Ο Superman επιστρέφει εκεί που... γεννήθηκε
i

Αλέξανδρος Πασχαλάκης/©intime

Ο Superman επιστρέφει εκεί που... γεννήθηκε

Μάνος Τσαλγατίδης 14:49 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 05.02.2023

Ο Πασχαλάκης γυρίζει στην Τούμπα ως αντίπαλος, αλλά στον ΠΑΟΚ ξέρουν τους κρυπτονίτες του.

Στο διάσημο κόμικ όταν ο Superman μετά από μία διαγαλαξιακή μάχη επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε και πήρε το όνομα του τα βρίσκει όλα διαφορετικά. Βρίσκει τους φίλους του να μην τον αναγνωρίζουν, να του γυρίζουν την πλάτη και έναν ολόκληρο πλανήτη να είναι απέναντι του, σχεδόν να μην θέλει να τον κοιτάξει. Αλήθεια πόσο διαφορετικό είναι αυτό το φανταστικό σενάριο με όσα θα συναντήσει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ο πρώην Superman του ΠΑΟΚ) το βράδυ της Κυριακής στην επιστροφή του στην Τούμπα ως αντίπαλος πλέον;

Ο 33χρονος έφτασε στη Θεσσαλονίκη ένα μεσημέρι του Αυγούστου με τρομακτικό καύσωνα και πραγματικά κανείς δεν περίμενε πως θα γινόταν κομμάτι των χρυσών σελίδων του Δικεφάλου. Ήρθε ως τρίτος πίσω από τον Ροντρίγκο Ρέι και κατάφερε τελικά να κατακτήσει 2 πρωταθλήματα στο γήπεδο και τρία Κύπελλα. Μεταξύ άλλων έγινε αρχηγός του ΠΑΟΚ, κέρδισε βραβεία από ψηφοφορίες του κόσμου των «ασπρόμαυρων» και το κοντέρ σταμάτησε τις 179 συμμετοχές με το σήμα του ΠΑΟΚ στο στήθος.

Ό,τι και αν γίνει, ό,τι και αν πει δημόσια, ο Δικέφαλος θα είναι πάντα κάτι διαφορετικό για τον Πασχαλάκη, μια ξεχωριστή ομάδα, η ομάδα που πίστεψε σε αυτόν, η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να δείξει σε υψηλό επίπεδο τα χαρίσματα του. Η αλήθεια είναι πως στον υψηλόσωμο πορτιέρο πίστεψαν όσο κανείς άλλος δύο άνθρωποι. Αρχικά ο Λούμπος Μίχελ και έπειτα ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Όταν όλοι έβλεπαν σε αυτόν έναν ανώριμο τερματοφύλακα με αστάθεια στις εξόδους και το παιχνίδι με τα πόδια, οι δύο άνδρες είδαν τον επόμενο βασικό πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, η αλήθεια είναι πως τον Πασχαλάκη τον πόνεσε πολύ και το έχει παράπονο πως ο Λουτσέσκου δεν τον πήρε τηλέφωνο όταν αυτός έμεινε ελεύθερος από την ομάδα. Ίσως αυτό να έγινε διότι ο Ρουμάνος τον ήθελε στο ρόστερ, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισαν να μην κάτσουν στο τραπέζι των συζητήσεων, ίσως ήθελε να τον αφήσει να κάνει το επόμενο βήμα χωρίς να τον κρατάει κάτι πίσω.

Από την πλευρά του ο 33χρονος διεθνής τερματοφύλακας δείχνει προς τα έξω μια σκληράδα ενόψει του αγώνα «Πίστη στις δυνατότητες και στο πλάνο μας μέχρι το τέλος. Έχουμε πει πολλές φορές ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι έως το τελευταίο λεπτό. Θα πάμε στην Τούμπα για να αντιμετωπίσουμε το ματς όπως τα υπόλοιπα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι», έλεγε σε δηλώσεις του. Αν κάποιος όμως διαβάσει προσεκτικά τα λόγια του θα καταλάβει πως είναι απλά μία άμυνα.

Ο Πασχαλάκης δεν νιώθει καλά που θα επιστρέψει ως αντίπαλος. Μέσα του δεν νιώθει καλά που το γήπεδο που μεγαλούργησε θα τον γιουχάρει, όμως πλέον είναι παίκτης του Ολυμπιακού, είναι αντίπαλος. Η Τούμπα δεν θα του χαριστεί, θα του φερθεί όπως φέρεται στους αντιπάλους. Ίσως μια μερίδα του κόσμου να τον χειροκροτήσει στο τέλος αν το ματς έχει κυλήσει ευνοϊκά για τον ΠΑΟΚ, ποιος ξέρει.

Ναι, ο διεθνής πορτιέρο νιώθει πως είναι ο Superman, αλλά αυτοί που τον δημιούργησαν την Κυριακή το βράδυ θα είναι οι αντίπαλοι του και όλοι ξέρουν τις αδυναμίες του, τους... κρυπτονίτες του.