Ξέσπασε ο Ολυμπιακός με «πάρτι» κόντρα στον Βόλο

Παίκτες Ολυμπιακού

i

© Intime

Ξέσπασε ο Ολυμπιακός με «πάρτι» κόντρα στον Βόλο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:52 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:52 - 30.04.2023

Ένας Ολυμπιακός από τα... παλιά επικράτησε του Βόλου (5-0) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Super League, έπειτα από σχεδόν έναν μήνα. Οι παίκτες του Ανιγκό «καθάρισαν» επί της ουσίας από το πρώτο μέρος και πανηγύρισαν ένα... σβηστό τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με τον πιο εμφατικό τρόπο στις νίκες κόντρα στον Βόλο, με φόντο την 7η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, επικρατώντας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 5-0.

Στο πρώτο μέρος οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί και πίεζαν από το 1' μέχρι το 45', κλείνοντας τους παίκτες του Μπράτσου στο δικό τους μισό. Η μία ευκαιρία διαδέχονταν την άλλη και τελικά το γκολ τελικά ήρθε. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ στο 19’, ο Ντόι άπλωσε το πόδι του και το 1-0 έγινε πράξη. 

Σχεδόν άμεσα ο Βαλμπουενά έκανε μία «μαγευτική» ενέργεια και πάσαρε στον Κασάμι, ο οποίος στο 25ο λεπτό σούταρε για το 2-0. Ο ρυθμός για λίγο έπεσε και ο Βόλος πήρε κάποια μέτρα, ωστόσο αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μπιέλ (45’) να τον πληγώσει.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο β’ μέρος ίδιο με το πρώτο αφού μόλις στο 48’ ο Σεντρίκ Μπακαμπού άγγιξε το 4-0, στέλνοντας εντούτοις τη μπάλα στο δοκάρι. Ότι δεν έκανε νωρίτερα όμως το έκανε στο 61’ μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Μπίελ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του. 

Τη «χαριστική βολή» έδωσε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή του έκανε στο 68’, μετά από αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα. Όπως ήταν λογικό εκεί μπήκε το κομμάτι της διαχείρισης και ο Ολυμπιακός με φόντο την ΑΕΚ... έριξε τις στροφές του

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν κάθε λεπτό του Α’ μέρους και το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Το γεγονός, δε, πως έψαχναν νίκη μετά από σχεδόν ένα μήνα τους βοήθησε να… πάρουν ανάσα.

MVP

Ο Μπίελ! Ο Ισπανός βρήκε τον καλό του εαυτό και πρόσφερε στην ομάδα του όσα δεν πρόσφερε τόσο καιρό. Ασίστ, γκολ και δυναμισμός ήταν τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού από τις 5 του Απρίλη, όσον αφορά το πρωτάθλημα, μετά το 3-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η τελευταία φορά που πανηγύρισαν γενικά οι οπαδοί του συλλόγου ήταν στη «γλυκόπικρη» ρεβάνς του Κυπέλλου, μετά το 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Από την πρώτη στιγμή ο Ανιγκό φρόντισε να μην επιτρέψει στον αντίπαλο του να βρει χώρους και τον έκλεισε πίσω από τη σέντρα. Ο Μπράτσος έβλεπε την ομάδα του να πληγώνεται κατά κύριο από τα άκρα και ειδικότερα από τη μεριά του Βαλμπουενά. Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε ακολούθησε και στο δεύτερο μέρος ο Γάλλος και τελικά δικαιώθηκε με ακόμα δύο τέρματα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

 Ο Ολυμπιακός θα επισκεφθεί την «OPAP Arena» για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, την ώρα που ο Βόλος θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη (3/5).

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόι, Σωκράτης, Ραμόν, Εμβιλά, Κασάμι, Πεπ Μπιέλ, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Μπακαμπού

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Τάχατος, Πίρινεν, Σιέλης, Σι, Μεταξάς, Τσοκάνης, Γκάγι Ντέλετιτς, Γκάγι, Τσιρίνος, Πιρές