H συμπληρωματική έκθεση του Μαρέσκα: «Υπογραμμίζεται η σοβαρότητα του τραυματισμού του Χουάνκαρ»

H συμπληρωματική έκθεση του Μαρέσκα: «Υπογραμμίζεται η σοβαρότητα του τραυματισμού του Χουάνκαρ»

Κώστας Τόπας 15:25 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 25.10.2023

Ο Φάμπιο Μαρέσκα, ο οποίος ήταν ο διαιτητής του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έστειλε συμπληρωματική έκθεση, μετά από αίτημα της Λίγκας για όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι και οδήγησαν στη διακοπή του.

Το μεγάλο ντέρμπι της Stoiximan Super League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ολοκληρώθηκε άδοξα κι αφού είχαν περάσει σχεδόν δύο ώρες από την διακοπή του στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης. Μια διακοπή που προήλθε από τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα και ο 33χρονος αμυντικός έπρεπε να μεταφερθεί για περαιτέρω εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα έστειλε συμπληρωματική έκθεση για όσα έγιναν στο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ύστερα από αίτημα της λίγκας και συγκεκριμένα των όσων ζήτησε η αθλητική δικαστής, ο οποίος αναφέρεται και στην καθυστέρηση που υπήρξε, λέγοντας πως «υπογραμμίζεται η σοβαρότητα του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή».

Η συμπληρωματική έκθεση του Μαρέσκα αναφέρει τα εξής:

«Οι λόγοι για την οριστική διακοπή του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στις 22 Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα, οφείλονται στα εξής που έχουν αναφερθεί προηγουμένως: 1) Στην αναποφασιστικότητα του γιατρού, ο οποίος, αν και ρωτήθηκε πολλές φορές να προσδιορίσει την κατάσταση του παίκτη Νο3 του Παναθηναϊκού, δεν εξέφρασε την άποψή του είτε για την επανέναρξη είτε για την οριστική διακοπή του αγώνα, γι' αυτό σύμφωνα με τους κανονισμούς του παιχνιδιού, έπρεπε να αξιολογήσω προσωπικά την ανάγκη οριστικής διακοπής του αγώνα.

2) Στο γεγονός ότι οι παράγοντες και των δύο συλλόγων πίεζαν συνεχώς τον γιατρό του αγώνα κ. Χρήστο Γώγο μπροστά μου και μπροστά στους δύο εκπροσώπους της Super League να αποφασίσει για το ένα ή το άλλο, ζητώντας του πολλές φορές να αλλάξει αυτό που έγραφε.

3) Στο γεγονός ότι είχαν ήδη περάσει περισσότερες από δύο ώρες και 20 λεπτά από την στιγμή της προσωρινής διακοπής, κάτι που σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του τραυματισμού που υπέστη ο παίκτης No.3 του Παναθηναϊκού.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οτιδήποτε περισσότερο χρειαστεί».

Αυτά γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Μαρέσκα: «Προσωρινή απώλεια ακοής ο Χουάνκαρ – Έκρινα ότι δεν μπορούσα να αρχίσω το παιχνίδι»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:26 - 23.10.2023

Αυτά γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον Μαρέσκα: «Προσωρινή απώλεια ακοής ο Χουάνκαρ – Έκρινα ότι δεν μπορούσα να αρχίσω το παιχνίδι»

Οσα γράφει το φύλλο αγώνα του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τα όσα συνέβησαν μέχρι και τα αίτια της οριστικής απόφασης για διακοπή του αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης (26/10, 10:30, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κληθεί να απολογηθεί για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με την «πράσινη» ΠΑΕ να αναμένεται να καταθέσει κύρια παρέμβαση στην υπόθεση, προκειμένου να είναι παρόντες στα γραφεία της Λίγκας. Αύριο (26/10)  ο αθλητικός δικαστής θα παραλάβει την παρέμβαση και θα αποφασίσει αν θα την κάνει δεκτή. Σήμερα δεν μπορεί να γίνει κάτι γιατί δεν υπάρχει εκδίκαση.