Άντεξε ο Βόλος των 10 παικτών παρά τη γκολάρα του Τοράρινσον, 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο

ΟΦΗ - Βόλος

Άντεξε ο Βόλος των 10 παικτών παρά τη γκολάρα του Τοράρινσον, 1-1 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:25 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:42 - 24.11.2023

Σε ένα απίθανο παιχνίδι με... τέσσερα ακυρωθέντα τέρματα, ΟΦΗ και Βόλος έμειναν στο 1-1 στην Κρήτη. Οι Κρητικοί έκαναν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη, όμως η ομάδα του νεοαφιχθέντα Άνχελ Λόπεθ άντεξε με παίκτη λιγότερο, στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ένα ματς γεμάτο αγωνία και με... τέσσερα ακυρωθέντα τέρματα ήταν αυτό ανάμεσα σε ΟΦΗ και Βόλο (1-1). Οι Κρητικοί έκαναν υπερπροσπάθεια για να πανηγυρίσουν τη νίκη στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, όμως ο Άνχελ Λόπεθ - στο ντεμπούτο του - πήρε έναν σημαντικό βαθμό, παίζοντας με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ SPORTAL ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο ξεκίνημα αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά, με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα στο γρασίδι. Όμως οι παίκτες του Νταμπράουσκας άλλαξαν γρήγορα τη ρότα του αγώνα και με τον Καρώ να κάνει την πρώτη σημαντική τελική στο ματς - κεφαλιά την οποία σταμάτησε ο Κόστιτς - έφτασαν κοντά στο 1-0 (14’). Αυτό ήρθε στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως ο Μαρινάκης ήταν εκτεθειμένος και το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Η ίδια απόφαση καταλογίστηκε και στο τέρμα του Ντίκο, με τους γηπεδούχους να στέκονται άτυχοι στις δύο αυτές περιπτώσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα που τελικά σκόραρε πρώτη ήταν ο Βόλος. Xάρη στο εύστοχο πλασάρισμα του Κόμπα στο τετ-α-τετ με τον Μπάουμαν, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0 στο 41ο λεπτό. 

Μία φάση που επίσης εξετάστηκε από το VAR, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε. Όμως εκεί ήρθε και η πρώτη απώλεια, με τον Γκαρσία να βλέπει δεύτερη κίτρινη και να πηγαίνει στα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με 10. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μοσκέρα πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, όταν στο 45+2’ προσπάθησε με τακουνάκι και όσο ήταν στον αέρα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Με το «καλημέρα» του β’ μέρους οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και μέσα σε λίγα λεπτά απείλησαν τέσσερις φορές. Την πέμπτη βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και αυτό οφείλονταν στον Τοράρινσον, ο οποίος με μία βολίδα εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόστιτς (60’). 

Μετά την ισοφάριση, ο Βόλος προσπάθησε να πάρει μέτρα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Όμως, υπό τον φόβο να μείνουν κενά πίσω, η άμυνα των φιλοξενούμενων οπισθοχώρησε και προσπάθησε να έχει κοντά τις γραμμές της. Αυτό δημιούργησε ζήτημα στους Κρητικούς, οι οποίοι δυσκολεύονταν να βρουν χώρους. Τελικά το 2-1 ήρθε από τον Μεγιάδο στο 90’, με τον Αργεντινό να βρίσκει την μπάλα στην κίνηση με ένα εξαιρετικό σουτ και να σκοράρει. Για κακή του τύχη ο Ντίκο ήταν εκτεθειμένος και έτσι το τέρμα ακυρώθηκε με παρέμβαση VAR. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο ΟΦΗ δεν εκμεταλλεύτηκε όλα τα δώρα που του προσφέρθηκαν από τον Βόλο. Τι και αν είχε την υπεροχή, τι και αν οι παίκτες του βρέθηκαν σε σημείο βολής ουκ ολίγες φορές. Ο σύλλογος της Κρήτης πέταξε πολλές ευκαιρίες, με κυριότερη εκείνη που το πρόσφερε ο Γκαρσία στο 40ο λεπτό, όταν του πρόσφερε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

MVP:

O Toράρισον βρίσκεται... μισό σκαλί πάνω από τον Μοσκέρα, αφού ήταν ο άνθρωπος που έφερε την ισοφάριση στην ομάδα του. Κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, σκόραρε ένα απίθανο γκολ και έσωσε την ομάδα του από μία βραδιά που θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη. 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Καρώ, Πασαλίδης, Τοράρινσον, Μαρινάκης, Αμπάντα, Γκλάζερ, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Μοσκέρα, Ντίκο 
Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Λούνα, Σιέλης, Κίτσος, Άλχο, Τσοκάνης, Καλογερόπουλος, Μπαριέντος, Γκαρθία, Ντέλετις και Κόμπα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: