Ο Σέρβος «Κοεντράο» για Παναθηναϊκό, τα γκολ κόντρα στη Ρόμα, η Μίλαν και η αποθέωση από την… ΑΕΚ (vid)

Φίλιπ Μλαντένοβιτς

i

Print Screen

Ο Σέρβος «Κοεντράο» για Παναθηναϊκό, τα γκολ κόντρα στη Ρόμα, η Μίλαν και η αποθέωση από την… ΑΕΚ (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 22:25 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:38 - 04.04.2023

Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς μπήκε ξανά στα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Στη Λέγκια, όμως, αποτέλεσε επιλογή του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ Ράντοσλαβ Κουχάρσκι. Τα γκολ με τη Ρόμα που τον έβαλαν στο μάτι της Μίλαν και η σύγκριση με Κοεντράο.

Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς μπήκε στο ρεπορτάζ τουΠαναθηναϊκού, έπειτα από αναφορές των Πολωνών δημοσιογράφων. Ποιος όμως, μπορεί ν' αποκλείσει την ΑΕΚ; Το γιατί θα το διαπιστώσετε στη συνέχεια.

Ο 32χρονος Σέρβος αριστερός μπακ χαφ μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι από τη Λέγκια Βαρσοβίας και ενδέχεται να απασχολήσει τον Παναθηναϊκό, αν οι «πράσινοι» αποκτήσουν αριστερό μπακ. Στην παρούσα φάση, πάντως, με τον Χουάνκαρ, τον Γκάνεα να επιστρέφει λογικά στην προετοιμασία και τον Πούχατς σε αναμονή, δεν είναι προτεραιότητα η συγκεκριμένη θέση. Εκτός κι αν υπάρξει ενδιαφέρον από άλλον σύλλογο.

Ο Ερυθρός Αστέρας

Ο Μλαντένοβιτς έγινε μέλος της Μπόρατς τη σεζόν 2010-11 και είχε 18 ματς στο πρωτάθλημα ως αριστερός μπακ. Ο Ερυθρός Αστέρας, η μία εκ των δύο μεγάλων ομάδων στη Σερβία έσπευσε να τον αποκτήσει και υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο στις 17/12/11. Το καλοκαίρι του 2013 ο σερβικός σύλλογος συμμετείχε στο Uhren Cup στην Ελβετία και παρά την ήττα στον τελικό από τη Βασιλεία με 2-1 ψηφίστηκε ο κορυφαίος του αγώνα. Δεν πήρε, όμως, το βραβείο εξαιτίας της απογοήτευσής του για την ήττα σε ένα φιλικό τουρνουά.

Σκάουτ του Παναθηναϊκού βρέθηκε στην Πολωνία - Ποιον παίκτη είδε
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:19 - 03.04.2023

Σκάουτ του Παναθηναϊκού βρέθηκε στην Πολωνία - Ποιον παίκτη είδε

Πολωνός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι απεσταλμένος του Παναθηναϊκού ήταν ανάμεσα στους θεατές σε παιχνίδι του πολωνικού πρωταθλήματος, σε ματς που έπαιξε πρώην ποδοσφαιριστής του Τριφυλλιού.

Τα προβλήματα, ωστόσο, το 2013 ήταν πολλά στον Ερυθρό Αστέρα. Η οικονομική κατάσταση ήταν άθλια και παίκτες και τεχνικό τιμ ήταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του Ατρόμητου και του ΟΦΗ Ρικάρντο Σα Πίντο είχε τονίσει πως ο Μαλντένοβιτς του θυμίζει τον πρώην άσο της Μπενφίκα και της Ρεάλ Μαδρίτης Φάμπιο Κοεντράο. Ο Σα Πίντο, πάντως, αποχώρησε από τον σύλλογο το 2-13 και στις 5/10/13 ο Σέρβος μπακ ζήτησε να μείνει ελεύθερος. Στις 25 Νοεμβρίου δικαιώθηκε κι έτσι έμεινε ελεύθερος. Με τον Ερυθρό Αστέρα συνολικά μέτρησε 60 αγώνες, 3 γκολ και 2 ασίστ.

Η Ρόμα και η Μίλαν

Στις 23/2/14 ο Μλαντένοβιτς υπέγραψε για τρία χρόνια στη Μπάτε Μπορίσοφ της Λευκορωσίας. Έκανε το ντεμπούτο του στον τελικό του Super Cup με τη Μινσκ και σκόραρε έπειτα από 20 λεπτά συμμετοχής.

Εκεί, όμως, που το όνομά του άρχισε να ακούγεται πιο έντονα ήταν στις 29/9/15 όταν σημείωσε δύο γκολ στο UEFA Champions League κόντρα στη Ρόμα για τον πέμπτο όμιλο της διοργάνωσης. Εξαιτίας της τρομερής εμφάνισης μπήκε στην ενδεκάδα της αγωνιστικής και λίγο αργότερα υπήρξαν δημοσιεύματα σε Ιταλία και Σερβία ότι η Μίλαν στην οποία ήταν προπονητής ο αείμνηστος Σίνισα Μιχαϊλοβιτς. Από τη Μπάτε έφυγε έχοντας 78 ματς, 7 γκολ και 13 ασίστ.

Οι μεταγραφές

Ο Μλαντένοβιτς τελικά δεν μετακόμισε στην Ιταλία, αλλά στη Γερμανία. Πήγε στις 5/1/16 στην Κολωνία, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Υπέγραψε για 3,5 χρόνια και στο δεύτερο μισό της σεζόν είχε 14 συμμετοχές. Στο πρώτο εξάμηνο της νέας περιόδου πήρε μόλις δύο ματς, ενώ είχε δύο ασίστ συνολικά με την Κολωνία και κανένα γκολ. Έτσι, δόθηκε δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης, όπου μέτρησε μόλις 5 αγώνες.

Η Πολωνία και ο Κουχάρσκι

Το καλοκαίρι του 2017 ο Μλαντένοβιτς πήρε την απόφαση να παίξει στην Πολωνία για τη Λέχια Γκντασνκ. Σε τρεις σεζόν, ο Μλαντένοβιτς ήταν εξαιρετικός και μέτρησε 86 παιχνίδια, 3 γκολ και 16 ασίστ. Αυτό του άνοιξε τον δρόμο για τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας τη Λέγκια Βαρσοβίας. Εκεί τον επέλεξε ο Ράντοσλαβ Κουχάρσκι, ο οποίος από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στην ΑΕΚ.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, μάλιστα, κατά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μλαντένοβιτς είχε δηλώσει: «Ξεκινάμε τη μεταγραφική περίοδο όχι μόνο πολύ γρήγορα, αλλά και με μεγάλη έκρηξη. Αποκτάμε έναν παίκτη με διεθνή εμπειρία, ο οποίος μιλάει Πολωνικά και γνωρίζει την πίεση που αντιμετωπίζει καθημερινά η Λέγκια Βαρσοβία. Η ομάδα μας θα ενισχυθεί με τον κορυφαίο πλάγιο αμυντικό του πρωταθλήματος, που φέρνει και αρκετή ποιότητα στην επίθεση.

Το ποδοσφαιρικό του προφίλ και ο χαρακτήρας του ταιριάζουν απόλυτα στο μακροπρόθεσμο σχέδιο δημιουργίας ομάδας που έχουμε δημιουργήσει. Η μεταγραφή του Φιλίπ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη για περισσότερους τίτλους κι ευρωπαϊκές διακρίσεις. Χαίρομαι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε όλες τις τυπικές διαδικασίες τόσο αποτελεσματικά και την πρώτη μέρα της μεταγραφικής περιόδου ανακοινώνουμε έναν νέο παίκτη». Ο Μλαντένοβιτς, λοιπόν, έγινε βασικό στέλεχος στη Λέγκια κι έχει έως τώρα 96 αγώνες, 15 γκολ και 22 ασίστ.

Στο Μουντιάλ

Ο Σέρβος μπακ με ύψος 1,80 έχει παίξει και στην Εθνική Σερβίας. Συνολικά, μετράει 22 ματς και ένα γκολ. Έκανε το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Μιχαϊλοβιτς στις 31/5/12 στην ήττα με 2-0 από τη Γαλλία εκτός έδρας σε φιλική αναμέτρηση. Ήταν στις κλήσεις της Εθνικής του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ξεκίνησε κόντρα στη Βραζιλία στο πρώτο ματς κι αντικαταστάθηκε στο 66’. Στα υπόλοιπα δύο ματς του ομίλου δεν έπαιξε.