Οριστικό: Παρελθόν από τον ΟΦΗ Ο Νταμπράουσκας

Βάλντας Νταμπράουσκας

i

Βάλντας Νταμπράουσκας/©Intime

Οριστικό: Παρελθόν από τον ΟΦΗ Ο Νταμπράουσκας

Ιάσονας Τσίλης 23:04 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:39 - 04.12.2023

Η συντριβή από τον Παναθηναϊκό και κυρίως η εικόνα του ΟΦΗ εδώ κι έναν μήνα οδήγησαν τον Βάλντας Νταμπράουσκας στην έξοδο.

Ο Βάντας Νταμπράουσκας δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο του ΟΦΗ.

Ο Λιθουανός τεχνικός, όπως έγινε γνωστό από την ομάδα του Ηρακλείου, συμφώνησε να λύσει τη συνεργασία του με τον σύλλογο, έπειτα από 14 μήνες παρουσίας στην Κρήτη.

Ο Νταμπράουσκας είχε συνάντηση με τον Μηνά Λυσάνδρου και τον Ηλία Πουρσανίδη και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για το διαζύγιο.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον Λιθουανό προπονητή να αποχωρεί από τον ΟΦΗ, ενώ ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2022 και είχε καλή παρουσία στο τέλος της περασμένης σεζόν και στο φετινό ξεκίνημα.

Ο 46χρονος προπονητής έμεινε στην ομάδα για 38 παιχνίδια και είχε απολογισμό 13 νίκες, 14 ισοπαλίες κι 11 ισοπαλίες. Να σημειωθεί ότι σε 38 αγώνες ήταν προπονητής και στην προηγούμενη ομάδα του τη Χάιντουκ Σπλιτ με απολογισμό 23 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες, ενώ για 37 αγώνες ήταν τεχνικός από τον Γενάρη του 2021 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στη Λουντογκόρετς. Στη Βουλγαρία είχε απολογισμό 25 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες. 

Ο ΟΦΗ νίκησε Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά έχει πλέον έξι αγώνες χωρίς νίκη και εκτός από τα αρνητικά αποτελέσματα και η εικόνα προκάλεσε προβληματισμό στη διοίκηση, που αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους της με τον Λιθουανό τεχνικό, ώστε να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα. 

Η προπονητολογία, πάντως, έχει ξεκινήσει και στη θέση του Λιθουανού δεν αποκλείεται να έρθει ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τελευταίος, άλλωστε, δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα μείνει στην Κηφισιά. Ένας από τους λόγους που κερδίζει πόντους ο Έλληνας τεχνικός είναι ότι γνωρίζει τη νοοτροπία του ΟΦΗ, αφού υπήρξε γι' αρκετά χρόνια παίκτης του.

Κοντά στο διαζύγιο με Νταμπράουσκας ο ΟΦΗ - Τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:32 - 04.12.2023

Κοντά στο διαζύγιο με Νταμπράουσκας ο ΟΦΗ - Τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του

Επισφαλές μοιάζει το μέλλον του Νταμπράουσκας στον πάγκο του ΟΦΗ μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας. Σενάρια για τον Αναστασίου ως πιθανό αντικαταστάτη του.

Στο Κύπελλο

Σε ό,τι αφορά την εντός έδρας αναμέτρηση του Κυπέλλου την Τετάρτη με αντίπαλο την Κηφισιά, χρέη υπηρεσιακού προπονητή θα εκτελέσει ο Πέδρο Καράβελα.