Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο: Οι οκτώ παίζουν πλέον στην Σαουδική Αραβία (vid)

Νεϊμάρ

i

©Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο: Οι οκτώ παίζουν πλέον στην Σαουδική Αραβία (vid)

Κώστας Τόπας 13:28 - 18.08.2023

Η Saudi Pro League είχε τεράστιο αντίκτυπο στο μεταγραφικό παζάρι τους τελευταίους μήνες, καθώς συνεχίζει να... οργώνει δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς ποδοσφαιριστών.

Η άφιξη του Νεϊμάρ στην Αλ Χιλάλ για δύο σεζόν σε αντάλλαγμα για περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος διετίας (Ήτοι 150 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ή εναλλακτικά... 2,9 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα!), ανέδειξε για άλλη μια φορά τα σημαντικά χρηματικά ποσά που λαμβάνουν τα αστέρια του ποδοσφαίρου όταν αποφασίζουν να μετακομίσουν στη Σαουδική Αραβία

Εκτός από τις αμιγώς χρηματικές συνισταμένες, το συμβόλαιό του περιλαμβάνει μια λίστα έξτρα προνομίων και ανέσεων οι οποίες διαμορφώνουν ηγεμονικό πακέτο. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος αστέρας μπήκε αμέσως στο Top 3 των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών του πλανήτη.

Κριστιάνο, Μέσι και Νεϊμάρ... τα βγάζουν πέρα

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien συνέταξε μια κατάταξη με τους υψηλότερους μισθούς και η κυριαρχία της Σαουδικής Αραβίας είναι συγκλονιστική. Η πρώτη μεγάλη κίνηση έγινε από την Αλ Νασρ με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς ο Πορτογάλος αστέρας δεσμεύτηκε μέχρι το 2025 μετά τον χωρισμό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι αμοιβής 200 εκατομμυρίων δολαρίων ανά σεζόν. Με τα ίδια χρήματα θα αμείβεται και ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος το φετινό καλοκαίρι αποφάσισε να αφήσει την Ρεάλ Μαδρίτης για λογαριασμό της Αλ Ιτιχάντ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νεϊμάρ, ο οποίος θα αμείβεται με 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στη νέα του ομάδα, Αλ Χιλάλ. Ενα συγκρίσιμο ποσό με αυτό που θα κερδίσει ο Ενκολό Καντέ για την απόρριψη της προσφοράς ανανέωσης συμβολαίου της Τσέλσι και την έναρξη της περιπέτειας Αλ Ιτιχάντ μέχρι το 2026.

Σύμφωνα με την κατάταξη της Le Parisien, μόνο δύο ποδοσφαιριστές στο Τop 10 δεν έχουν κάνει το επικερδές άλμα της Σαουδικής Αραβίας. Στην 5η θέση βρίσκεται ο Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος κερδίζει περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν με την Παρί Σεν Ζερμέν. Έπειτα, στη λίστα βρίσκεται ο Αργεντινός Παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιονέλ Μέσι, που προβλέπεται να κερδίζει 42 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν με την Ίντερ Μαϊάμι μέχρι το 2025.

Αναλυτικά το Top-10 με τους ακριβοπληρωμένους παίκτες στον κόσμο:

ΠαίκτηςΟμάδαΜισθός
Κριστιάνο ΡονάλντοΑλ Νασρ 200 εκατ. €
Καρίμ ΜπενζεμάΑλ Ιτιχάντ200 εκατ.  €
ΝεϊμάρΑλ Χιλάλ150 εκατ. €
Ενκολό ΚαντέΑλ Ιτιχάντ150 εκατ. €
Κιλιάν ΕμπαπέΠαρί Σεν Ζερμέν65 εκατ. €
Λιονέλ ΜέσιΊντερ Μαϊάμι42 εκατ. €
Σάντιο ΜανέΑλ Νασρ35 εκατ. €
Τζόρνταν ΧέντερσονΑλ Ετιφάκ35 εκατ. €
Ριάντ ΜαχρέζΑλ Αχλί30 εκατ. €
Καλιντού ΚουλιμπαλίΑλ Χιλάλ25 εκατ. €