Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, μέχρι το Σάββατο η απόφαση

Χουάνκαρ

i

© Intime

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, μέχρι το Σάββατο η απόφαση

Τζιοβάνι Ζάκαρη 15:00 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 08.02.2024

Το Sportal βρέθηκε στο αρμόδιο Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας για να σας μεταφέρει σε live χρόνο όλα όσα συνέβησαν στην πολύκροτη υπόθεση του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Αυτή ολοκληρώθηκε και η απόφαση αναμένεται να βγει μέχρι το Σάββατο.

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση για τα όσα συνέβησαν στο μεγάλο ντέρμπι, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, το οποίο διακόπηκε οριστικά μετά τη ρίψη κροτίδας και τον τραυματισμό του Χουάνκαρ. Οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις πλευρές τους και πλέον μένει η απόφαση της ανακρίτριας, η οποία θα ληφθεί το αργότερο μέχρι το ερχόμενο Σάββατο (28/10).

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση:

  • Τελείωσε η συνεδρίαση. Η απόφαση αναμένεται να βγει είτε την Παρασκευή είτε το Σάββατο.
  • «Επέλεξαν στον Παναθηναϊκό να αναφερθούν σε άλλες καταστάσεις, όπως ο Γκαρθία. Εδώ δεν δικάζουμε με βάση τι έγινε το 15', το 17' κλπ. Δικάζουμε με βάση τον κανονισμό. Αυτός αναφέρει πως την απόφαση για έναν τραυματισμό την παίρνει ένα αντικειμενικό πρόσωπο. Αυτός είναι ο γιατρός του αγώνα. Ήρθαμε εδώ ως κατηγορούμενοι για ένα συγκεκριμένο άρθρο. Δεν συζητάμε για το αν ο διαιτητής έχει δυνατότητα να διακόψει έναν αγώνα. Εδώ πρέπει να αντιληφθείτε το περιστατικό σαν να είναι μία ενιαία διαδικασία. Η σαφής γνώμη του γιατρού είναι ουσιώδες αντικείμενο της διαδικασίας. Συνεπώς για να μην πλατειάζουμε. Η γνωμάτευση του γιατρού είναι συγκεκριμένη. Ο γιατρός λέει πως κλινικά ο ασθενής είναι εντάξει. Αυτό που στέλνει ο διαιτητής, που ξέρουμε ότι το έστειλε ο διαιτητής. Δεν υπάρχει συμμετοχή της ιταλικής ομοσπονδίας στην αλληλογραφία. Κοινοποιεί την αλληλογραφία στον κ. Μάνταλο, ο οποίος έχει αναλάβει την ανάπτυξη της διαιτησίας και δεν είναι αρχιδιαιτητής. Και η κυρία που έστειλε το email, το στέλνει σε κάποιο [email protected]. Αμφισβητούμε τη γνησιότητά του» τόνισε μεταξύ άλλων ο τελευταίος εκπρόσωπος του Ολυμπιακού. 
  • «Έχουμε συγκεκριμένους κανόνες και η επιτροπή σας δεσμεύεται από αυτά τα έγγραφα. Δεν είναι δυνατόν για να τιμωρηθεί ο οποιοσδήποτε ελεγχόμενος να χρησιμοποιηθούν τεχνάσματα που θα καταλύσουν αυτό το κανονιστικό πλαίσιο. Θέλουμε να δούμε αν υπήρχε ο τραυματισμός και αν ο παίκτης μπορούσε να συνεχίσει. Αυτός όμως δεν αφορά εσάς κανονιστικά. Το άρθρο 15 αναφέρει πως η σωματικής βλάβη διαπιστώνεται από τον ιατρό. Βλέπω ή δε βλέπω σωματική βλάβη. Θα μπορούσε να κάνει λάθος ο γιατρός. Φυσικά και θα μπορούσε με τα περιορισμένα μέσα που είχε. Όμως αυτό αναφέρει το κανονιστικό πλαίσιο. Μας λέει ο γιατρός πως ο παίκτης δεν μπορεί να σηκωθεί, αλλά για εκείνον ήταν καλά. Πρώτα ο γιατρός θα πει αν υπάρχει σωματική βλάβη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει διαπιστωθεί αυτή. Απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν οι συνεντεύξεις του γιατρού και τα όσα αναφέρονται έξω από εδώ, αφού δεν αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και τα έγγραφα που έχουμε εδώ. Δεν ευθύνεται κανονιστικός η ΠΑΕ Ολυμπιακός, γιατί ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Φαίνεται στο φ.α. πως έχει διακόψει το παιχνίδι λόγω παρέλευσης χρόνου και όχι λόγω τραυματισμού διαιτητή. Στο τέλος δεν σημείωσε αυτή τη βλάβη. Το να καταφεύγουμε στο τι μήνυμα θέλει να δώσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή το τι θα πει ο κόσμος, δεν είναι σωστό. Το όργανό σας δεν δίνει μήνυμα, εφαρμόζει τον κανονισμό», ανέφερε ο δεύτερος εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.
  • «Είναι γεγονός πως ο διαιτητής αναγορεύεται πως με βάση τους κανονισμούς, εκδίδει αποφάσεις κατά τη διάρκεια για έναν αγώνα, άλλοτε από το VAR, άλλοτε από τον βοηθό και άλλοτε από αρμόδιο όργανο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο γιατρός του αγώνα, ο οποίος έπρεπε να του πει να κάνει εκείνο ή το άλλο. Μπορεί να του αρέσει να δίνει συνεντέυξεις, Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι λένε στη συντροφιά τους ή στον έναν ή τον άλλον, παρά μόνο αυτά που γράφει επίσημα. Βλέπω τον διαιτητή στην αιτιολογία του για τη διακοπή να βάζει δικαιολογία. Η μία ήταν η πίεση των δύο ομάδων προς τον γιατρό και η άλλη αφορούσε το δίωρο που πέρασε από τη στιγμή της διακοπής. Γνωρίζω την ελληνική γλώσσα και δεν μπορώ να εκφράσω πως διέκοψε τον αγώνα λόγω του τραυματισμού του παίκτη. Θεωρώ, λοιπόν, πως ο διαιτητής ως δικαστής του αγώνα έβγαλε την απόφασή του. Και μόνος του τα γράφει την επόμενη μέρα, και ψύχραιμος είναι. Οι κανονισμοί γράφονται στο ποδάρι κάθε φορά, αλλά αυτοί είναι. Σύμφωνα με αυτούς δεν μπορεί να καταγραφεί υπαιτιότητα της ΠΑΕ Ολυμπιακός», ανέφεραν σε πρώτο χρόνο οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού
  • «Από τα στοιχεία και τις καταθέσεις αποτιμούνται δύο πράγματα. Ότι υπήρξε η ρίψη κροτίδας και ότι ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε. Με το που πέφτει κάτω ο παίκτης, τρέχει ο γιατρός του αγώνα και τελικός δίνει εντολή να μεταφερθεί στο ιατρείο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε έναν τραυματισμό τον οποίο αναφέρει η διάγνωση. Κάνει ο γιατρός μία εκτίμηση για την κατάστασή του και διαπιστώνει πως ο παίκτης δεν μπορεί να αγωνιστεί. Το γεγονός πως έχουμε τραυματισμό από ρίψη αντικειμένου από την κερκίδα, τότε υπάρχει διακοπή. Αν υπήρχε νομική συνέπεια για αυτή την αποχώρηση, τότε ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να βρεθεί εδώ ως εγκαλούμενος. Έχουμε σύμφωνα με τον κανονισμό τη διακοπή. Εξετάζεται μετά από απαίτηση του διαιτητή. Όταν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα, αποφασίζει προσωρινή διακοπή. Τραυματισμός δεν είναι το αίμα, αλλά οποιαδήποτε κατάσταση που δεν του επιτρέπεται να αγωνιστεί. Στο ιατρείο είχε αστάθεια και έκπτωση ακοής και αυτό είναι συμπέρασμα του ιατρού. Αν ήταν στο εξωτερικό θα είχαμε οριστική διακοπή. Εδώ για κάποιο λόγο ο διαιτητής είπε να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να συνεχιστεί. Διαπιστώθηκε μετά πως ο παίκτης είχε βελτιωθεί ως προς την ακοή, αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει. Εαν επέλθει τραυματισμός από ρίψη, τότε η διακοπή είναι υποχρεωτική όταν ο γιατρός πει πως δεν μπορεί να συνεχίσει. Εαν ο ποδοσφαιριστής ήταν καλά, τότε ο διαιτητής έπρεπε να διατάξει την επιστροφή. Ο λόγος που δεν έγινε αυτό ήταν επειδή τραυματίστηκε ο Χουάνκαρ. Περιμένει για να πάρει την απόφαση τον γιατρό. Η απόφαση του γιατρού πως ο παίκτης είναι ανίκανος να αγωνιστεί δεν άλλαξε ποτέ. Ο αγώνας δεν διεκόπη επειδή πέρασαν 2,5 ώρες, αλλά επειδή έβαλε dead line στον γιατρό. Ο μοναδικός λόγος διακοπής του αγώνα ήταν ένας και μοναδικός. Η ρίψη κροτίδας και ο τραυματισμός ενός ανθρώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον χώρο. Κανένα άλλο γεγονός δεν είχε μεσολαβήσει, ώστε ο ποδοσφαιριστής να καταστεί αδύναμο να αγωνιστεί. Για εμάς υπάρχει ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Ο διαιτητής πήρε την απόφαση με βάση τους κανόνες του ποδοσφαίρου», ανέφερε στην τελική του αγόρευση η πλευρά του Παναθηναϊκού
  • «Έχετε ακουογράματα της Παρασκευής για να κάνουμε σύγκριση» ρώτησε η πλευρά του Ολυμπιακού, με τον γιατρό να απαντάει «όχι»
  • «Ο γιατρός προσπαθούσε να τον σηκώσει με το ζόρι και ο Χουάνκαρ νευρίασε. Μας είπαν ότι ο κύριος Γώγος πρέπει να παραγγείλει το ασθενοφόρο. Συζητήσαμε με τον γιατρό πως ο ποδοσφαιριστής πρέπει να πάει για εξετάσεις»
  • Υπάρχει μία μικρή διαφωνία μεταξύ του γιατρού και του συνήγορου, με παρέμβαση της ανακρίτριας τα πνεύματα ηρέμησαν
  • «Γνωρίζω τι σημαίνει μικρή υπαισθησία, αλλά η εξέταση έγινε 12 ώρες μετά. Μικρή υπαισθησία είναι ότι έπασχε ο λαβύρινθός του αλλά δεν ήταν του θανατά. Δεν είχε τίποτα πριν».
  • «Δεν ξέρω γιατί ο γιατρός δεν έγραψε ότι ο παίκτης δεν μπορεί να παίξει. Ο γιατρός του αγώνα έλεγε πως είναι καλύτερα και σε ερώτηση για το αν μπορεί να παίξει, από τον διαιτητή, εκείνος δεν απάνταγε», απάντησε ο γιατρός σε ερώτηση της πλευράς του Ολυμπιακού.
  • «Η ζημιά θα μπορούσε να προκληθεί από κροτίδα. Δεν γνωρίζω αν κάποιος που βρισκόταν στην ίδια απόσταση θα μπορούσε να είχε πάθει τα ίδια. Ο ασθενής δεν μπορούσε να αλλοιώσει τα ευρήματα των εξετάσεων "ASSR". Αυτές γίνανε το βράδυ της Κυριακής»
  • «Μπορεί ο άνθρωπος να μην πεθαίνει, αλλά τραυματισμός δεν είναι μόνο όταν φαίνονται τα τραύματα. Για να διαπιστωθεί το πρόβλημα έπρεπε να γίνουν εξετάσεις. Για μένα ήταν τραύμα και δεν θα τον έβαζα να παίξει. Είχε το σύμπτωμα του οριζόντιου νυσταγμού, επομένως δεν μπορούσε να αγωνιστεί ούτε καν το βράδυ. Η διάσειση του λαβυρίνθου υπάρχει σαν έννοια».  
  • «Ο νυσταγμός του παίκτη είχε βελτιωθεί και η ακοή του. Μετά το 60λεπτο πηγαινοερχόμασταν στο γραφείο του διαιτητή για να δούμε αν θα συνεχιστεί το παιχνίδι. Είναι προφανές ότι ο γιατρός του αγώνα δεν θα έβαζε τον παίκτη να παίξει, αφού είχε ευρήματα. Ο άνθρωπος ήθελε να κάνει παραπάνω εξετάσεις για να είναι σίγουρος. Δεν νομίζω πως στο ιατρείο του γηπέδου θα έβγαινε σωστή διάγνωση».  
  • «Ήμουν στον πάγκο της ομάδας μου και οι παίκτες έκαναν προθέρμανση. Έχει μπει το γκολ και ξαφνικά βλέπουμε μία αναταραχή. Εγώ ως γιατρός της ομάδας πήγα στο σημείο, όπου ήταν ο κ. Θέος και ο γιατρός του αγώνα. Εξετάστηκε από τον τελευταίο επιτόπου και εκείνος διέγνωσε πως υπάρχει έλλειψη ακοής και οριζόντιος νυσταγμός. Στο γήπεδο υπήρχαν τα στοιχειώδη. Εξετάστηκε και στο ιατρείο του γηπέδου, για να φανεί αν μπορεί να παίξει. Ο άνθρωπος εννοείται πως είχε τις αισθήσεις του. Ο παίκτης φυσικά και τραυματίστηκε, αφού είχε ένα βαρότραυμα. Αυτό το ανέφερε και ο κ. Θέος. Εγώ ρώτησα τον κ. Γώγο αν θα τον έβαζε μέσα και εκείνος μου απάντησε "όχι" σε μεταξύ μας συζήτηση»
  • Θα μιλήσει ο γιατρός του Παναθηναϊκού
  • «Η έννοια της σωματικής βλάβης είναι νομικός όρος, η απώλεια ακοής είναι ιατρικός όρος και αυτόν χρησιμοποιεί ο γιατρός» αναφέρει ο κ. Μπουτσικάρης όσον αφορά το γεγονός πως ο γιατρός δεν έγραψε πουθενά ότι υπάρχει τραυματιμσμός.
  • «Και οι δύο εκθέσεις είχαν την ίδια ώρα. Κοινή λογική είναι ότι σε πρώτο χρόνο την έγραψε στα Αγγλικά, λόγω ότι αυτός που ήταν επείγον να μάθει ήταν ο διαιτητής, Το αρχικό κείμενο πάντα είναι το πιο πρόχειρο και το δεύτερο είναι οργανωμένο. Το δεύτερο που γράφτηκε στα ελληνικά το πήρε ο κ. Γκορτσίλας για να είναι καθαρό το φύλλο αγώνα. Μας διάβασε την αρχική έκθεση στα Αγγλικά ενώπιον όλων, και μετά τη ζήτησε ο Γκορτσίλας στα Ελληνικά», απάντησε όσον αφορά την αρχική έκθεση και το κατά πόσο αυτή ήταν στα Αγγλικά.
  • «Έχω μάθει ότι οι αιματολογική και η αξονική ήταν καθαρές. Άκουσα ότι δεν υπάρχει διάσειση λαβυρίνθου και μπήκα στο Google και βρήκα βιβλιογραφία από το 1971» απάντησε ο κ. Μπουτσικάρης για τις εξετάσεις του παίκτη σε ερώτηση του Ολυμπιακού.
  • «Ο γιατρός γράφηκε αρχικά ότι ο παίκτης δεν μπορούσε να σηκωθεί. Η πλευρά του Ολυμπιακού τον ρώτησε τότε "στο είπε αυτός" και ο γιατρός απάντησε "ναι". Μετά από αυτή την παρέμβαση , ο γιατρός έγραψε τότε στη γνωμάτευση "according to him" (σύμφωνα με τον ίδιο). Ο παίκτης προσπάθησε να περπατήσει με τη βοήθεια του γιατρού και ο πρώτος δεν τα κατάφερε» πρόσθεσε ο κ. Μπουτσικάρης.
  • «Υπήρχαν πολλά που παραλείφθηκαν αλλά σε αυτά που έγραψε ήταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα.» απάντησε ο κ΄. Μπουτσικάρης σε ερώτημα για το αν ο διαιτητής έγραψε κάποιο ψέμα.
  • «Όλα γινόντουσαν με όλους παρόντες, εκτός από τις στιγμές που ο διαιτητής ζητούσε να μείνει μόνος με τον γιατρό. Ο γιατρός την γνωμάτευση την συνέταξε ολομόναχος».
  • «Με ποιον τρόπο υπήρχε ενημέρωση από τον γιατρό προς τον διαιτητή και αν ήσασταν παρών», ρωτάει η πλευρά του Ολυμπιακού
  • «Δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Έδωσε τις διευκρινήσεις που του ζητήθηκαν. Δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ. Πρέπει να έχουμε μία αντίληψη πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι νομικοί, οπότε μην έχουμε απαίτηση να γράφουν νομικά. Πυροσβέστης είναι ο άνθρωπος», απάντησε ο πρώτος.
  • Ερώτηση προς τον κ. Μπουτσικάρη από τον Ολυμπιακό: «Περιγράφετε πράγματα που στο φ. α. δεν τα γράφει. Γιατί ο διαιτητής δεν είπε πως ο αγώνας διακόπηκε λόγω τραυματισμού του Χουάνκαρ;»
  • «Υπάρχουν άλλες δύο εξετάσεις πέραν εκείνης που ήταν υποκειμενική για τον Χουάνκαρ. Στο άλλο ακουόγραμμα γίνεται με Sonar και σε αυτό δεν έχει συμμετοχή ο εξεταζόμενος. Αυτό είναι μία αντικειμενική εξέταση που δεν συμμετέχει ο παίκτης. Υπήρχε και μία άλλη που βασίζεται στις αντιδράσεις του ματιού και ούτε αυτή μπορείς να την ξεγελάσεις. Το επόμενο μεσημέρι πήρε εξιτήριο και πήγα να τον δω στο σπίτι του. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση και είχε μεγάλη φόρτιση. Δεν έχει προπονηθεί στις τελευταίες προπονήσεις και θα λείπει από τον αγώνα με τη Ρεν. Η χρονιά αυτή είναι βεβαρημένη και κάνουμε ροτέισον. Βάλαμε τον Μλαντένοβιτς στο ντέρμπι και ο Χουάνκαρ θα έπαιζε στην Ευρώπη. Ζεσταινόταν γιατί θα μπορούσε να μπει ως αλλαγή. Δεν δικάζουμε τον αλήτη που πέταξε την κροτίδα, αλλά τον Χουανκάρ ως αλήτη. Θα κινηθεί νομικά σε όποιον τολμήσει να ισχυριστεί πως είναι απατεώνας. Ο ίδιος μου είπε:« Αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη με κατηγορούν για απατεώνα". Όταν μας είπε ο Μπρινιόλι ότι μπορεί να συνεχίσει με την ΑΕΚ, παίξαμε κανονικά»
  • «Τότε ζητήσαμε ασθενοφόρο από το «Υγεία», γιατί ήταν το νοσοκομείο που συνεργαζόμασταν. Μάλιστα, επί 40 λεπτά του εμπόδιζαν την είσοδο. Στο νοσοκομείο «Υγεία» υπήρχε και ο γιατρός του Ολυμπιακού, κ. Θέος, παρά τα προσωπικά δεδομένα. Ο γιατρός ο δικός μας ήταν στον αγωνιστικό χώρο και πήγε ο συνεργάτης του ο κ. Ντίνας. Δεν καταλαβαίνω τη μομφή για τα ιδιωτικά νοσκομεία. Μετά το αιμοβόρο ρολό χαρτί υγείας, ο Γκαρθία πήγε σε ιδιωτικό νοσκομείο. Όσον αφορά το φαγητό, επειδή είναι μεγάλος όγκος τα προπαγγέλνουμε από το μεσημέρι. Τι έγινε δηλαδή. Πήρε ο Μπερνάρ και είπε θέλω να παραγγείλω. Επειδή κανονικά θα είχε τελειώσει τότε ο αγώνα, ήρθαν εκείνη την ώρα οι περιβόητες πίτσες. Σε έναν ειδικό χώρο έκαναν προθέρμανση οι παίκτες και ήταν σε ετοιμότητα μέχρι να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Άφηνε ο Γιοβάνοβιτς να τρώνε οι παίκτες πίτσες. Πάμε καλά;», συνεχίζει ο κ. Μπουτσικάρης
  • «Υπήρχε ασθενοφόρο του Metropolitan« απάντησε η πλευρά του Ολυμπιακού
  • «Ο διαιτητής ρώτησε στον γιατρό με "Google translate" για το αν ο παίκτης είναι ικανός να συνεχίσει. Ο άνθρωπος αυτός υπέστη έναν κανιβαλισμό, διέρρευσαν κάποιες φωτογραφίες. Φταίμε όλοι μας για αυτό και του οφείλουμε μία συγγνώμη, γιατί δεν το άξιζε αυτό. Θέλω να δείτε τις διαγραφές του αρχικού του κειμένου και να καταλάβετε πως επηρεάστηκε. Οι διαγραφές ήταν όλες προς την κατεύθυνση του "δεν ξέρω, δεν απαντώ". Αφού ο διαιτητής παίρνει την οριστική έκθεση, καταλαβαίνει πως εκείνος πρέπει να πάρει την απόφαση. Εκεί ο διαιτητής μας ανακοινώνει πως εξάντλησε κάθε περιθώριο και πως ο αγώνας δεν θα γίνει. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσε να σηκωθεί και ζαλιζόταν. Εμείς ζητάγαμε ασθενοφόρο και ασθενοφόρο δεν ερχόταν». 
  • «Στα αποδυτήρια ο γιατρός εξετάζει τον Χουάνκαρ παρουσία του κ. Μαρινάκη, του κ. Καραπαπά, εμένα και του κ. Παπαδημητρίου. Τότε ο διαιτητής είπε πως θα υπάρχει ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα και οι γιατροί. Ο γιατρός εξέτασε τον Χουάνκαρ παρουσία των συναδέλφων του, με τον τρόπο που περιέγραψε ο κ. Καραπαπας. Δεν είναι τόσο υποκειμενικός ο κ. Καραπαπάς. Ο γιατρός δεν του είπε ποτέ "ακούς", αλλά με βάση την αντικειμενική κίνηση των ματιών. Του έκανε τις κινήσεις και το μάτι δεν κουνιότανε. Άρα σε πρώτη φάση ο ασθενείς δεν ανταποκρινότανε. Πηγαίνουμε στον διαιτητή, του εξηγούμε και εκείνος θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια για να γίνει ο αγώνας. Τότε ο διαιτητής είπε στον γιατρό πως θα του δώσει ένα χρονικό όριο για να επανεξετάσει τον Χουάνκαρ. Σε όλο αυτό το διάστημα ο παίκτης παρέμενε στο ιατρείο και εξεταζόταν παροδικά, παρουσία και των δύο γιατρών των ομάδων. Όταν ξαναπήγαμε, ο γιατρός διαπίστωσε πως είχε βελτιωθεί η κατάσταση του Χουάνκαρ, αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί. Όταν πήγαινε να τον σηκώσει, ο Χουάνκαρ είπε πως ζαλίζεται και θέλει να κάνει εμετό. Μετά από αυτό πήγαμε στον διαιτητή».
  • «Υπάρχει το περισταστικό στον αγώνα με τον Ντάρμπισιρ, όταν μία σεκιουριτάς πήγε να μαζέψει μία κροτίδα και ακρωτηριάστηκαν τα δάχτυλά της. Να σας πω ότι και ο Βέρμπιτς και ο γυμναστής ένιωσαν το κύμα, αλλά όχι σε βαθμό που να μην μπορούν να παίξουν. Από το ασανσέρ κατέβηκα στα αποδυτήρια και εκεί ήταν όλος ο κόσμος μέσα. Ο Παναθηναϊκός έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο γιατί είδαν έναν συμπαίκτη τους σχεδόν ημιλιπόθυμος. Όταν το ρολό χτύπησε τον κ. Γκαρσία, ο Ολυμπιακός αποχώρησε. Πολύ καλά έκαναν οι παίκτες και έφυγαν».
  • «Αρχικά τοποθετηθήκαμε πάνω από τη Θύρα 28, στη σουίτα. Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, υπήρχε μία διακοπή λόγο ορατότητας. Άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο εκείνη τη στιγμή. Ήταν μόνο οι παίκτες του Παναθηναϊκού εκεί. Δεν θυμάμαι παίκτες του Ολυμπιακού. Έστρεψα το βλέμμα μου εκεί που ακούστηκε ο θόρυβος και είδα τον Χουάνκαρ. Δεν είδα ποιος το πέταξε και από που το πέταξε. Η κροτίδα αυτή δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των πανηγυρισμών. Είχε στόχο τους παίκτες που έκαναν ζέσταμα. Ο Χουάνκαρ δεν το περίμενε και δεν είδε την κροτίδα. Αυτή η έκρηξη που άκουσα μεγάλης ισχύος. Από κροτίδα έχει κουφαθεί ποδοσφαιριστής μόνιμα και παίζει στην Εθνική κοφών». 
  • Τον λόγο παίρνει ο κ. Μπουτσικάρης 
  • «Εκεί υπάρχει αντικειμενικός τραυματισμός. Ο γιατρός δεν μπορούσε να γνωματεύσει σωστά γιατί ο γιατρός εργαζόταν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ«, απάντησε ο δεύτερος.
  • «Υπήρξε ποτέ αγώνας της ομάδας σας που διεκόπη ενώ ο γιατρός του αγώνα δεν έχει δώσει γνωμάτευση», ρωτάει η πλευρά του Παναθηναϊκού τον κ. Καραπαπά για τον Όσκαρ Γκαρθία
  • «Μπορούν οι ομάδες να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να το αποφασίσει ο διαιτητής και να μένουν ατιμώρητες;», επισημαίνει η πλευρά του Ολυμπιακού.
  • «Ο γιατρός λάμβανε απειλητικά μηνύματα και έλεγαν πως βγάζει φωτογραφίες με τον κ. Μαρινάκη. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα κινδυνεύει για περιστατικό που δεν είναι αντικειμενικό. Οι παίκτες μας κάνανε 40 λεπτά ζέσταμα μόνοι τους. Μπορώ και γω να πω ότι πονάει το αυτί μου. Εγώ ρώτησα γιατρούς για τη διάγνωση στον Χουάνκαρ και μου είπαν ότι δεν υπάρχει» 
  • «Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε πως ο παίκτης θα διακομησθεί στο νοσοκομείο. Όχι ο γιατρός. Εκείνος είπε στον διαιτητή πως κλινικά είναι οκέι. Ο γιατρός δεν πήρε θέση τελικά μετά από πίεση που δέχθηκε. Ο γιατρός δεν έπαιρνε την απόφαση. Μετά από δύο ώρες ο Παναθηναϊκός είπε πως δεν έχει θέμα να παίξει και προκάλεσε την έκρηξη του διαιτητή», συνεχίζει ο κ. Καραπαπάς
  • «Στη μία ώρα ο γιατρός είπε πως ο παίκτης έχει την ακοή του, όμως ο δεύτερος έλεγε πως ζαλιζόταν. Ο γιατρός έγραφε μόνος του τη γνωμάτευση. Εμείς του είπαμε πως αντικειμενικός τραυματισμός δεν υπάρχει, η μία ομάδα έφευγε μόνη της. Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο γιατρός μας είπε πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει τον παίκτη και θα τον πάει στο "Υγεία". Όταν ένας άνθρωπος έχει ανάγκη, θα τον πάει σε ένα κοντινό νοσοκομείο. Δεν θα περίμενε δύο ώρες. Ασθενοφόρο υπήρχε στο γήπεδο από τις πέντε. Υπάρχει πάντα ένα ασθενοφόρο του "Metropolitan», για τους εντός του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν κάλεσε ποτέ κανένα ΕΚΑΒ»
  • Ο Κώστας Καραπαπάς χτύπησε τα δαχτυλά του και ρώταγε «ακούς», παριστάνοντας την εξέταση του γιατρού
  • Πως έγιναν οι εξετάσεις;
  • «Ήταν τόσο σίγουροι πως δεν θα παίξουν, που στα αποδυτήρια έτρωγαν πίτσες. Ο διαιτητής είπε στον γιατρό να υπογράψει πως ο παίκτης μπορεί να παίξει. Ο γιατρός όμως είχε λάβει 5000 τηλέφωνα»
  • Γιατί δεν το γράφει μετά αυτό στο φύλλο αγώνα ρωτάει η ανακρίτρια;
  • «Το πιο κρίσιμο απ' όλα είναι πως ο διαιτητής αιφνιδιαζόμενος από το περιστατικό φώναξε τον γιατρό να τον ρωτήσει τι συμβαίνει. Ο παίκτης σύμφωνα με τον δεύτερο είχε επηρεαστεί από τον ήχο και είπε πως θα δει πως πάει. Ο γιατρός μας είπε πως ο ποδοσφαιριστής είναι οκ. Ο διαιτητής τότε είπε πως θα μπει στο γήπεδο και θα σφυρίξει και αν δεν μπει ο Παναθηναϊκός τότε είναι υπαίτιος».
  • «Ο αγώνας δεν είχε διακοπεί. Ο διαιτητής όταν είδε μία ομάδα να φεύγει, διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι. Εμείς ρωτάμε τι έχει συμβεί τον διαιτητή και εκείνος είπε στον Παναθηναϊκό πως έχει πέντε λεπτά να βγει. Το άκουσα με τα αυτιά μου. Μου είπαν οι άνθρωποι εκεί ότι ο παίκτης δεν ήταν καλά και πονούσαν τα αυτιά του. Αμφισβητώ πως η κροτίδα προκάλεσε βλάβη στον Χουάνκαρ, γιατί έπεσε μακριά του. Είδα μετά βίντεο πως έχει πέσει κροτίδα. Εμείς έχουμε δει ότι κάμερα υπάρχει για να αποκλείσουμε τον άνθρωπο που πέταξε την κροτίδα. Ο διαιτητής είπε "δεν είδα τίποτα" και ο βοηθός του μου έλεγε "άκουσα κάτι αλλά δεν ξέρω"» συνέχισε
  • Καραπαπάς: «Είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει δει όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Αυτό που έχω να παρατηρήσω. Ημουν από την αρχή μέχρι το τέλος σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό που συνέβη είναι ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ, υπήρχε μεγάλη ένταση και πανηγυρισμοί. Κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε πως ένας από αυτούς τους 15 ανθρώπους που ήταν εκεί (παίκτες γυμναστές, κλπ) έπεσε στο έδαφος. Δεν αντιλήφθηκα κάποιον ήχο γιατί όλοι πανηγύριζαν. Είδα τον κ. Βλάχο να πηγαίνει προς το σημείο, εκεί όπου έπεσε ο Χουάνκαρ. Μαζί κινήθηκε ο γιατρός του αγώνα και ο κ. Θέος. Ο γιατρός της Super League είπε να τον πάμε μέσα. Την ώρα που μπήκε το φορείο, είδα την ομάδα του Παναθηναϊκού να φεύγει»
  • «Είχαμε πει πως οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και συμφωνήσαμε με τον Ολυμπιακό σε αυτό. Όμως εκείνη η περίπτωση (σ.σ. με τον Ατρόμητο) αφορούσε τυπική παράληψη και όχι ζήτημα ασφαλείας», πρόσθεσε η πλευρά του Παναθηναϊκού
  • «Θεωρούμε πως πρέπει να γίνει δεκτή η κύρια παρέμβαση, διότι προσβάλλεται το κύρος του αγώνα. Έχει δικαίωμα να παρέμβει γιατί αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί, τότε ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει με 3-0» ανέφερε ο κύριος Κέζας
  • «Θεωρούμε πως η κύρια παρέμβαση του Παναθηναϊκού είναι απαράδεκτη. Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκηρυχθεί από το αίτημα του να τιμωρηθεί τότε ας συμμετάσχει. Το μόνο που ζητάμε είναι η απαλλαγή από τις κατηγορίες. Έπρεπε να υποβάλλει ένσταση 48 ώρες μετά τον αγώνα και δεν το έκανε ο Παναθηναϊκός. Το μόνο που μπορεί να γίνει για τη μεριά του Παναθηναϊκού είναι να ξαναγίνει ο αγώνας, επομένως δεν ξέρω γιατί παρεμβαίνει» ανέφερε η υπεράσπιση του Ολυμπιακού
  • «Θεωρώ πως ότι μου έχουν δώσει οι δύο πλευρές είναι αυτά που έχω στη διάθεση μου», ανέφερε η ανακρίτρια
  • Κέζας: «Ότι στοιχεία έχουμε τα κοινοποιήσαμε και στο όργανο σας αλλά και στους αντίδικους»
  • «Εαν η ποινική διαδικασία έχει ιατροδικαστική έκθεση, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αναξιοποίητα. Ο γιατρός της ομάδας θα μπορούσε να μεροληπτήσει για την ομάδα στην οποία εργάζεται»
  • Η ανακρίτρια υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται κάτι άλλο
  • «Δεν λάβαμε με την παρέμβαση τα έγγραφα. Μόνο τις εξετάσεις και την κύρια παρέμβαση»
  • Η ανακρίτρια ρωτάει αν με την κύρια παρέμβαση του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός έλαβε και τα έγγραφα
  • Δημακόπουλος: «Έχουμε την πληροφορία πως ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού διακόμισθει στο νοσοκομείο και έλαβε εξιτήριο. Εμείς δεν έχουμε λάβει αυτά τα έγγραφα της διάγνωσής του. Το συμπληρωματικό έγγραφο που έστειλε ο διαιτητής δεν είναι διαφωτιστικό και είναι αναίρεση στα όσα ανέφερε αρχικά. Πως εμείς θα σχολιάσουμε στοιχεία που δεν έχουμε στην κατοχή μας. Να εκφέρουμε λογική άποψη μπορούμε, αλλά όχι επιστημονικά. Το αίτημα μας είναι να έχουμε το χρονικό περιθώριο, ώστε τουλάχιστον με υπόμνημα να εκφέρουμε τον αντίλογό μας στα έγγραφα της διάγνωσης».
  • Ο Λ. Μπουτσικάρης και ο Π. Αλεξανδρόπουλος είναι μάρτυρες για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Κ. Καραπαπάς για τον Ολυμπιακό
  • Αρχίζει η συνεδρίαση
  • Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τεθούν ακόμα πέντε φορές αντιμέτωποι μέσα στη σεζόν. Οι δύο αναμετρήσεις αφορούν τους «16» του Κυπέλλου, οι άλλες δύο τα playoffs της Super League και η τελευταία την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
  • Θυμίζουμε πως πρώτα η δικαστής θα αποφασίσει αν θα γίνει δεκτή η κύρια παρέμβαση από πλευράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
  • Στην αίθουσα βρίσκεται και ο γιατρός του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος
  • Ακόμα η διαδικασία δεν έχει αρχίσει
  • Από νομικής πλευράς στον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Τάκης Κέζας
  • Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια ποινή, αφού στις απολογίες δεν κλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Όργανο
  • Τον Ολυμπιακό νομικά θα εκπροσωπήσει ο Βασίλης Δημακόπουλος
  • Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση
  • Να αναφέρουμε ότι παρόντες είναι εκ μέρους του Ολυμπιακού ο Κώστας Καραπαπάς κι από τον Παναθηναϊκό ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης.
  • Από εκεί και πέρα, η υπόθεση μπορεί να συνεχιστεί σε δεύτερο βαθμό στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά μπορεί να φτάσει ακόμη και στο CAS.
  • Αν προκύψει ευθύνη του Ολυμπιακού, τότε σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΑΠ, οι Πειραιώτες θα χάσουν το ματς με 3-0 και θα τους αφαιρεθεί και ένας βαθμός από το πρωτάθλημα, συν τα πρόστιμα για τα συμπαρομαρτούντα (κροτίδες, λέιζερ).
  • Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: το ένα είναι να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με βάση τα άρθρα για τα οποία παραπέμφθηκε αν αποδειχθεί, από τα στοιχεία, ότι ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος της διακοπής και το άλλο να μην προκύψει υπαιτιότητα κανενός και το παιχνίδι να συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη, δηλαδή από το 49ο λεπτό.
  • Η διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 
  • Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εκδίκαση του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 
  • Καλή σας μέρα!