Ο Σιντιμπέ είναι πολύτιμος για την ΑΕΚ στην Ευρώπη και "χρυσάφι" για το ματς στο Βελοντρόμ

Σιντιμπέ

i

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ/©intime

Ο Σιντιμπέ είναι πολύτιμος για την ΑΕΚ στην Ευρώπη και "χρυσάφι" για το ματς στο Βελοντρόμ

Κώστας Τσίλης 08:36 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 25.10.2023

Έχει αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμος ο Σιντιμπέ στο πλάνο του Αλμέιδα στα ευρωπαϊκά ματς, αλλά ειδικά για το αυριανό παιχνίδι με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ είναι πολύ σημαντικός

Εξυπακούεται πως δεν υπάρχει κανόνας ως προς την σειρά των επιλογών του Ματίας Αλμέιδα για την ενδεκάδα της ΑΕΚ από παιχνίδι σε παιχνίδι. Όμως η λογική λέει πως τόσο ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, όσο και ο Νορντίν Άμραμπατ, δεν πήραν ούτε λεπτό συμμετοχής στην Τρίπολη την περασμένη Κυριακή, για να είναι φρέσκοι για το ματς με την Μαρσέιγ στην Μασσαλία. Και όχι άδικα, καθότι και ο Μαροκινός αλλά κυρίως ο Γάλλος μπακ, έχουν αποδειχθεί πολύτιμοι μέχρι τώρα στις ευρωπαϊκές "μάχες" της ΑΕΚ. Μάλιστα ειδικά για το Βελοντρόμ, η παρουσία του Σιντιμπέ είναι πολύτιμη. 

Ο Γάλλος μπακ έχει φάει με το... κουτάλι το πρωτάθλημα της πατρίδας του και με την φανέλα της Τρουά και μ' αυτή της Λιλ αλλά κυρίως με την Μονακό. Και αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στον ρόστερ της ΑΕΚ τι σημαίνει να πηγαίνεις ως αντίπαλος στο Βελοντρόμ, αυτός είναι ο Σιντιμπέ. Ειδικά με την Μονακό, έχει ζήσει στην έδρα της Μαρσέιγ παιχνίδια μ' όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. 

Έτσι κι αλλιώς, η παρουσία του Σιντιμπέ στα παιχνίδια της ΑΕΚ στην Ευρώπη μέχρι τώρα, είναι εξαιρετικά σημαντική. Ειδικά στον όμιλο. Έβαλε το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Ένωση μέσα στο Amex Stadium απέναντι στην Μπράιτον, ενώ έκανε και πολύ καλό παιχνίδι. Όπως καλό ματς έκανε και απέναντι στον Άγιαξ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βασικός και στα δυο. Όπως βασικός αναμένεται να είναι και στο αυριανό παιχνίδι απέναντι στην Μαρσέιγ. Με δυνατότητα να κάνει στους συμπαίκτες του .... μαθήματα, για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο Βελοντρόμ. 

Ο Αλμέιδα αξιοποιεί από την αρχή του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού της ΑΕΚ, την τεράστια εμπειρία του Σιντιμπέ. Άλλωστε πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή μπαρουτοκαπνισμένο από το γαλλικό πρωτάθλημα αλλά και την Premier League. Που έχει σηκώσει ακόμα και το τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή με την εθνική Γαλλίας. Και ο Αλμέιδα ήξερε και ξέρει πόσα πολλά μπορεί να δώσει με την εμπειρία του ο Γάλλος, σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πολύ περισσότερο, απέναντι σε μια γαλλική ομάδα.