Ο «πειθαρχημένος» Σαμέτ Ακαϊντίν: Ποιος είναι ο στόπερ που θέλει ο Τερίμ στον Παναθηναϊκό

Σαμέτ Ακαϊντίν

i

©Photo by ANP via Getty Images/Ideal Images

Ο «πειθαρχημένος» Σαμέτ Ακαϊντίν: Ποιος είναι ο στόπερ που θέλει ο Τερίμ στον Παναθηναϊκό

Κώστας Τόπας 14:16 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 09.01.2024

Στην Τουρκία αναφέρουν πως ο Σαμέτ Ακαϊντίν φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Ποιος είναι ο 29χρονος Τούρκος διεθνής στόπερ που έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της Γάνδης και της Φιορεντίνα.

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα από την Τουρκία σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που επιθυμεί ο Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά ο έγκυρος Τούρκος δημοσιογράφος Ερτάν Σουζγκούν αποκάλυψε ότι ο Σαμέτ Ακαϊντίν βρίσκεται στην λίστα των «πρασίνων» για την θέση του κεντρικού αμυντικού. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά φέρεται να υπήρξε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη των ανθρώπων των «πρασίνων» και τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή και πως συνεχίζονται οι συζητήσεις γύρω από την υπόθεση. 

Το ενδιαφέρον από Γάνδη και Φιορεντίνα

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα με την απόδοσή του στη Φενέρμπαχτσε, αλλά όπως αναφέρουν στη γειτονική χώρα ενδέχεται να αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Εκτός από τον Παναθηναϊκό, ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει δείξει και η Γάνδη από το Βέλγιο, με τον παίκτη να επιθυμεί την αποχώρησή του από την πατρίδα του, μιας και θέλει να δοκιμάσει τις δυνατότητες εκτός συνόρων. 

Τον περασμένο μήνα, έντονο ενδιαφέρον είχε δείξει και η Φιορεντίνα της Serie A. Οι «βιόλα» είχαν γι' αρκετό διάστημα στην ατζέντα τους τον 29χρονο Τούρκο διεθνή στόπερ κι επιθυμία τους ήταν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, με τη μορφή δανεισμού, πριν τον αποκτήσει με μεταγραφή. Η ιταλική ομάδα είχε σκοπό να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Φενερμπαχτσέ ανάλογα με την απόδοση του Ακαϊντίν.

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος γεννήθηκε στην Τραπεζούντα στις 13 Μαρτίου 1994, αγωνίστηκε στις Ιντμανοκάτζι, Τράμπζονσπορ και Μπολουσόρ στα πρώτα του βήματα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του ποδοσφαιρική καριέρα στην Αρσίνσπορ κι αργότερα πέρασε από τις Μπελεντίγεσπορ στις Σανλιούρφασπορ, Κετσιορένγκιουτσου, Αντάνα Ντεμίρσπορ και Φενέρπαχτσε.

Μάλιστα, όσο ήταν στην Μπελεντίγεσπορ αγωνίστηκε σε 140 αγώνες, όπου ξεπέρασε το όριο των 100 αγώνων και σημείωσε 9 γκολ σε αυτούς τους αγώνες.

Η επιθυμία του να φύγει άμεσα από την Φενέρμπαχτσε

Στην τελευταία μάλιστα αγωνίζεται από τον Ιανουάριο του 2023 κι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026. Μετράει 34 συμμετοχές, ενώ έχει αγωνιστεί και τέσσερις φορές με την εθνική Τουρκίας. Η μεταγραφή του από την Ντεμίρσπορ είχε κοστίσει 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια, ωστόσο ο Ακαϊντίν επιδιώκει επιθυμεί να πάει σε μία ομάδα που θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι άρα πιο πολλές πιθανότητες να κληθεί στην αποστολή της εθνικής Τουρκίας για την τελική φάση του Euro 2024.

Πεισματάρης κι εργατικός

Οταν είχε ενταχθεί στα «κίτρινα καναρίνια» ο Σαμέτ Ακαϊντίν είχε δηλώσει πως είναι ένας πεισματάρης ποδοσφαιριστής που δεν του αρέσει να τα παρατάει εύκολα. 

«Είμαι πεισματάρης. Δεν μου αρέσει να τα παρατάω. Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλει ή να μην μπορεί να κάνει ένας Τούρκος νεαρός. Δεν τα παράτησα ποτέ. Έχω μια δομή που δεν εγκαταλείπει τον αγώνα και αποδίδει δικαιοσύνη στη φανέλα. Πιστεύω ότι θα έχω επιτυχία στη Φενερμπαχτσέ. Μπορεί να παίξω άσχημα, αλλά δεν θα αγωνιστώ άσχημα. Θα προσπαθήσω να είμαι αντάξιος της φανέλας», είχε πει κατά την παρουσίασή του.

Ξεχωρίζει για την πειθαρχία 

Το 2022, κλήθηκε στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τουρκίας και φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο. Αυτά τα επιτυχημένα βήματα στην καριέρα του 29χρονου στόπερ τον έκαναν να γίνει αποδεκτός ως ένα από τα φωτεινά ταλέντα του μέλλοντος στο τουρκικό ποδόσφαιρο. Δεν ξεχωρίζει μόνο για το ταλέντο του αλλά και για την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του. 

Ο ύψους 1,90 δεξιοπόδαρος αμυντικός έχει τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σαμέτ Ακαϊντίν, που σήκωσε 1 κύπελλο στην καριέρα του, ήταν ένα από τα ονόματα της ομάδας της Φενερμπαχτσέ, της πρωταθλήτριας του Κυπέλλου Τουρκίας της σεζόν 2022-23.