«Το αστέρι της Σαουδικής Αραβίας»: Το αφιέρωμα μέσου από τη Σαουδική Αραβία για τον «Ρίο» Φαλατάχ του ΟΦΗ

Ράγιαν Εντρές Φαλατάχ

i

©SS youtube

«Το αστέρι της Σαουδικής Αραβίας»: Το αφιέρωμα μέσου από τη Σαουδική Αραβία για τον «Ρίο» Φαλατάχ του ΟΦΗ

Δημήτρης Χούπης 19:56 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:56 - 14.06.2023

Ο Σαουδάραβας επιθετικός του ΟΦΗ αποτέλεσε έναν εκ των ευχάριστων εκπλήξεων της κρητικής ομάδας και ένα μέσο από την πατρίδα του, του έκανε αφιέρωμα χαρακτηρίζοντάς τον «το αστέρι της Σαουδικής Αραβίας».

Ο Ράγιαν Εντρές Φαλατάχ ήρθε στο Ηράκλειο τον Αύγουστο στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης ποδοσφαιριστών της Σαουδικής Αραβίας. Μετά από ένα εξάμηνο λοιπόν στο Βέλγιο, ο 20χρονος βρήκε τις καλύτερες συνθήκες στον ΟΦΗ

Αποτέλεσε έναν εκ των βασικών παικτών της Κ19 της ομάδας της Κρήτης στο πρωτάθλημα της Superleague Κ19. Όλοι όσοι τον γνώρισαν έχουν να λένε για τον χαρακτήρα του, ενώ ήταν ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά των συμπαικτών του. 

Μάλιστα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Βάλντας Νταμπράουσκας τον έβαλε μέσα, δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο. Κάπως έτσι έγινε ο πιο νέος ποδοσφαιριστής της Σαουδικής Αραβίας που αγωνίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Κάπως έτσι ένα μέσο της χώρας του, το aawsat.com του έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα, παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα του 20χρονου στο Ηράκλειο. Τον χαρακτήρισε κιόλας «το αστέρι της Σαουδικής Αραβίας που έλαμψε στον ΟΦΗ της Κρήτης». 

Ο Φαλατάχ μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που το ποδόσφαιρο ήταν οικογενειακή παράδοση με τον πατέρα του, Χαμζά Ιντρίς να είναι ένας εκ των πιο σπουδαίων παικτών της ιστορίας του ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα και οι θείοι του και ο αδερφός του έπαιζαν στην Κροατία. 

Αλαφούζος: «Τους φοβίζει ο Παναθηναϊκός που επιστρέφει - Γνωστή η διαδρομή του καθενός»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:00 - 14.06.2023

Αλαφούζος: «Τους φοβίζει ο Παναθηναϊκός που επιστρέφει - Γνωστή η διαδρομή του καθενός»

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε θέση για το περιστατικό με το όχημα ιδιοκτησίας που συνδέθηκε με εγκληματική ενέργεια και τόνισε πως στόχος είναι να πληγεί η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή.

Οι θείοι του είναι τερματοφύλακες, ενώ ο Φαλατάχ ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του που ήταν επιθετικός. «Ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σαν τον πατέρα μου και το έχω εκπληρώσει αυτό το όνειρο. Η μεγάλη καριέρα του πατέρα μου, μου έδιναν κίνητρο για να βελτιώνομαι και να προσπαθώ κάθε μέρα, όπως το ότι προέρχομαι από μια αθλητική οικογένεια με τέτοια ιστορία ήταν κάτι που μου έδινε συνεχώς κίνητρο», ανέφερε αρχικά ο 20χρονος. 

«Ο λόγος που επέλεξα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ήταν γιατί είχα το πάθος και την περιέργεια να ζήσω αυτήν την εμπειρία που άκουγα από την παιδική μου ηλικία. Ήθελα να ζήσω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς από μικρό παιδί έβλεπα παιχνίδια στην τηλεόραση και τώρα στον ΟΦΗ ζω μια σπουδαία εμπειρία. Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ευρώπη και είναι το όνειρο μου, ο στόχος που έχω θέσει. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον αλλά αυτός είναι ο κύριος στόχος που έχω θέσει για το μέλλον», συνέχισε.