Ο Πινέδα πάει με διαφορετικό ρόλο στο... αγαπημένο του γήπεδο
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Πινέδα πάει με διαφορετικό ρόλο στο... αγαπημένο του γήπεδο

Κώστας Τσίλης 09:47 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 27.02.2024

Ο Αλμέιδα σκέφτεται λόγω των απουσιών αλλαγή στον ρόλο του Πινέδα, ο οποίος πέρυσι σκόραρε και στις δυο επισκέψεις της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό

Για την ΑΕΚ το αποψινό (21:30) ματς στο Πανθεσσαλικό στον Βόλο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αφενός διότι η νταμπλούχους θέλει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά το στραβοπάτημα με τον Πανσερραϊκό το προηγούμενο Σάββατο. Αφετέρου διότι η πίκρα από έναν αποκλεισμό όπως αυτός της περασμένης Τετάρτης, "φεύγει" μόνο με επιστροφή σε αγωνιστικές επιτυχίες. 

Η αλήθεια είναι πως ξαφνικά για τον Ματίας Αλμέιδα μαζεύτηκαν αρκετές απουσίες για το αποψινό ματς. Και αν του Λιβάι Γκαρσία την περίμενε και σχεδόν ο ίδιος την είχε αποφασίσει για να μην πάρει κανένα ρίσκο, αυτές του Γκατσίνοβιτς και του Πισάρο αποτελούν ένα ζήτημα. Πιθανότατα άλλωστε, υποχρεώνουν τον Αλμέιδα να αλλάξει τον σχηματισμό και κυρίως τον ρόλο του Ορμπελίν Πινέδα.

Ο Γκατσίνοβιτς και ο Πισάρο, είναι οι δυο λύσεις που ο Αργεντινός τεχνικός θα είχε για το αριστερό άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ για το αποψινό ματς. Αμφότεροι δεν είναι διαθέσιμοι, ως εκ τούτου το πιο πιθανό, εκτός μιας έκπληξης τύπου Ζίνι, θα είναι να μετατεθεί ο Πινέδα ξανά στην συγκεκριμένη θέση. Μια θέση που ο Μεξικανός την ξέρει καλά. Σ' αυτή την περίπτωση στα χαφ θα επανέλθει το δίδυμο του Σιμάνσκι με τον Γιόνσον. 

Πάντως είναι αλήθεια πως το Πανθεσσαλικό είναι ένα "αγαπημένο" γήπεδο για τον Πινέδα. Και ο Βόλος μάλλον "αγαπημένος" αντίπαλος. Ο Μεξικανός χαφ πέρυσι σκόραρε και στις δυο επισκέψεις της ΑΕΚ στον Βόλο. Τόσο για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, όσο και για τα Play Offs. Ενώ βρήκε δίχτυα απέναντι στον Βόλο και στην τελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Τρία από τα δέκα γκολ που πέτυχε πέρυσι ο Πινέδα, ήταν με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Και δυο απέναντι στον Πανθηναϊκό.