Επιμένει για παραμονή στη Σταντάρ Λιέγης ο Ζινκερνάγκελ

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ

i

© Intime

Επιμένει για παραμονή στη Σταντάρ Λιέγης ο Ζινκερνάγκελ

Sportal newsroom 12:39 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 01.05.2023

Ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με τη Σταντάρ Λιέγης για τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο παίκτης σε ΜΜΕ του Βελγίου.

Ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με τη Σταντάρ Λιέγης για τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο παίκτης σε ΜΜΕ του Βελγίου.

Ο 28χρονος Δανός μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2024 και στην αρχή της σεζόν ήταν στα πλάνα του Μαρτίνς, αλλά όχι και του Κορμπεράν κι έτσι παραχωρήθηκε δανεικός στη βελγική ομάδα. Ο Ζινγκερνάγκελ έχει σημειώσει 9 γκολ κι έχει δύο ασίστ σε 25 συμμετοχές, η Σταντάρ θέλει να τον κρατήσει, αλλά τα πράγματα δεν είναι φυσικά τόσο απλά.

Ο παίκτης, πάντως, δεν έκρυψε και πάλι την επιθυμία του να μείνει στο Βέλγιο για τη Σταντάρ που προσπαθεί να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. «Οι εκπρόσωποί μου βρίσκονται σε συνομιλίες με τη Σταντάρ και τον Ολυμπιακό. Έχω ξαναπεί ότι θέλω να μείνω, αλλά δεν εξαρτάται από μένα. Εμπλέκονται τρία μέρη. Η Σταντάρ θα παραμείνει πάντα στην καρδιά μου, ακόμα κι αν δεν επιτευχθεί η συμφωνία», είπε ο παίκτης στην «La Capitale».

Στα τέλη Μαρτίου ο Ζινκερνάγκελ είχε μιλήσει στη «La Derniere Heure» και μεταξύ άλλων ανέφερε για τη Σταντάρ Λιέγης: «Νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ. Με εκτιμούν και νιώθω ότι οι άνθρωποι θέλουν να μείνω, αλλά προς το παρών δεν μιλάω με κανέναν. Μπορεί οι ομάδες να κάνουν συζητήσεις μεταξύ τους, αλλά δεν ξέρω κάτι. Αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα να μην ξέρω».

Έχουμε επισημάνει, παράλληλα, ότι ο Δανός είναι ξεχωριστή για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ήρθε το καλοκαίρι του 2022 στους «ερυθρόλευκους» για να συνδράμει στην προσπάθεια της ομάδας να μπει στους ομίλους του Champions League. Στον Πέδρο Μαρτίνς φαινόταν απαραίτητος, είχε ακολουθήσει και την προετοιμασία άλλωστε, ήταν πιο μπροστά από όλα τα νέα πρόσωπα που ήρθαν.

Στο ντεμπούτο του, σκόραρε στο Ισραήλ απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα. Γκολ είχε βρει και στη Μπρατισλάβα, στα προκριματικά του Europa League. Πρόλαβε να κάνει επτά ματς με τους Πειραιώτες, σε όλα ήταν βασικός, όμως, όλα άλλαξαν στο πρώτο και μοναδικό του ματς στη Super League. Ο Δανός συζήτησε με τον Κορμπεράν, ο Ισπανός τεχνικός δεν έδειξε να «καίγεται» για την παραμονή του κι έτσι αποφάσισε να συνεχίσει στην Σταντάρ Λιέγης με τη μορφή του δανεισμού.

O Ζινκερνάγκελ έχει στοιχεία που έλειψαν από την ομάδα. Ένας εξτρέμ με καλή φυσική κατάσταση, πίεση κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Προφανώς έπεσε κι αυτός… θύμα της όλης κατάστασης που δημιουργήθηκε από το καλοκαίρι του 2022 στον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πολύ στον Δανό άσο και θέλουν να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία. Ο Ζινκερνάγκελ με τη σειρά του δεν έχει διαγράψει τον Ολυμπιακό. Ναι, πικράθηκε που ουσιαστικά ο Κορμπεράν του έδειξε την πόρτα της εξόδου, αλλά τον περασμένο Δεκέμβρη, στο φιλικό στην Ισπανία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Σταντάρ Λιέγης, τα είπε μια χαρά με τους πρώην συμπαίκτες του στον Πειραιά και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα.