Ο Παπαϊωάννου «έφυγε» την ημέρα των 93ων γενεθλίων του Νεστορίδη

Κώστας Νεστορίδης & Μίμης Παπαϊωάννου

i

Κώστας Νεστορίδης & Μίμης Παπαϊωάννου

Ο Παπαϊωάννου «έφυγε» την ημέρα των 93ων γενεθλίων του Νεστορίδη

Κώστας Τόπας 08:51 - 16.03.2023

Σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, ο Μίμης Παπαϊωάννου άφησε την τελευταία του πνοή την ημέρα που ο Κώστας Νεστορίδης συμπλήρωσε τα 93 του χρόνια.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ, Μίμης Παπαϊωάννου άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (15/03), έχοντας παλέψει για χρόνια με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο θρύλος της Ένωσης που αγαπήθηκαν όσο λίγοι, έγραψε ιστορία με τα «κιτρινόμαυρα», κατακτώντας σε 17 χρόνια, πέντε πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα. Μάλιστα, αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ στην πρώτης τότε Εθνικής κατηγορίας και συγκεκριμένα το 1964 και το 1966.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου μαζί με τον Κώστα Νεστορίδη έγραψαν χιλιόμετρα στους αγωνιστικούς χώρους και τους συνέδεε μια μακρόχρονη και «κιτρινόμαυρη» φιλία. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στην Ένωση και αποτέλεσαν ένα από τα πιο… φονικά επιθετικά δίδυμα τη δεκαετία του ’60, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 1963.

Ωστόσο, η μοίρα ήθελε τον σπουδαία Μίμη Παπαϊωάννου να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών την ημέρα των γενεθλίων του Κώστα Νεστορίδη. 

Οταν ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν μια «ανάσα» από την Ρεάλ αλλά τελικά βρέθηκε δίδυμο με τον… Καζαντζίδη! (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

05:00 - 16.03.2023

Οταν ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν μια «ανάσα» από την Ρεάλ αλλά τελικά βρέθηκε δίδυμο με τον… Καζαντζίδη! (vids)

Ο Μίμης Παπαϊώαννου είχε βρεθεί μια «ανάσα» από το να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο η ΑΕΚ δεν επέτρεψε την μετακίνησή του στους «μερένχες» κι έτσι ο θρύλος της Ένωσης στράφηκε στο... τραγούδι.

Η ανάρτηση της σελίδας του Κώστα Νεστορίδη: «Η ειρωνεία της Ζωής.. σήμερα στα γενέθλιά μου να φύγεις από κοντά μας.. καλό ταξίδι φίλε μου.. αδελφέ μου.. πατριώτη μου.... συμπαίχτη μου.. καλή αντάμωση...!!!».

Η ανάρτηση της ΑΕΚ: «Ο Μίμης Παπαϊωάννου «έφυγε» τη μέρα που έχει τα 93α του γενέθλια ο Κώστας Νεστορίδης. Οι δυο τους ηγήθηκαν της ΑΕΚ στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ’60, όταν ο νεαρός Παπαϊωάννου και ο έμπειρος Νεστορίδης σφράγισαν με την κλάση τους και τα γκολ πολλές μεγάλες επιτυχίες της ομάδας, με κορυφαία την κατάκτηση του πρώτου μεταπολεμικού τίτλου το 1963».