Κόντρα στον… Εσιέν ο Ολυμπιακός

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν στην OPAP Arena

i

© Intime

Κόντρα στον… Εσιέν ο Ολυμπιακός

Φιλικό με τη Νόρτζελαντ θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην Αυστρία

Ο Ολυμπιακός φέρνει στην Ελλάδα την Τρίτη το νέο του προπονητή, τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ωστόσο «τρέχει» ήδη αρκετά θέματα για τη νέα σεζόν. Όπως είναι γνωστό, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στην Αυστρία, από τις 5 ως τις 19 Ιουλίου. Εκεί στο Τιρόλο, στην περιοχή Μιλς, θα βάλουν τις βάσεις οι «ερυθρόλευκοι», με στόχο την επιστροφή τους στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φιλικό με Νόρτζελαντ ο Ολυμπιακός

Ο αρχικός προγραμματισμός λέει πως ο Ολυμπιακός θα δώσει τέσσερα φιλικά. Ένα από αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα είμαι με την Νόρτζελαντ. Την ομάδα από τη Νορβηγία την είχαν αντιμετωπίσει τη σεζόν 2008-09 στο Κύπελλο UEFA, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε τότε στον πάγκο τους. 

Απέναντί τους έτσι, θα βρεθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου κι ένας πρώην αντίπαλός τους, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μίκαελ Εσιέν που ήρθε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, αυτή τη στιγμή είναι βοηθός προπονητή στην ομάδα της Νόρτζελαντ. Έτσι, θα τεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού αυτή τη φορά από τον πάγκο. 

Ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μία φορά έπαιξε αντίπαλος με τον Ολυμπιακό. Στις 13 Μαρτίου 2016, είχε αγωνιστεί ως αλλαγή (μπήκε στο 71ο λεπτό) στην ήττα των «πράσινων» με 3-1. Με τον Στραματσόνι τότε στον πάγκο και στον Ολυμπιακό, ο Μάρκο Σίλβα. Επτά χρόνια μετά, από άλλο πόστο αυτή τη φορά, θα βρει απέναντί του και πάλι τους «ερυθρόλευκους». 

Ο απαιτητικός τρόπος παιχνιδιού του Μαρτίνεθ και η απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει στον Ολυμπιακό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:00 - 19.06.2023

Ο απαιτητικός τρόπος παιχνιδιού του Μαρτίνεθ και η απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει στον Ολυμπιακό

Οι δύο βασικές αρχές στην άμυνα, η εμμονή με το επιθετικό πλάτος και ο αριθμός 3 εντός περιοχής. Η προπονητική φιλοσοφία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ γεννά και την ανάγκη για ανάλογες μεταγραφές, προκειμένου να εφαρμοστεί δίχως «τρύπες» στον Ολυμπιακό της σεζόν 2023-2024.

Τις επόμενες ημέρες πάντως, ο Ολυμπιακός θα γνωστοποιήσει το πρόγραμμα των φιλικών του. Αναμένεται να γίνει κουβέντα και με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, για το αν θέλει να δώσει εξτρά φιλικό στο διάστημα της παραμονής της ομάδας στην Αυστρία. Φιλικό μετά άλλωστε, θα δώσει σίγουρα, καθώς 20 Ιούλη η ομάδα θα είναι στην Ελλάδα και ακολουθούν είκοσι ημέρες, μέχρι το πρώτο επίσημο ματς που είναι στις 10 Αυγούστου, για τα προκριματικά του Europa League