Ολυμπιακός: Φιλική νίκη κόντρα στην Χάντερσφιλντ (2-0)
i

Γιουσέφ Ελ Αραμπί/ © Intime

Ολυμπιακός: Φιλική νίκη κόντρα στην Χάντερσφιλντ (2-0)

Ελένη Ανδρικοπούλου 19:03 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:31 - 01.12.2022

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Χάντερσφιλντ στο πρώτο φιλικό των Πειραιωτών επί ισπανικού εδάφους. Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» οι Φορτούνης και Ελ Αραμπί. Ανησυχία για Μαρσέλο που αποχώρησε τραυματίας.

Ο Ολυμπιακός με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο νίκη την Χάντερσφιλντ με 2-0 στο πρώτο του φιλικό στην Ισπανία στο πλαίσιο της μίνι προετοιμασίας. Ο Κώστας Φορτούνης με ένα υπέροχο σουτ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες στο 39ο λεπτό και ο Γιουφέφ Ελ Αραμπί με ένα φανταστικό σουτ στο 72΄διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. 

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι καθ΄όλη τη διάρκεια του ματς και δεν απειλήθηκαν από την αγγλική ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο δραστήριοι, είχαν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, ενώ στο δεύτερο ο ρυθμός ήταν πιο αργός. Από το 60 και έπειτα ο Μίτσελ άλλαξε όλη την αρχική ενδεκάδα και μονάχα ο Παναγιώτης Ρέτσος αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Μαρσέλο στο 58ο λεπτό μετά το δυνατό μαρκάρισμα του Αγινά, Ο Βραζιλιάνος αποχώρησε τραυματίας με τον Λάιντερ να περνά στη θέση του. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, είχε τον απόλυτο ματς και την κυκλοφορία της μπάλας και δεν απειλήθηκε καθόλου από την Χάντερσφλιντ. 

MVP: Κώστας Φορτούνης, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος για τους Πειραιώτες ήταν δραστήριος και δημιουργικός όσο αγωνίστηκε. Εξαιρετικοί οι Μαρσέλο και Κασάμι. Μοιράζονται το βραβείο του κορυφαίου και οι τρεις τους. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον (46' Τζολάκης), Μαρσέλο (59' Λάιντνερ), Ρέτσος, Ντόι (70' Καλογερόπουλος), Ανδρούτσος (61' Μπόουλερ), Σαμασέκου (61' Μασούρας), Κασάμι (81' Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά (70' Νταμπό), Μπιέλ (61' Βρουσάι), Φορτούνης (61' Μπουχαλάκης), Μπακαμπού (61' Αραμπί). 

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ: Μπιλοκάπιτς, Αντζορίν, Ρούφελς, Κασουμού, Χόλμς, Ρουντόνι, Γουάρντ, Τζάκσον, Λις, Σπένσερ, Χέλικ.

Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Νίκολς, Μπετέ, Ρόουντς, Μαχόνει, Μπόιλ, Κέσλερ - Χάιντεν, Χαράτ, Χολμς, Καμαρά, Ντιαρά και Αγίνια.

Το επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (4/12, 16:00) κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης