Ο Ρίο Φέρντιναντ παραδέχθηκε πως έπινε 10 μπύρες πριν συνεχίσει με βότκα και δεν θυμάται πολλά από τα ματς που έπαιξε (vid)

Ρίο Φέρντιναντ

i

printscreen

Ο Ρίο Φέρντιναντ παραδέχθηκε πως έπινε 10 μπύρες πριν συνεχίσει με βότκα και δεν θυμάται πολλά από τα ματς που έπαιξε (vid)

Ορέστης Καδδάς 18:15 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 28.07.2023

Ο Ρίο Φέρντιναντ σε συνέντευξη που έδωσε εξομολογήθηκε πως όταν ήταν νεότερος συνήθιζε να ξενυχτάει και να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Σε μια πολύ προσωπική συνέντευξή στον Guardian το 2019 ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, μίλησε για το πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετώπισε στα νιάτα του, κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Γουέστ Χαμ όταν και έπινε και πήγαινε συχνά σε πάρτι.

Ο 44χρόνος πρώην κεντρικός αμυντικός μάλιστα παραδέχτηκε ότι είχε ιδιαίτερη προτίμηση στη βότκα αλλά και στις μπύρες Γκίνες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως μπορούσε να πιεί οχτώ, εννιά και δέκα ποτήρια μπύρας πριν περάσει στη βότκα, συμπεριφορά που ο ίδιος παρομοίασε με αυτή που θα αντιστοιχούσε σε παρανοϊκό.

Μάλιστα ο εμβληματικός αρχηγός των «Κόκκινων Διαβόλων» και της Εθνικής Αγγλίας συνειδητοποίησε τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στη ζωή του, στην οικογένειά του και φυσικά στην καριέρα του αυτές του οι συνήθειες αν δεν τις είχε κόψει όσο ήταν ακόμα νωρίς. 

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Πάντα λεώ στον κόσμο που με ρωτάει εάν έχω μετανιώσει για κάτι στην καριέρα μου. Δεν θα έπινα. Όταν ήμουν νεότερος το έκανα. Ήμουν παρανοϊκός. Το διάστημα που έπαιζα στη Γουέστ Χαμ κάποιες περίοδοι ήταν μια θολούρα. Ο κόσμος μιλάει για εμφανίσεις και για αποτελέσματα σε ορισμένα παιχνίδια εκείνης της περιόδου και εγώ απλά κάθομαι και κουνάω το κεφάλι μου γιατί δεν τα θυμάμαι».

Παρά τις περιπέτειές του αυτές όμως ο Φέρντιναντ κατόρθωσε να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους κεντρικούς αμυντικούς της Αγγλίας αλλά και γενικότερα του κόσμου στις αρχές του 21ου αιώνα. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός με την ομάδα του Μάντσεστερ πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα κύπελλο Αγγλίας και τρία Λιγκ Καπ και 6 Κομιούνιτι Σιλντ. Σε συλλογικό επίπεδο πραγματοποίησε 709 συμμετοχές έχοντας και 13 γκολ. Με την εθνική Αγγλίας είχε 81 εμφανίσεις και 3 γκολ. Από την ενεργό δράση σταμάτησε το 2015 μετά από μια χρονιά στην ΚΠΡ. Υπήρξε αρχηγός τόσο στη Γιουνάιτεντ επί Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όσο και στα «Τρία Λιοντάρια».