Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα του Μεντιλίμπαρ

Ροντινέι

i

©Intime

Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα του Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 12:25 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:27 - 25.02.2024

O μπακ που έβλεπε μόνο… μπροστά, με την αλλαγή νοοτροπίας και σωστή συγκέντρωση

Έχουν γραφτεί τόσα και τόσα όλες αυτές τις ημέρες που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι στον Ολυμπιακό και για τα όσα έχει αλλάξει και καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά υπάρχει κάτι ακόμη το οποίο φάνηκε στον αγώνα με τη Φερεντσβάρος. Αυτό έχει να κάνει με την παρουσία του Ροντινέι στον αγωνιστικό χώρο στο ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός στη Βουδαπέστη.

Ο Βραζιλιάνος ναι μεν είναι μπακ, αλλά του αρέσει αρκετά να παίζει στην επίθεση και να κάνει τα... δικά του. Γενικά είναι επιθετικογενής ποδοσφαιριστής και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δημιουργήσει προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Κάνει «μπούκες» από τα πλάγια και επίσης του αρέσει και να «κουβαλάει» την μπάλα στην επίθεση από την πλευρά του. Επίσης, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που εξαιτίας των επιθετικών του αρετών, αλλά και η επιθυμία του να αγωνίζεται ψηλά έχει μείνει κάπως εκτεθειμένη η πλευρά του. Και ιδιαίτερα σε αγώνες της Ευρώπης με δυνατές ομάδες, αυτό είναι κάτι που είναι πιο πιθανό να το «πληρώσει» η ομάδα.

Απέναντι στη Φερεντσβάρος είδαμε έναν εντελώς διαφορετικό Ροντινέι, από την εικόνα που μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα δηλαδή. Ο Βραζιλιάνος μπακ έμεινε στα αμυντικά του καθήκοντα και ήταν ελάχιστες οι φορές που βγήκε μπροστά. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι φορές που ο Ροντινέι βγήκε στην επίθεση και «κουβάλησε» την μπάλα, ενώ σχεδόν καθόλου δεν πάτησε την αντίπαλη περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ροντινέι να μένει στη θέση του, να κλείνει συνέχεια τους διαδρόμους στην πλευρά του και οι Ούγγροι να μην μπορούν να «χτυπήσουν» από εκείνη την πλευρά όπως προσπάθησαν να κάνουν στο Καραϊσκάκη.

Το γεγονός αυτό να μείνει δηλαδή ο Ροντινέι πιστός στο πλάνο και να πραγματοποιήσει ίσως την καλύτερή του εμφάνιση στους «ερυθρόλευκους» αναφορικά με τα αμυντικά του καθήκοντα, οφείλεται σίγουρα στα όσα του είπε ο Μεντιλίμπαρ και ο παίκτης από την πλευρά του τον άκουσε πιστά! Κάτι που λογικά θα δούμε και στη συνέχεια…