Κόντι Χάκπο: Τι θα αλλάξει ο ανερχόμενος σταρ στην επίθεση της Λίβερπουλ
i

Χάπκο/©Intime

Κόντι Χάκπο: Τι θα αλλάξει ο ανερχόμενος σταρ στην επίθεση της Λίβερπουλ

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:59 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός είναι η πρώτη ηχηρή μεταγραφή μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ήταν θέμα χρόνου να κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα στην καριέρα του. Ο Κόντι Χάπκο έλαμψε στα γήπεδα του Κατάρ με την εθνική Ολλανδίας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο ηγέτης στην επίθεση της Αϊντχόφεν, που τα προηγούμενα χρόνια έκανε ακριβώς το ίδιο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έδειξε ότι ήταν πλέον έτοιμος για το ανώτατο επίπεδο. 

Η Λίβερπουλ κινήθηκε έξυπνα, αστραπιαία και σίγουρα πιο αποτελεσματικά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Τσέλσι για να τον κάνει δικό της. Ο Κλοπ τα κατάφερε για μία ακόμη φορά, αποδεικνύοντας ότι είναι κορυφαίος μάνατζερ. Δεν θα άφηνε με τίποτα αυτό το «διαμάντι», τη στιγμή που το είχε απόλυτα ανάγκη για να ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Τον «έκλεισε» για τα επόμενα έξι χρόνια. Δεν προχώρησε απλά σε μία ακόμη προσθήκη. Βάζει νέα θεμέλια στη Λίβερπουλ για το μέλλον.  

Επίσημο: «Βόμβα» με Χάκπο η Λίβερπουλ!
PREMIER LEAGUE

00:00 - 27.12.2022

Επίσημο: «Βόμβα» με Χάκπο η Λίβερπουλ!

Παίκτης της Λίβερπουλ είναι και επίσημα ο Κόντι Χάκπο, καθώς με αστραπιαίες κινήσεις έκλεισε την απόκτηση του Ολλανδού επιθετικού, με την Αϊντχόφεν να ανακοινώνει τη μεταγραφή.

Η Λίβερπουλ λοιπόν έριξε τη «βόμβα» και προσθέτει στην ποδοσφαιρική μηχανή της ένα πολύτιμο εργαλείο. Ο Χάπκο είναι αριστερός εξτρέμ. Αυτή είναι η κανονική του θέση. Όμως δεν κινείται αποκλειστικά στον χώρο ευθύνης του. Συγκλίνει προς τον άξονα και πατάει την περιοχή. Με ή χωρίς την μπάλα. Έχει τη ευχέρεια να σουτάρει ανά πάσα στιγμή και να πάρει θέση για κεφαλιά. Συνήθως τελειώνει μόνος του τις φάσεις όταν «οπλίσει».

Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα γιατί τραβάει τους αντιπάλους και δημιουργεί χώρους για τους συμπαίκτες του. Ενίοτε «χάνεται» μέσα στο πλήθος και εμφανίζεται αθόρυβα, κυρίως από την αριστερή πλευρά, όταν είναι πια έτοιμος να σκοράρει. Βοηθάει και στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του, όπως κάνουν όλοι οι κορυφαίοι σύγχρονοι επιθετικοί. Δεν είναι ...Εμπαπέ όταν η ομάδα εκδηλώνει γρήγορα αντεπίθεση. Ωστόσο αγωνίζεται πολύ με το μυαλό και αποφεύγει τις περιττές κινήσεις.     

Η Λίβερπουλ έχει σοβαρό πρόβλημα μετά την αποχώρηση του Μανέ. Το κενό του δεν καλύφθηκε ποτέ αγωνιστικά. Ο Κλοπ έψαχνε εναγωνίως έναν παίκτη για να στηρίξει τον Σαλάχ στην επίθεση. Αποδείχθηκε ότι ο Νούνιες και ο Ζότα δεν μπορούν να παίξουν με επιτυχία αυτό το ρόλο. Το ίδιο ισχύει για τον Φιρμίνο, που είναι τραυματίας σχεδόν σε μόνιμη βάση. Ο Ντίας είναι περισσότερο σταθερός σε απόδοση αλλά δεν φτάνει. Επιπλέον είναι εκτός δράσης από τον Οκτώβριο. Είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα επιστρέψει. Ο Χάπκο πάει στο Άνφιλντ για να πάρει τη φανέλα του βασικού. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές για τον Ολλανδό. Το τάιμινγκ ιδανικό. 

Ο Χάκπο αγωνίστηκε ως κεντρικός επιθετικός και ως επιθετικός μέσος στο Μουντιάλ. Η προσαρμογή του 23χρονου στις απαιτήσεις του Λουίς Φαν Χάαλ ήταν εντυπωσιακή. Τα πήγε περίφημα και στους δύο ρόλους παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε στη φυσική του θέση. Ίσως ήταν αυτό που απέμενε για να ανάψει ο Κλοπ το πράσινο φως. Ο Γερμανός τεχνικός διαθέτει πλέον έναν παίκτη, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, που μπορεί να προσφέρει αρκετές λύσεις στην επίθεση. Έναν παίκτη που έχει κίνητρο για διακρίσεις εντός και εκτός Αγγλίας. 

Ο Ολλανδός θα είναι ο παρτενέρ του Σαλάχ. Είναι χαμηλών τόνων, ομαδικός και όταν χρειαστεί αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη. Το έκανε πολλές φορές στην Αϊντχόφεν όταν η κατάσταση βρισκόταν σε οριακά επίπεδα. Το πιο βασικό από όλα είναι ότι ζητάει την μπάλα κάθε φορά που βαραίνουν τα πόδια των συμπαικτών του. Η Γιουνάιτεντ και ο Ολλανδός προπονητής της Έρικ Τεν Χαγκ ήξεραν πολύ καλά ποιον παίκτη ήθελαν να εντάξουν στο ρόστερ της ομάδας. Το ίδιο και η Τσέλσι. Όμως ο Κλοπ και η Λίβερπουλ έκαναν την κίνηση ματ. «Καίγονταν» για παίκτη με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και τον απέκτησαν.   

Δείτε τι είχε γίνει τον Μάρτιο όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον Μπιέλ του Ολυμπιακού. Είχαν αμφότεροι σημειώσει από δύο γκολ στο εντυπωσιακό παιχνίδι της Αιντχόφεν με την Κοπεγχάγη (4-4). 

Ο Χάπκο αφήνει την Αϊντχόφεν, έχοντας σημειώσει 9 γκολ και δημιουργήσει 12 στο φετινό πρωτάθλημα. Προηγείται στη λίστα των σκόρερ. Με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει διπλασιάσει την ποδοσφαιρική χρηματιστηριακή του αξία. Ήταν αναμενόμενο ότι θα αναχωρούσε για άλλη, πιο ισχυρή Λίγκα. Πήγε στην κορυφαία του κόσμου για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να μοιράζει ασίστ στους συμπαίκτες του. Ο Κλοπ τρίβει τα χέρια του...