Γιατί η παρουσία του Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι κομβική για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Εμιλιάνο Μαρτίνες

i

©Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images/Ideal Images

Γιατί η παρουσία του Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι κομβική για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Κώστας Τόπας 13:44 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 03:42 - 14.05.2024

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι έχει κομβικό ρόλο στο παιχνίδι της Άστον Βίλα. Το θέμα είναι αν ο Ουνάι Έμερι θα ρισκάρει με την χρησιμοποίηση του στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, μιας και οι «χωριάτες» είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Η παρουσία του Εμιλιάνο Μαρτίνες κάτω από τα γκολπόστ της Άστον Βίλα για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης (09/05, 22:00), μόνο βέβαια δεν είναι.

Η Άστον Βίλα θα φιλοξενηθεί από τους «ερυθρόλευκους» στο Καραϊσκάκης για τη ρεβάνς του ημιτελικού του Conference League. Οι «βίλανς» λοιπόν μετά την ήττα με 4-2 στην Αγγλία, θέλουν νίκη με τρία γκολ και πάνω στο Φάληρο για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Conference League.

Ο Ουνάι Έμερι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το παιχνίδι με την ελληνική ομάδα, αναφέρθηκε στον Αργεντινό τερματοφύλακα, ο οποίος ακόμα φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον μηρό, που είχε αποκομίσει από τον αγώνα με την Τσέλσι.

«Θα μιλήσω μαζί του και με τον γιατρό για να δω αν είναι 100% έτοιμος να παίξει, αλλά πιστεύω στον Όλσεν και χτίζω την ομάδα όχι μόνο με τους παίκτες της αρχικής ενδεκάδας. Αν το κάναμε αυτό θα ήμασταν νεκροί τώρα, γιατί είχαμε πολλούς παίκτες τραυματίες. Αύριο αν είναι διαθέσιμος 100% θα παίξει, αλλά αν όχι τότε θα παίξει ο Όλσεν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έμερι.

Τόσο για τον Έμερι όσο και για την ίδια την ομάδα, η παρουσία του Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι κομβική τη φετινή σεζόν, τόσο στην Premier League όσο και στην Ευρώπη.

Αλλωστε, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι ο τερματοφύλακας που λατρεύει να τον μισούν και αυτό το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στην καριέρα του. Από τα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αργεντινής, μέχρι και στα γήπεδα της Αγγλίας, αγωνιζόμενος για λογαριασμό των Άρσεναλ, Γουλβς, Χετάφε, Ρέντινγκ κι Άστον Βίλα, μεταξύ άλλων.

Τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστή με τη φανέλα των «χωριατών», έχοντας καταγράψει 33 εμφανίσεις κάτω από τα δοκάρια για την ομάδα του στο αγγλικό πρωτάθλημα και διατηρώντας εννέα φορές ανέπαφη την εστία του. Από την άλλη, έχει δεχθεί 45 τέρματα, κάτι βέβαια που δεν του αναιρεί το δικαίωμα να αυτοαποκαλείται ένας από τους καλύτερους πορτιέρε στην Premier League.

Κι αυτό διότι είναι ο πρώτος τερματοφύλακας που έχει αποσοβήσει γκολ τις περισσότερες φορές από κάθε άλλον κίπερ. Με τον δείκτη των xGoals να φτάνει το 8.2. Δηλαδή ανά 90 λεπτά ο συγκεκριμένος αριθμός φτάνει το 1.2. Άρα ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αποτρέπει 1.2 γκολ να καταλήξουν εστία του σε έναν αγώνα.

Επιπλέον, η αυτοπεποίθηση και η βεβαιότητα που έχει κάτω από τα γκολπόστ της Άστον Βίλα πηγάζει κι από το γεγονός ότι είναι ο πρώτος τερματοφύλακας στην Premier League ο οποίος έχει απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του, έπειτα από αντίπαλες σέντρες. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός κίπερ έχει αποσοβήσει 39 σέντρες που έφτασαν στην περιοχή του.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες πρωταγωνιστεί σε πολλές κατηγορίες των γκολκίπερ της Premier League. Μπορεί να έχει δει αρκετές φορές την εστία του να παραβιάζεται, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους και έξυπνους κίπερ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί ότι Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι το όνομα στα χείλη και στο μυαλό όλων των οπαδών της Άστον Βίλα αλλά και της Αργεντινής. Η ισχυρή φιγούρα του στους «χωριάτες» τους οποίους οδήγησε στα ημιτελικά παίζει σπουδαίο ρόλο.

Sportal Studio Live: Ολυμπιακός - Άστον Βίλα στην ιστορική ρεβάνς για τους «4» του Conference League

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!