Επίσημο: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Μπιανκόν

Επίσημο: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Μπιανκόν

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:10 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:20 - 18.09.2023

Ο Ολυμπιακός πήρε τον Ζουλιάν Μπιανκόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Παίκτης του Ολυμπιακού κι επίσημα είναι ο Zουλιάν Μπιανκόν, ο οποίος ανακοινώθηκε από τους Πειραιώτες.

Έτσι, θ’ αποτελέσει τη 15η μεταγραφή του Ολυμπιακού σε αυτή την περίοδο. Ο 23χρονος αμυντικός που ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ και δεν υπολογιζόταν από τον Κούπερ, αφήνει την Αγγλία κι έρχεται στον Πειραιά για να προσθέσει μία ακόμη λύση στην αμυντική γραμμή των «ερυθρόλευκων».

Ο Γάλλος αμυντικός, μπορεί να παίξει με άνεση και στις τέσσερις θέσεις της αμυντικής γραμμής και έρχεται για να τεθεί στη διάθεση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς να θυμίσουμε πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά ματς, με τη λίστα να έχει δοθεί από την περασμένη Δευτέρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 23χρονου Γάλλου αμυντικού, Ζουλιάν Μπιανκόν. Γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 2000 και αφού σε νεαρή ηλικία πέρασε από AS Maximoise και Étoile Fréjus Saint-Raphaël, το 2015 εντάχθηκε στη Monaco, με την οποία έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα το 2018 σε αγώνα για το Champions League. 

Την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 παραχωρήθηκε στη βελγική Cercle Brugge με τη μορφή δανεισμού, ενώ το ίδιο έγινε και το 2020-2021, αφού πρώτα πραγματοποίησε δύο συμμετοχές στη Ligue 1 με τη Monaco. Με τη Cercle Brugge έκανε συνολικά 45 συμμετοχές, σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ. Τον Αύγουστο του 2021 τον απέκτησε από τη Monaco η Troyes, με την οποία μέτρησε 33 συμμετοχές στη Ligue 1, πέτυχε ένα γκολ και έδωσε δύο ασίστ. 

Το καλοκαίρι του 2022 πήρε μεταγραφή στην Premier League για τη Nottingham Forest. Ο Μπιανκόν είναι διεθνής με την U19 της εθνικής Γαλλίας. Ζουλιάν, καλώς ήρθες στον Ολυμπιακό».

Το προφίλ του Ζουλιάν Μπιανκόν

O Ζουλιάν Μπιανκόν από την ηλικία των έξι χρονών, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική Μαξιμουά, ενώ λίγο αργότερα εντάχθηκε στην πιο γνωστή ομάδα της γενέτειράς του, τη Φρεζύ. Το αστείρευτο ταλέντο του Γάλλου ξεχώριζε κι έκανε τη διαφορά σε κάθε προπόνηση και κάθε ματς, με τον ίδιο να ζει και να αναπνέει για αυτό που κάνει.

Το 2015 ακολούθησε το πρώτο μεγάλο βήμα της καριέρας του. Η Μονακό τον είχε ανακαλύψει, τον παρακολουθούσε κι εξέταζε την περίπτωσή του για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να τον κάνει δικό της και να τον εντάξει στις ακαδημίες της. Η βελτίωσή του στην ομάδα της Γαλλίας γινόταν αισθητή μέρα με τη μέρα σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα το 2018 να ακολουθήσει το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2018 και στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Μονακό κόντρα στην Ατλέτικο για το Champions League, οι Γάλλοι ταξίδεψαν στη Μαδρίτη με αρκετές απουσίες κυρίως στην αμυντική γραμμή.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο τότε τεχνικός των «Μονεγάσκων» Τιερί Ανρί πήρε την απόφαση να δώσει φανέλα βασικού στον νεαρό Ζουλιάν Μπιανκόν. Ο άπειρος 18χρονος αγωνίστηκε ως δεξί μπακ σε ένα κατάμεστο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και τα πήγε εξαιρετικά παρά την ήττα της ομάδας του (2-0). Στη συνέχεια, ο Μπιανκόν πήρε φανέλα βασικού και στην αναμέτρηση με τη Λοριάν για την προημιτελική φάση του League Cup Γαλλίας, ενώ μάλιστα ήταν αυτός που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του με ένα φοβερό γκολ.

Συνολικά με τη φανέλα της Μονακό μέτρησε επτά συμμετοχές, με την ομάδα της Γαλλίας να τον δίνει δανεικό για δύο χρόνια στη Σερκλ Μπριζ. Στο Βέλγιο έδειξε για πρώτη φορά σε top επίπεδο τα χαρακτηριστικά του. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, απέκτησε σημαντικό ρόλο στο ροτέισον της Σερκλ κι έκανε τους οπαδούς της ομάδας να... τρίβουν τα μάτια τους με τις συνεχόμενες αγαπημένες του κούρσες από τη δεξιά πλευρά.

Σε δύο χρόνια στο Βέλγιο μέτρησε 45 εμφανίσεις με 2 γκολ και 3 ασίστ, κάτι που οδήγησε την Τρουά να τον αγοράσει από τη Μονακό έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στην Τρουά επίσης καθιερώθηκε από νωρίς στα βασικά πλάνα του προπονητή του και αγωνίστηκε 33 φορές, με απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ.

Ο πολυθεσίτης Μπιανκόν αποτελούσε ένα πολύτιμο εργαλείο στην άμυνα της γαλλικής ομάδας και αυτό το γεγονός οδήγησε τη Νότιγχαμ Φόρεστ να τον κάνει δικό της.

Πιο αναλυτικά, το περσινό καλοκαίρι η ομάδα της Premier League έβγαλε από τα ταμεία της 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν όπως ο ίδιος θα περίμενε. Ο Στιβ Κούπερ δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να δείξει την κλάση του, με τον ίδιο να μετράει μόλις τρεις εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα.

Καραπαπάς: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ ισοπαλία σε ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτά είναι για άλλους»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:51 - 18.09.2023

Καραπαπάς: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ ισοπαλία σε ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτά είναι για άλλους»

Το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, έκανε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, τονίζοντας ότι «ο Ολυμπιακός δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ του ισοπαλία σε ελληνικό ντέρμπι».

Η κατάσταση, όμως, έγινε ακόμη χειρότερη τον Νοέμβρη, όταν η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης, ο Γάλλος αμυντικός χτύπησε σοβαρά στο γόνατο κι έμεινε εκτός δράσης για όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Έκτοτε, δεν έπαιξε κανένα παιχνίδι ενώ τη φετινή σεζόν πήρε αγωνιστικά λεπτά με την Κ21 της Νότιγχαμ με σκοπό να βρει τον κατάλληλο ρυθμό.