Ο Σπόραρ στο Sportal: «Δε με νοιάζει ποιος θα παίξει, με νοιάζει το πρωτάθλημα»

Ο Αντράζ Σπόραρ έβαλε τη σφραγίδα του στο ντέρμπι.

i

©intime

Ο Σπόραρ στο Sportal: «Δε με νοιάζει ποιος θα παίξει, με νοιάζει το πρωτάθλημα»

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:45 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 30.04.2023

Ο Άντραζ Σπόραρ ρωτήθηκε για τον ανταγωνισμό στην επίθεση και απάντησε πως κερδισμένος είναι ο μόνος ο Παναθηναϊκός, ενώ αναφέρθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Άντραζ Σπόραρ έχει βαλθεί στα Play Offs να σκοράρει με τη συχνότητα που δεν είχε στην κανονική διάρκεια της Super League. Μετά τα δύο 0-0 του Παναθηναϊκού με ΑΕΚ και Βόλο στην αρχή του τουρνουά, ο Σλοβένος στράικερ άρχισε να δίνει λύσεις στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σπόραρ χρίστηκε σκόρερ στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Υπό άλλες προϋποθέσεις θα φάνταζε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να παίξει βασικός εναντίον της ΑΕΚ, όμως το παράλληλο φορμάρισμα του Φώτη Ιωαννίδη περιπλέκει τις σκέψεις του Γιοβάνοβιτς.

Πάντως, ο Σπόραρ ναι μεν διακατέχεται από ποδοσφαιρικό εγωισμό, αλλά στο τέλος της ημέρας προτάσσει το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Το απέδειξε με τον πανηγυρισμό του στο γκολ του Ιωαννίδη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όταν έτρεξε πρώτος να τον αγκαλιάσει.

Η αγκαλιά Ιωαννίδη-Σπόραρ είναι ο φετινός Παναθηναϊκός (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:23 - 28.04.2023

Η αγκαλιά Ιωαννίδη-Σπόραρ είναι ο φετινός Παναθηναϊκός (vid)

Δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα έπρεπε να «σκοτώνονται» για μία θέση στην ενδεκάδα, οι Ιωαννίδης και Σπόραρ, απέδειξαν το κλίμα ομοψυχίας που έχει δημιουργήσει ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό.

«Δεν έχει σημασία ποιος θα παίξει, σημασία έχει να στεφθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός. Αυτό θέλουμε όλοι και προσπαθούμε μαζί να τα καταφέρουμε» εξήγησε ο Σπόραρ στο Sportal, κατά την αποχώρηση της αποστολής του Τριφυλλιού από τον Βόλο.

Ο Σπόραρ τόνισε πως είναι σημαντικό ότι αρκετοί παίκτες έχουν ανακτήσει τη φόρμα τους σε αυτό το τάιμινγκ. «Είναι το σημείο της σεζόν που κρίνονται τα πάντα, οπότε είναι ενθαρρυντικό που έχουμε καλή απόδοση και σκοράρουμε τα περισσότερα παιδιά. Πρέπει να μπορούμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο του προπονητή και είναι πολύ καλό να έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποδίδουν καλά» σχολίασε ο 29χρονος άσος.

Ποια είναι τα συναισθήματα του για το αθηναϊκό ντέρμπι; Ο Σπόραρ απάντησε: «Έχουμε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και κάθε παιχνίδι εναντίον της ήταν πολύ δύσκολο. Βέβαια, αυτό θα είναι ξεχωριστό, αφού είναι στο φινάλε της σεζόν και θα κρίνει τον τίτλο. Οπότε, πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο αποφασιστικοί και πιο αποτελεσματικοί από κάθε άλλη φορά».

Ο Σπόραρ ρωτήθηκε πως πρέπει να λειτουργήσει ο Παναθηναϊκός και επισήμανε πως «πρέπει να εφαρμόσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας και να προσέξουμε τις λεπτομέρειες. Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στο όριο».

Το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα είναι ασφυκτικά γεμάτο και ο Σπόραρ είναι βέβαιος για την ώθηση που θα έχουν οι «πράσινοι»: «Η Λεωφόρος μας υποστηρίζει και μας δίνει ενέργεια. Ξέρω πόσο ανυπομονούν οι οπαδοί για τον τίτλο, έχουμε την ίδια ανυπομονησία, αλλά εμείς πρέπει να έχουμε υπομονή. Ξέω ότι οι οπαδοί θα μας βοηθήσουν και θα προσπαθήσουμε να τους προσφέρουμε χαρά».