Οι αποφάσεις του Αλμέιδα στο ματς με τον ΠΑΣ, φανέρωσαν και την προσέγγιση που έχει για τον Άρη

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Οι αποφάσεις του Αλμέιδα στο ματς με τον ΠΑΣ, φανέρωσαν και την προσέγγιση που έχει για τον Άρη

Κώστας Τσίλης 22:09 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:09 - 01.03.2024

Οι επιλογές που έκανε ο Αλμέιδα για την ενδεκάδα του παιχνιδιού της ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη με τον ΠΑΣ, δείχνουν και το πως πρόκειται να διαχειριστεί ο Αργεντινός τεχνικός και το ματς με τον Άρη την Κυριακή

Για τον Ματίας Αλμέιδα έχει τεράστια σημασία να μπορέσει η ΑΕΚ να τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Για περισσότερους από έναν λόγους. Αυτή είναι η πρωταρχική του σκέψη την δεδομένη χρονική στιγμή και καθόλου η "μάχη" των Play Offs που θα ξεκινήσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο. Το έδειξε αυτό ο Αλμέιδα με τις αγωνιστικές επιλογές που έκανε στα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ. Και κυρίως με τον ΠΑΣ την περασμένη Τετάρτη.

Μπήκε ξανά στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Μουκουντί και θα είναι πανέτοιμος για τα Play Offs
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:40 - 01.03.2024

Μπήκε ξανά στις προπονήσεις της ΑΕΚ ο Μουκουντί και θα είναι πανέτοιμος για τα Play Offs

Νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη μπήκε ξανά σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης της ΑΕΚ ο Μουκουντί και θα είναι πανέτοιμος για το ξεκίνημα των Play Offs την επόμενη εβδομάδα

Μάλιστα η αλήθεια είναι, πως οι αποφάσεις που πήρε ο Αλμέιδα στο ματς με τα Γιάννενα στη Νέα Φιλαδέλφεια, φανερώνουν και την προσέγγιση που θα έχει στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Και αυτό διότι ο Αργεντινός τεχνικός έδειξε, πως "μετράει" τόσο πολύ και την σημασία, αλλά και τις δυσκολίες αυτών των παιχνιδιών, που έχει βγάλει από το τραπέζι το rotation. Από την στιγμή μάλιστα που δεν έκανε σχεδόν καθόλου rotation, με τον ΠΑΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν πρόκειται να το κάνει απέναντι στον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Βεβαίως υπάρχει μια σημαντική παράμετρος. Είναι άλλο πράγμα το rotation και άλλο η διαχείριση. Αν δηλαδή ο Αλμέιδα κρίνει πως υπάρχουν κάποιοι από τους βασικούς που είτε είναι φορτωμένοι με κούραση, είτε δεν είναι 100% έτοιμοι, τότε φυσικά και θα τους αφήσει εκτός αρχικού σχήματος στο ματς με τον Άρη. Επίσης υπάρχει και κάτι ακόμα σημαντικό.

Σε κάποιες θέσεις στην ενδεκάδα, δύσκολα να ξεχωρίσει κανείς τον βασικό από τον... αναπληρωματικό. Για παράδειγμα αν ο Ρότα πάρει την θέση του Σιντιμπέ, φυσικά και δεν θα σημαίνει rotation. Ούτε αν ο Γιόνσον πάρει θέση βασικού στα χαφ αντί του Σιμάνσκι. Ή αν ξεκινήσει βασικός ο Πόνσε. Πάντως για τον Αλμέιδα το ματς της Κυριακής είναι πολύ σημαντικό, το μετράει πολύ και θα πάει με την δυνατή και ετοιμοπόλεμη ενδεκάδα.