Αν δει ο Μεντιλίμπαρ τον Όρτα στο 100%, θα παίξει…

Αντρέ Όρτα

i

Αντρέ Όρτα/©Intime

Αν δει ο Μεντιλίμπαρ τον Όρτα στο 100%, θα παίξει…

Σημαντικές οι επόμενες δύο προπονήσεις για τον Πορτογάλο μέσο του Ολυμπιακού…

Δεν έχει αποφασίσει ακόμη ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αν θα χρησιμοποιήσει τον Όρτα από την αρχή του ματς που έχει ο Ολυμπιακός με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία. Φυσικά είναι και λογικό να μην έχει πάρει ακόμη τις αποφάσεις του, από τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά έχει μπροστά της άλλες δύο προπονήσεις μέχρι την ημέρα του αγώνα.

Θέλει ο Βάσκος τεχνικός να δει την αγωνιστική κατάσταση του Όρτα, ο οποίος έχει δείξει ότι δεν είναι και στα καλύτερά του μετά τον τραυματισμό που πέρασε. Έπαιξε ως βασικός στη Λαμία, μπήκε ως αλλαγή με τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη, αλλά και στα δύο ματς που έλαβε μέρος δεν έδειξε κάτι. Ήταν εκτός ρυθμού, δεν έδωσε στον Ολυμπιακό αυτά που πραγματικά μπορεί και η αλήθεια είναι ότι έχει δείξει μέχρι τώρα πως δίνει πολλές βοήθειες στους «ερυθρόλευκους», τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Είναι ένας αρκετά σημαντικός ποδοσφαιριστής για τους Πειραιώτες και για αυτό ο Μεντιλίμπαρ θα μπει σε σκέψεις σε περίπτωση που τον δει να είναι καλά. Είναι σχεδόν δεδομένο πως αν ο Βάσκος τεχνικός δει τον Όρτα μέσα από τις προπονήσεις πως είναι καλά, τότε θα τον βάλει στην αρχική του σύνθεση. Γιατί είναι ένας παίκτης που συνδέει καλά άμυνα και επίθεση και από εκεί και πέρα η σκέψη που θα υπάρχει στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ είναι ποιον από τους Μασούρα, Γιόβετιτς θα αφήσει εκτός ενδεκάδας για να βάλει μέσα τον Όρτα.

Σε περίπτωση όμως που δε δει τον Όρτα να είναι στη γνωστή καλή του κατάσταση, τότε η απόφαση είναι επίσης σχεδόν δεδομένη, να παρατάξει την ομάδα στο χώρο του κέντρου όπως και στο Καραϊσκάκη, με τριάδα. Με τον Ποντένσε, τον Μασούρα και τον Φορτούνη πιθανότατα και τον Γιόβετιτς να μένει στον πάγκο. Τα πάντα, όμως, θα αποφασιστούν στις επόμενες προπονήσεις, όποτε και θα δει ο Μεντιλίμπαρ σε ποια κατάσταση είναι ο Όρτα. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος από τον Γενάρη που αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους», έχει «δέσει» πολύ καλά με την ομάδα και με τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται ο Μεντιλίμπαρ.