Όλη η ΑΕΚ ακούμπησε μια τελευταία φορά στον Μίμη της και τον αποχαιρέτησε (vids)

Κηδεία Παπαϊωάννου

i

©intime

Όλη η ΑΕΚ ακούμπησε μια τελευταία φορά στον Μίμη της και τον αποχαιρέτησε (vids)

Κώστας Τσίλης 16:54 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 17.03.2023

Ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον τεράστιο Μίμη Παπαϊωάννου.

Ήταν δίπλα ακριβώς στο δεύτερο σπίτι του, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν εκεί όλοι οι φίλοι του. Ο Κώστας Νεστορίδης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Θωμάς Μαύρος, ο Μίμης Δομάζος, ο Αντώνης Αντωνιάδης. Ήταν ο Στέλιος Μανωλάς, που είπε πως «ο Μιμής δεν ήταν ΑΕΚ, ήταν η ΑΕΚ».
 

Ήταν εκεί και αυτοί στους οποίους παρέδωσε την τεράστια κληρονομιά του. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, ο Μπρούνο Άλβες, ο Παναγιώτης Κονέ, ο Ράντεκ Κουχάρκσι. Ήταν πλήθος κόσμους που τον λάτρεψε όπως του άρμοζε. Ο Μίμης Παπαϊωάννου έκανε το πέρασμα του στην αιωνιότητα, από εκεί ακριβώς που έγινε μύθος. 

Από το τελευταίο "αντίο" στον τεράστιο Μίμη στον Ναό της Αγιάς Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν έλειψε κανείς. Συμπαίκτες, αντίπαλοι, φίλοι, πολιτικοί, θαυμαστές. Ο Χρήστος Νικολόπουλος, που έβαλε τον Μίμη να γίνει και η φωνή της ΑΕΚ εκτός από μεγάλος αρχηγός της, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Χρήστος Κατσώτης, ο Γιάννης Βούρος. Και άλλοι πολλοί που ήταν παρόντες αλλά δεν ξεχώρισαν μέσα στο πλήθος. Εξάλλου σημασία ήταν πως βρισκόντουσαν εκεί. Για να πουν το τελευταίο "αντίο" στον Μίμη

Και το τελευταίο κατευόδιο έγινε όπως θα το ήθελε ο Παπαϊωάννου. Με το φέρετρο σκεπασμένο με την σημαία της ΑΕΚ, τα μεγάφωνα του γηπέδου, δίπλα από την Αγία Τριάδα, να παίζουν τον ύμνο με την φωνή του και τον κόσμο να τον... συνοδεύει τραγουδώντας επίσης τον ύμνο και με χειροκρότημα. Το τελευταίο χειροκρότημα για έναν παντοτινό μύθο της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου.