Έγινε «150άρης» στο τελευταίο (;) του ματς ο Βαλμπουενά

Ματιέ Βαλμπουενά

i

© Tourette Photography

Έγινε «150άρης» στο τελευταίο (;) του ματς ο Βαλμπουενά

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:15 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 01.05.2023

Την 150η εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού συμπλήρωσε ο Ματιέ Βαλμπουενά, αγωνιζόμενος ίσως στο τελευταίο του παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε μετά το σερί των κακών του αποτελεσμάτων και το... θύμα του ήταν ο Βόλος, τον οποίο και νίκησε με σκορ 5-0. Ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος παρά την ηλικία του έπαιξε σαν να ήταν μικρό παιδι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το heatmap του Sofascore, στο οποίο ο 38χρονος έχει καλύψει σχεδόν κάθε μήκος και πλάτος του αγωνιστικού χώρου. Φυσικά, υπάρχει και μία υπέροχη ασίστ στον Παϊτίμ Κασάμι, αφού πρώτα ο βραχύσωμος επιθετικός έκανε μία μαγευτική ενέργεια.

Ο Γάλλος επιθετικός βρήκε την καλύτερη μέρα να πραγματοποιήσει ένα - ακόμη - εξαιρετικό παιχνίδι, αφού το ματς κόντρα στον σύλλογο της Μαγνησίας αποτέλεσε το 150ο της καριέρας του, με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων». Από την 1η Ιουλίου του 2019, που πρωτοήρθε στον σύλλογο, μέχρι και σήμερα, ο ίδιος έγινε από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, κυρίως για το πάθος που έβγαζε σε κάθε έναν από τους αγώνες του, σημειώνοντας στο σύνολο 38 γκολ και 58 ασίστ (μέχρι στιγμής).

Μάλιστα, η αναμέτρηση εναντίον του Βόλου φαίνεται πως θα είναι η τελευταία εντός έδρας για τον Γάλλο, ο οποίος κατά τη διάρκεια αλλαγής του με τον Μάριο Βρουσάι ανταπέδωσε στο χειροκρότημα των φιλάθλων με έναν τρόπο ο οποίος έδειχνε αποχαιρετισμό. Δεν αποκλείεται φυσικά ο Βαλμπουενά να αναλάβει ρόλο στην ομάδα ως στέλεχος ή να ακολουθήσει ακόμα και τον δρόμο της προπονητικής, όπως για παράδειγμα έκανε ο Εστεμπάν Καμπιάσο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ξεχωριστό αυτό επίτευγμα και ποστάροντας ένα βίντεο στα social media, αναφέρθηκε στον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό. Μέσα σε αυτό αποτυπωνόταν ο Βαλμπουενά να φοράει κάθε μία από τις φανέλες τις ομάδας, από το 2019 που πήρε μεταγραφή μέχρι και σήμερα. Ο ίδιος, μάλιστα, ανταποκρίθηκε στα συγχαρητήρια του πειραϊκού κλαμπ, ανεβάζοντας το ίδιο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό