Ο Παπασταθόπουλος θα περιμένει τον Ολυμπιακό, αλλά…

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

i

©Intime

Ο Παπασταθόπουλος θα περιμένει τον Ολυμπιακό, αλλά…

Διονύσης Βερβελές 15:48 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 30.04.2023

Το μέλλον του Παπασταθόπουλου και η απόφαση.

Δυόμιση σεζόν στον Ολυμπιακό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, το συμβόλαιο του οποίου λήγει φέτος το καλοκαίρι. Ο Καλαματιανός στόπερ έχει δεχθεί και αυτός έντονη κριτική για τη φετινή σεζόν, αλλά στα 90 ματς που έχει φορέσει ως σήμερα την ερυθρόλευκη φανέλα, το πρόσημο είναι θετικό. Μήπως γλίτωσε άλλωστε και κανείς από την κριτική στη φετινή σεζόν; Τη μία εβδομάδα… Θεοί και αποθέωση, την άλλη γκρίνια και αποδοκιμασίες.

Ο 35χρονος στόπερ δεν έχει εκδηλώσει δημοσίως τουλάχιστον τις προθέσεις του για την επόμενη ημέρα, για το τι θα κάνει. Οι περισσότεροι εκτιμούν πως δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό, άλλοι πως κάνει σκέψεις ακόμη και για να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο Παπασταθόπουλος δεν έχει εκφραστεί ακόμη, αλλά για την ώρα δεν έχει υπάρξει και κάποια επαφή με τη διοίκηση των Πειραιωτών. Κι εδώ ενδεχομένως ρόλο να παίξει ο νέος προπονητής. Γίνεται μεγάλη κουβέντα για τους στόπερ, την επόμενη ημέρα. Είναι κανείς τους σίγουρος δηλαδή; Είναι σε καλύτερη μοίρα ο Μπα με τον Σισέ

Στην αγορά, πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών, που θα μπορούν να παίξουν βασικοί. Σε αυτό το πλάνο μπορεί να χωρέσει ο Παπασταθόπουλος; Υπό προϋποθέσεις ναι. Γιατί είναι βασικό ζήτημα τι θα θέλει ο νέος προπονητής. Στις δυόμιση σεζόν του, ο Σωκράτης κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και τουλάχιστον δεν κορόιδεψε. 

Έσφιξε τα δόντια για να παίξει μετά από τραυματισμούς, ήθελε να είναι δίπλα στην προσπάθεια της ομάδας και να ηγηθεί ακόμη και όταν δεν αγωνιζόταν, να στηρίξει τους συμπαίκτες του, να δώσει δύο συμβουλές στους αμυντικούς. Κάποιοι προσπαθούν στο τέλος να τα απαξιώσουν όλα και για όλους. Και αυτό για εμένα, είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να συμβεί στον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι αυτή η ομάδα με τόσα προβλήματα φέτος, διεκδικούσε το πρωτάθλημα μέχρι πριν τρεις αγωνιστικές, κάτι δείχνει. Το βάρος της φανέλας; Ίσως.

Προφανώς και η ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, θα φέρει και τις εξελίξεις. Και ένα από τα θέματα που είναι σε αναμονή, είναι κι αυτό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου