Ο Έμερι διεκδικεί το βραβείο για τον προπονητή της χρονιάς στην Premier League

Ουνάι Έμερι

i

©Intime

Ο Έμερι διεκδικεί το βραβείο για τον προπονητή της χρονιάς στην Premier League

Κώστας Τόπας 14:50 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 20.05.2024

Το βραβείο του καλύτερου προπονητή για τη φετινή σεζόν στην Premier League, διεκδικεί ο τεχνικός της Άστον Βίλα, Ουνάι Έμερι.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην Αγγλία και είναι ένα βήμα μακριά από το... όνειρο! Μετά την τεράστια και ιστορική νίκη στο πρώτο ματς κόντρα στην Άστον Βίλα (2-4), οι Πειραιώτες καλούνται να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους στη ρεβάνς του Φαλήρου και να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τον τελικό του Europa Conference League.

Από την πλευρά του ο Ουνάι Έμερι μπορεί να έχει την προσοχή του στραμμένη στην ρεβάνς με τους Πειραιώτες, αλλά παράλληλα διεκδικεί το βραβείο του καλύτερου προπονητή για τη φετινή σεζόν στην Premier League.

Με δύο αγώνες πρωταθλήματος να απομένουν για να παίξουν, η αντίπαλος του Ολυμπιακού, βρίσκεται σε καλό σημείο για να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη τετράδα κι επίσης την έξοδο στο Champions League την επόμενη σεζόν. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Έμερι κέρδισε τον βραβείο για τον καλύτερο προπονητή τον Δεκέμβριο, μετά τις νίκες εναντίον των διεκδικητών του τίτλου, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.

Οσον αφορά τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, ο Ουνάι Έμερι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: Η μεγαλύτερη πρόκληση για φέτος είναι για εμάς αυτός ο ημιτελικός! Να δείξουμε την ποιότητά μας σαν ομάδα. Δεν έχω μιλήσει για παλιά κατορθώματα στους παίκτες μου, μιλάμε για τις φετινές εμφανίσεις μας. Και τις αντιδράσεις που είχαμε μετά από άσχημα αποτελέσματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα. Προσπαθώ να βοηθήσω τους παίκτες για αυτή την αντίδραση.

Γιατί η παρουσία του Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι κομβική για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
CONFERENCE LEAGUE

13:44 - 09.05.2024

Γιατί η παρουσία του Εμιλιάνο Μαρτίνες είναι κομβική για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι έχει κομβικό ρόλο στο παιχνίδι της Άστον Βίλα. Το θέμα είναι αν ο Ουνάι Έμερι θα ρισκάρει με την χρησιμοποίηση του στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, μιας και οι «χωριάτες» είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και την απόδοσή μας. Άλλο είναι πια το επίπεδο στην Ευρώπη. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να δούμε πώς θα αντιδράσουμε. Να προσαρμοστούμε και σε σχέση με το πρώτο αποτέλεσμα, με τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε και φυσικά με σεβασμό για την αντίπαλη ομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων.