Κριστιάνο, ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου – Η πλήρης λίστα του Forbes και το όνομα - έκπληξη στη 10άδα!

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images/Ideal Images

Κριστιάνο, ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου – Η πλήρης λίστα του Forbes και το όνομα - έκπληξη στη 10άδα!

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:19 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 02.05.2023

Το αμερικάνικο περιοδικό Forbes έκανε γνωστή τη λίστα με τους δέκα ποιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανακηρύχθηκε ως ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο στην ετήσια λίστα της Forbes, αφού συγκέντρωσε το απίστευτο ποσό των 109 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο χρόνο. 

Ο Ρονάλντο άντεξε ένα δύσκολο τέλος της σεζόν του 2022 στον αγωνιστικό χώρο, αφού έπεσε σε δυσμένεια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που οδήγησε σε μια εκρηκτική συνέντευξη με τον Πιρς Μόργκαν που έκλεισε απότομα τη δεύτερη θητεία του στον σύλλογο.

Ωστόσο, ενώ η σκληρή αποχώρησή του από το «Όλντ Τράφορντ» ήταν ένα «χαμηλό σημείο», όπως και η έλλειψη κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων που ενδιαφέρονται να τον υπογράψουν, ο 38χρονος πέτυχε το «τζακ ποτ» όταν υπέγραψε ένα συγκλονιστικό συμβόλαιο έναντι 175 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. με την Αλ Νασρ τον Ιανουάριο.

Ο Κριστιάνο σκέφτεται να αποχωρήσει από την Αλ Νασρ για να επιστρέψει στην Ρεάλ
REST OF THE WORLD

12:41 - 02.05.2023

Ο Κριστιάνο σκέφτεται να αποχωρήσει από την Αλ Νασρ για να επιστρέψει στην Ρεάλ

Δημοσίευμα από την Ισπανία αναφέρει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Αλ Νασρ, καθώς έχει ως στόχο την επιστροφή του στη Μαδρίτη, για λογαριασμό της Ρεάλ.

Αυτή η κερδοφόρα αλλαγή τον οδήγησε πίσω στην κορυφή της λίστας με τους πλούσιους αθλητές της Forbes για πρώτη φορά από το 2017 και για τρίτη φορά συνολικά, με συνολικό εισόδημα 136 εκατομμυρίων ευρώ το υψηλότερο ποσό από ποδοσφαιριστή στην ιστορία.  

Περίπου 46 εκατομμύρια ευρώ από αυτό το εισόδημα έχουν έρθει στο γήπεδο, το οποίο λέει η Forbes «συνδυάζει τα δύο συμβόλαιά του για αυτή τη σεζόν και αντιπροσωπεύει τη σύντομη ανεργία του», ενώ σχεδόν το διπλάσιο έχει προέλθει εκτός γηπέδου. 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι με 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη τρίτη είναι ο συμπαίκτης του στη Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ. Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τον αστέρα του NBA και τον Λος Άντζελες Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς με 119,5 εκατομμύρια ευρώ. Πέμπτος στη κατάταξη είναι ο Μεξικανός πυγμάχος, Σαούλ Αλβάρες με 110 εκατομμύρια ευρώ. Ο αθλητής του γκολφ Τζάστιν Τζόνσον είναι στην έκτη θέση με 107 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην έβδομη βρίσκεται ο συνάδελφος του Φιλ Μίκελσον με 106 εκατομμύρια ευρώ. Στην όγδοη θέση τοποθετείται ο σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στέφεν Κάρι με 100,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο μόνος αστέρας του τένις που περιλαμβάνεται στην ένατη θέση, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε μόνο 100.000 εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό του εισόδημα ύψους 95,1 εκατομμυρίων ευρώ εντός γηπέδου. Ο Ελβετός τενίστας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση τον Σεπτέμβριο, ωστόσο ο 41χρονος θρύλος διατηρεί πολλές κερδοφόρες συνεργασίες εκτός γηπέδου και πρόσφατα ανακοίνωσε συμφωνία αδειοδότησης για την επωνυμία του RF με τον κατασκευαστή γυαλιών Oliver Peoples. 

Η δέκατη θέση της λίστας με τους ποιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο περιελάμβανε ένα όνομα έκπληξη και αυτό ήταν του Κέβιν Ντουράντ. Ο φόργουορντ των Φοίνιξ Σανς συγκέντρωσε το ποσό των 89,1 εκατομμύρια ευρώ

Αναλυτικά η λίστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο (Forbes)

1. Κριστιάνο Ρονάλντο - 136 εκατομμύρια ευρώ

2. Λιονέλ Μέσι - 130 εκατομμύρια ευρώ

3. Κιλιάν Εμπαπέ - 120 εκατομμύρια ευρώ

4. ΛεΜπρόν Τζέιμς - 119,5 εκατομμύρια ευρώ

5. Σαούλ Αλβάρες - 110 εκατομμύρια ευρώ

6. Ντάστιν Τζόνσον - 107 εκατομμύρια ευρώ

7. Φιλ Μίκελσον - 106 εκατομμύρια ευρώ

8. Στέφεν Κάρι - 100,4 εκατομμύρια ευρώ

9. Ρότζερ Φέντερερ - 95,1 εκατομμύρια ευρώ

10. Κέβιν Ντουράντ - 89,1 εκατομμύρια ευρώ