Πώς ο Μεντιλίμπαρ «έφτιαξε» τον Κίνι για το… δύσκολο

Πώς ο Μεντιλίμπαρ «έφτιαξε» τον Κίνι για το… δύσκολο

Διονύσης Βερβελές 12:49 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 20.05.2024

Η σημασία του ροτέισον που κάνει όλον αυτόν τον καιρό ο Ισπανός, με ορίζοντα την ιστορική ρεβάνς με την Άστον Βίλα.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αυτό που έχει κοιτάξει να κάνει είναι να χρησιμοποιεί όλους τους ποδοσφαιριστές του στους αγώνες που έχει. Αμέσως ενεργοποίησε παίκτες οι οποίοι για αρκετό διάστημα είχαν μείνει στην... απ' έξω και μάλιστα πήρε απ' αυτούς πράγματα. Παίκτες όπως είναι οι Ιμπόρα, Ελ Αραμπί, Τζολάκης, Κίνι και άλλοι.

Τώρα ακόμη και στα μεγάλα ματς φαίνεται πως ο Μεντιλίμπαρ ήξερε γιατί έκανε αυτό το μεγάλο ροτέισον ιδιαίτερα στα πρώτα του παιχνίδια στους «ερυθρόλευκους». Διότι σκοπός του ήταν να τους έχει όλους ετοιμοπόλεμους και αποφασισμένους παράλληλα να τα δώσουν όλα όταν θα χρειαστεί να μπουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως έγινε για παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, όταν ο Βάσκος τεχνικός χρησιμοποίησε μία ομάδα που δεν είχε παίξει ξανά μαζί και παρόλα αυτά πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 και μάλιστα πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, στη συνέχεια φάνηκε και γιατί ενεργοποίησε μέσα από το ροτέισον τον Βιθέντε Ιμπόρα. Γιατί ήξερε ότι ήταν ένας ποδοσφαιριστής που θα του έδινε καλές λύσεις και θα έφτανε σε ένα σημείο όπου θα ήταν βασικός.

Επίσης το ροτέισον φαίνεται και τώρα με την περίπτωση του αριστερού μπακ. Ο Ορτέγκα τραυματίστηκε στο ματς με την Άστον Βίλα και ο Ρίτσαρντς από την πλευρά του νιώθει κάποιες ενοχλήσεις, κάτι το οποίο τον καθιστά εκτός μάχης. Οπότε για το αριστερό άκρο της άμυνας μένει ως ετοιμοπόλεμος ο Κίνι. Ένας παίκτης ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Μεντιλίμπαρ στα ματς με ΠΑΟΚ και Λαμία στο Καραϊσκάκη και μάλιστα 90λεπτα και τώρα θα χρειαστεί επίσης να παίξει ως βασικός στο ιστορικότερο ματς του Ολυμπιακού!

Όλη αυτή η διαδρομή δείχνει πόσο σημαντικό ήταν το ροτέισον που έκανε ο Μεντιλίμπαρ και ότι γνωρίζει πως να έχει ετοιμοπόλεμους τους ποδοσφαιριστές του έτσι ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι έτοιμοι να μπουν και να παίξουν. Τώρα ο Κίνι δεν ήταν στη... ναφθαλίνη όπως συνέβαινε πριν τον Μεντιλίμπαρ, είναι ένας παίκτης που έχει πάρει το χρόνο του τελευταία και σίγουρα είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση απ' ότι ήταν πριν από κάποιον καιρό που δεν έπαιζε σχεδόν καθόλου.