Ο Τουρέ ήθελε τον Μανέ στη Μάντσεστερ Σίτι, οι «πολίτες» τον αγνόησαν και τελικά αυτός κατέληξε στη Λίβερπουλ

Γιάγια Τουρέ-Σαντιό Μανέ

Ο Τουρέ ήθελε τον Μανέ στη Μάντσεστερ Σίτι, οι «πολίτες» τον αγνόησαν και τελικά αυτός κατέληξε στη Λίβερπουλ

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:16 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 03.07.2023

Ο Γιάγια Τουρέ αποκάλυψε σε μέσο της χώρας του ότι η Μάντσεστερ Σίτι αγνόησε την εισήγησή του, προκειμένου οι «πολίτες» να αποκτήσουν τον Σαντιό Μανέ που τότε αγωνιζόταν στη Σαουθάμπτον.

Ο Σαντιό Μανέ εξασφάλισε τελικά μια μεγάλη μεταγραφή από τη Σαουθάμπτον, αλλά αυτή η συμφωνία, η οποία έγινε το 2016 τον οδήγησε στο «Άνφιλντ» και τη Λίβερπουλ και όχι στη Μάντσεστερ Σίτι και το «Έντιχαντ». 

Ο Σενεγαλέζος εξτρέμ που κατάφερε να κατακτήσει το Champions League και την Premier League με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Αυτές οι ιδιότητες θα μπορούσαν να ωφελήσουν τη Μάντσεστερ Σίτι αν άκουγε τη συμβουλή του Ιβοριανού σούπερ σταρ Γιάγια Τουρέ όταν έπαιζε στο απόγειο της καριέρας του.

Ο θρύλος της Σίτι Γιάγια Τουρέ μίλησε στο BBC Match of the Day Africa: «Πάντα ήθελα να παίξω μαζί του (με τον Μανέ). Όταν ήμουν στη Σίτι, την εποχή που ήταν στη Σαουθάμπτον, τον εκτιμούσα πολύ και ζητούσα από κάποιους ανωτέρους μου να τον υπογράψουν. Αλλά δεν συνέβη. Μετά από αυτό ο Κλοπ είχε τη ματιά να τον πάρει και τώρα δείτε τι έκανε για τη Λίβερπουλ, ήταν εξαιρετικός. Μου αρέσει, μου αρέσει σαν παίκτης».

Ο Σάντιο Μανέ βρίσκεται στο Μόναχο από το περασμένο καλοκαίρι. Η γερμανική ομάδα χρειάστηκε να βγάλει 32 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της, προκειμένου για να τον αγοράσει από τη Λίβερπουλ

Τη φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μανέ μετράει 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 12 γκολ και πέντε ασίστ. Ο Σενεγαλέζος εξτρέμ έχει πανηγυρίσει ήδη και ένα τρόπαιο αφού έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στη νίκη της Μπάγερν επί της Λειψίας με 5-3 για το σούπερ καπ Γερμανίας. Μάλιστα ο Μανέ είχε πετύχει και το παρθενικό του τέρμα κάνοντας το 2-0.