«Φρέναρε» τον Εμβιλά, στρέφεται αλλού…

Γιαν Εμβιλά

i

©Intime

«Φρέναρε» τον Εμβιλά, στρέφεται αλλού…

Διονύσης Βερβελές 08:49 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 23.06.2023

Ο Ολυμπιακός ξέρει τι θέλει για τη μεσαία του γραμμή.

Υπήρξε ένα σενάριο για τον Γιαν Εμβιλά και την προοπτική να καθίσει ξανά στο τραπέζι για να μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Περισσότερο, όμως, αυτό προέκυψε από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή που δεν βρήκε αυτό που ήθελε όλο αυτό το διάστημα. Χρόνο έχει βέβαια, αλλά γνωρίζει πως δεν θα είναι και σύμμαχός του, όσο δεν έρχονται οι προτάσεις που θα ήθελε. Και που ενδεχομένως του είχαν μεταφερθεί, στα… λόγια, όμως.

Ο Εμβιλά είδε από κοντά και το Γαλλία-Ελλάδα, υπήρξαν και διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με… επιστροφή του στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πάντως, δεν… τρελαίνεται για τον Εμβιλά. Ουσιαστικά, στην κουβέντα του με τον Αντόνιο Κορδόν και στο πλάνο του Ολυμπιακού για την επόμενη ημέρα, έχουν συμφωνήσει πως θέλουν άλλον μέσο, άλλου στυλ μάλιστα. Ο Ισπανός κόουτς, θέλει έναν μέσο πιο γρήγορο και πιο ενεργό στο δημιουργικό κομμάτι.

Κάπως έτσι, μπαίνει… φρένο για τα καλά στα όποια σενάρια για τον Εμβιλά. Ο Γάλλος πέρασε καλά στην Ελλάδα, βοήθησε τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί γύρω από την ομάδα που πιστεύουν πως ο κύκλος του έχει ολοκληρωθεί. Δεν είναι παράλογο, άλλωστε στον Ολυμπιακό θέλουν να δουν την επόμενη ημέρα και στόχος του Κορδόν και του Μαρτίνεθ, είναι να πέσει και ο μέσος όρος ηλικίας. Αυτό, διαπιστώνεται και από κάποιες πρώτες επιλογές άλλωστε.

Ο Μαρτίνεθ έχει ήδη λίστα με μέσους, ο Κορδόν αναλαμβάνει να «τρέξει» τον επόμενο στόχο, που λογικά θα αντικαταστήσει και τον Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος έτσι, θα κληθεί να αναζητήσει την επόμενη σελίδα της καριέρας του, περιμένοντας πως μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα από Κατάρ ή Σαουδική Αραβία. Από το περιβάλλον του άλλωστε ακουγόταν για πρόταση ύψους 6 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια συμβολαίου, αλλά δεν φαίνεται πως αυτή έχει κατατεθεί επίσημα. Και όσο δεν γίνεται αυτό, θα έχει και μεγαλύτερο άγχος.

Θυμίζουμε πως ο Εμβιλά με ανάρτησή του, είχε παραπέμψει σε… διάψευση για άλλη ελληνική ομάδα και όταν είχαν ακουστεί αρκετά.