Ο ΟΦΗ γίνεται ξανά ο «φονέας» των δυνατών στο απόρθητο «Γεντί Κουλέ» και με τον Φελίπε να τον οδηγεί (vids)

ΟΦΗ

i

©Intime

Ο ΟΦΗ γίνεται ξανά ο «φονέας» των δυνατών στο απόρθητο «Γεντί Κουλέ» και με τον Φελίπε να τον οδηγεί (vids)

Κώστας Τόπας 10:07 - 03.10.2023

Ο ΟΦΗ απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος από σκληρό μέταλλο. Μετά τον Άρη και τον ΠΑΟΚ η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας υπέταξε και την ΑΕΚ στην έδρα της, «σκαρφάλωσε» στην τέταρτη θέση της κατάταξης κι έβαλε τις βάσεις για μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν στην Stoixman Super League.

Μια εξαιρετικά καλοφτιαγμένη ποδοσφαιρική παγίδα έστησε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο στην ΑΕΚ. Και κατάφερε να την ρίξει μέσα σ’ αυτή την παγίδα και μάλιστα με το… κεφάλι. Οι Κρητικοί κατέκτησαν δίκαια τη νίκη απέναντι στην Ένωση με 2-0 κι απέδειξαν ότι κανένας αντίπαλος δεν θα περνάει εύκολα από το «Γεντί Κουλέ». 

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας ανάγκασε την πρωταθλήτρια και Κυπελλούχο Ελλάδας στην πρώτη της ήττα μετά από 204 μέρες. Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2023, η Ένωση είχε ηττηθεί τελευταία φορά σε ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αντίπαλος της τότε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κόντρα στα προγνωστικά επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας και αποτέλεσε την πρώτη ομάδα που πήρε τρίποντο στην «OPAP Arena».

Από την άλλη, ο ΟΦΗ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, έφτασε τα 17 τρίποντα στην έδρα τους κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», ενώ μάλιστα αυτό το τρίποντο απέναντι στην Ένωση, ήρθε μετά από τέσσερα χρόνια για τους «ασπρόμαυρους», μιας και τελευταία φορά που είχαν επικρατήσει στην έδρα τους, ήταν το 2019, με 1-0.

«Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμα και επαναλαμβάνω ότι για να μεγαλώσουμε ως ομάδα, πρέπει να μεγαλώσει και η νοοτροπία μας. Θα βρεθούν και κακοτοπιές όμως αυτή είναι η διαδικασία και πρέπει να συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική η σταθερότητα και να μην έχουμε πανικό όταν χάνουμε ενώ όταν κερδίζουμε να μην ανεβαίνουμε στα ουράνια αλλά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας αναλύουν και οι αντίπαλοι μας και όταν έχουμε απέναντι μας ομάδες όπως η ΑΕΚ πρέπει να παίξεις με αντεπιθέσεις. Οταν παίζεις με ομάδες χαμηλότερου επιπέδου, θες να δημιουργήσεις παιχνίδι, κάτι που δεν μπορεί να γίνεται συχνά και όπως κερδίσαμε εμείς σήμερα, έτσι μπορεί να μας κερδίσουν και εκείνοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βάλντας Νραμπράουσκας, ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος μετά τη νίκη του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΟΦΗ έφτασε τους 12 βαθμούς, όντας στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης της Stoiximan Super League και στο +1 από την Ένωση. Το εντυπωσιακότερο όλων για τους Κρητικούς είναι ότι αγνοούν την ήττα από τις 26 Αυγούστου.

Οταν τότε δεν τα κατάφεραν απέναντι στον Αστέρα, από τον οποίο και ηττήθηκαν στην Τρίπολη με 3-0. Εκτοτε, ο ΟΦΗ τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί πέντε αγώνων χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα ο απολογισμός έχει φτάσει σε δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες μετά τον Αύγουστο.

Το απόρθητο «Γεντί Κουλέ»

Το μέταλλο του ΟΦΗ είναι φτιαγμένο ώστε να βάζει πάντα εμπόδια στους αντιπάλους του και να πρωταγωνιστεί στην Stoiximan Super League. Πόσω μάλλον στην έδρα του. Εκεί όπου φέτος δεν έχει γνωρίσει ήττα σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός του και μάλιστα έχοντας δεχθεί μόλις τρία τέρματα και σκοράρει επτά.

O… φονέας των «μεγάλων»

Μετά τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ υπέταξε και την ΑΕΚ στο «Θ. Βαρδιογιάννης», που θυμίζει μετά από χρόνια ξανά φρούριο! Αρχικά, ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής σ' ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο Ηράκλειο με τον Άρη. Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας επικράτησε 3-2 των «κίτρινων» για την πρώτη αγωνιστική της Stoiximan Super League και έβαλε το πρώτο τρίποντο στο... σακούλι. 

Ακολούθησε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος έμοιαζε μπλοκαρισμένος από τους Κρητικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο 90+7' ο Αμπάντα σκόραρε, με το γκολ αρχικά να ακυρώνεται ως οφσάιντ και το VAR να ανατρέπει την αρχική απόφαση. 

Κι αφού μεσολάβησε το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο, εντός έδρας, ακολούθησε την Δευτέρα (02/10) η νίκη επί της ΑΕΚ, με την οποία ο ΟΦΗ διεύρυνε το αήττητο σερί στην έδρα του. Επόμενο παιχνίδι στην Κρήτη είναι αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, κόντρα στον οποίο η ομάδα του Νραμπράουσκας θα επιδιώξει να βάλει «φρένο» στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας και να συνεχίσει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

«Καυτός» Λουίς Φελίπε

Κόντρα στην ΑΕΚ, οι Κρητικοί «διάβασαν» άριστα τον τρόπο παιχνιδιού της Ένωσης αλλά και τα σημεία που είναι τρωτά και αφού πρώτα την έβαλαν να κυνηγάει από νωρίς στο σκορ, στο 5' με γκολ του Λουίς Φελίπε. Ο Μπάκιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο 30χρονος επιθετικός από την Βραζιλία με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Ένωσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Στάνκοβιτς να είναι ανήμπορος να αντιδράσει.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Λουίς Φελίπε έφτασε τα τρία τέρματα τη φετινή σεζόν και τα 12 συνολικά με τη φανέλα του ΟΦΗ. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι ο άλλοτε επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα μιας και στα τρία τελευταία παιχνίδια της ομάδας του (με Ατρόμητο, Παναιτωλικό κι ΑΕΚ) έχει σκοράρει από ένα γκολ και σε κανένα από αυτά, ο ΟΦΗ δεν γνώρισε την ήττα. Με αυτόν τον τρόπο ο Βραζιλιάνος έχει χαρίσει 5 βαθμούς σε 9 μέρες στην ομάδα του και συνεχίσει ακάθεκτος...