατομικών και ομαδικών στόχων). Ο υψηλόσωμος αμυντικός των reds αποκαλύπτεται ότι επικοινώνησε με τον Χάκπο αμέσως μόλις κατέθεσε την πρότασή της η Λίβερπουλ. Όντας συμπαίκτες στην εθνική Ολλανδίας και περνώντας πολλές μέρες μαζί στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ, ο ρόλος που έπαιξε στο να τον πείσει, φαίνεται πως ήταν κομβικός.

Επιπλέον, 2 μόλις 24ωρα πριν το κλείσιμο της συμφωνίας, αμέσως μετά το νικηφόρο πέρασμα των reds από το Μπέρμιγχαμ και την έδρα της Άστον Βίλα, ο Φαν Ντάικ ανέβασε στο λογαριασμό του στο instagram μια φωτογραφία του να πανηγυρίζει με τον Σαλάχ γράφοντας-σε ελεύθερη μετάφραση-«επιστρέψαμε»! Μια ανάρτηση που μάζεψε πάνω από 677,000 likes, με ένα συγκεκριμένο σχόλιο ωστόσο να ξεχωρίζει και να τραβά τα βλέμματα. 

Αυτό δεν ήταν άλλο από το σχόλιο του ίδιου του Χάκπο, ο οποίος επέλεξε να σχολιάσει με 2 λιτά μα γεμάτα νόημα θα λέγαμε emoji, ένα «χειροκρότημα» και ένα «on fire». Kάτι που μπορεί να μη σήμαινε τίποτα, να που όμως σήμαινε τελικά πολλά. Σύμφωνα επίσης με την ολλανδική εφημερίδα Eindhovens Dagblad, o Φαν Ντάικ με το που έληξε η αναμέτρηση στο Villa Park μίλησε και στο τηλέφωνο με τον-πλέον-συμπαίκτη του, βάζοντας τις τελικές πινελιές στην τακτική προσέγγισής του. 

Φίλοι της Λίβερπουλ έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα με μηνύματα που επευφημούν και δίνουν συγχαρητήρια στον Φαν Ντάικ, αναγνωρίζοντας πως η προσωπική του επέμβαση ήταν τελικά καταλυτική στο να γείρει η πλάστιγγα της μετακίνησης του Χάκπο στο λιμάνι του Merseyside.  Περιττό να αναφέρουμε πως ο «agent Virgil» έχει ήδη γίνει σλόγκαν στα χείλη των φίλων της ομάδας.