Ο Ολυμπιακός των 47 πρωταθλημάτων δεν συμμετέχει σε παζλ!

Ολυμπιακός

i

©Intime

Ο Ολυμπιακός των 47 πρωταθλημάτων δεν συμμετέχει σε παζλ!

Διονύσης Βερβελές 12:27 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:44 - 01.05.2023

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν για την ιστορία τους. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει…

Καλό μήνα σε όλους με υγεία πάνω απ’ όλα! Την επιστροφή του στις νίκες ήθελε ο Ολυμπιακός και την κατάφερε με το επιβλητικό 5-0 επί του Βόλου που παίζει χωρίς κίνητρο ουσιαστικά στα πλέι οφ, μετά την εντός έδρας ήττα του από τον Άρη. Για τους «ερυθρόλευκους» ήταν μονόδρομος το τρίποντο και με καλή εμφάνιση, μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες που τους έθεσαν κι εκτός στόχου, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά, έχει αναλυθεί και θα το δούμε και στην πορεία. Γιατί όταν είσαι στο -10 τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος κι έχοντας απωλέσει οχτώ (!!!) βαθμούς από τον Άρη, το… παράρτημά σου όπως ήθελε να παρουσιάζει η προπαγάνδα, καταλαβαίνει κανείς πολλά.

Το 5-0 επί του Βόλου, είχε κάποια ευχάριστα μηνύματα, αλλά… Επέστρεψε ο Ντόη στο αρχικό σχήμα και αυτό συνδυάστηκε με το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το γούσταρε και καλά έκανε, έτσι έπρεπε. Σκόραρε ο Μπιέλ που τα έχει ακούσει και είναι πρόσωπο που θα απασχολήσει για τα καλά τον Ολυμπιακό της επόμενης ημέρας. Ακόμη και ο Κασάμι το είδε ως ένα ματς… αποδείξεων, ενώ γκολ βρήκαν και οι δύο φορ σου, ο Μπακαμπού που είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και ο Ελ Αραμπί που έφτασε τα δέκα γκολ φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις. Όλες του οι σεζόν στον Ολυμπιακό είχαν διψήφιο αριθμό γκολ.

Να σταθείς στο ότι κράτησες το «0» σε ένα τέτοιο ματς; Καλό είναι για τον Τζολάκη, που όπως φαίνεται θα είναι βασικός στα ματς που ακολουθούν με τον Πασχαλάκη να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται άλλες… αναλύσεις για το ματς με το Βόλο, εκτός του «αντίο» όπως φαίνεται του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος συνήθιζε να είναι ο πρωταγωνιστής στις φιέστες, να είναι στο πλευρό του Χρήστου Φερεντίνου, αλλά τώρα σε ένα άδειο Καραϊσκάκη χαιρετούσε κι ευχαριστούσε. Εννοείται πως το «αντίο» θα έρθει με καλύτερο τρόπο, με βράβευσή του, άλλωστε μένει να δούμε και το μέλλον του καθώς δεν αποκλείεται να πάρει κάποιο πόστο στον Ολυμπιακό της επόμενης ημέρας.

Πάμε παρακάτω. Έχω πάρει πολλά μηνύματα και διαβάζω σχόλια, για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός από εδώ και μπρος. Με ρωτούν ποιος θέλω να πάρει το πρωτάθλημα. Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογής, ο Ολυμπιακός των 47 πρωταθλημάτων δεν μπορεί να συμμετέχει σε τέτοια παζλ. Ο καθένας θα πει τα δικά του. Αυτό που ξέρω εγώ, αυτό που θέλει να δει ο κόσμος, είναι την ομάδα να πηγαίνει και να κερδίζει όπου παίζει. Να πάει δηλαδή στη Νέα Φιλαδέλφεια και να τα δώσει όλα για να νικήσει την ΑΕΚ. Να πάει στο άδειο από κόσμο Καραϊσκάκη και να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Και να πάει να κάνει το ίδιο στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Δεν είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για την εικόνα σε αυτά τα τρία ματς, ειδικά με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό έχουν και οι δύο πολύ ισχυρό κίνητρο, έχουν φτάσει μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν μπορεί να είναι ο… κομπάρσος, δεν γίνεται. Φαίνεται ρυθμιστής του πρωταθλήματος, το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον Άρη. Πως δηλαδή θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να… επιλέξει πρωταθλητή, όταν υπάρχουν και ματς σαν τα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ;

Ο Ολυμπιακός άλλωστε, κυνηγάει την 3η θέση που μπορεί να του δώσει ανάσες και ημέρες στο καλεντάρι του, ενόψει της νέας σεζόν. Όσο εφικτή είναι αυτή, όμως, άλλο τόσο κοντά είναι και η 4η θέση. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ιστορία για να τον πιάνουν στο στόμα του και να δημιουργούν εντυπώσεις ορισμένοι. Δηλαδή πιστεύετε ότι υπάρχει οπαδός του Ολυμπιακού που θα ήθελε να δει τον Παναθηναϊκό να σηκώνει το πρωτάθλημα μέσα στο Καραϊσκάκη; Δεν το πιστεύω, ειλικρινά… Η αναμέτρηση της Λεωφόρου άλλωστε, απέδειξε περίτρανα πως τελικά, όταν ένας θα φάει την… πίτα, θα σηκώνεται μεγάλος ντόρος. Οι μεν θεωρούν ότι τους «μαγείρεψαν» με τη διαιτησία οι δε και η ζωή συνεχίζεται.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να παίξουν όλα τα ματς που τους απομένουν με όλες τους τις δυνάμεις και να μη δώσουν το παραμικρό δικαίωμα με την εικόνα τους. Δεν είναι εύκολο γιατί έδειξαν προβληματική εικόνα και στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, αλλά και με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Μόνο… ζημιά μπορούν να πάθουν από εδώ και μπρος γι’ αυτό και έγραφα πως έχουν να ανέβουν ένα βουνό ως το τέλος του πρωταθλήματος. Γιατί το να βγεις τέταρτος, είναι κάτι που θα κριθεί μέσα στα γήπεδα πλέον και με τον τελικό Κυπέλλου να εκκρεμεί. Το να σε συζητούν, όμως και να σε «χρεώνουν» είναι χειρότερο για τον κόσμο και αυτό είναι ένα ζήτημα που θα κληθεί να δείξει ο Ολυμπιακός στα επόμενα ματς.

Δεν είναι εγωιστικό, αλλά θα το επαναλάβω, ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος και έτσι, συμμέτοχος σε παζλ δεν θα γίνει.