Ο Ιμπόρα με τις τέσσερις κατακτήσεις και οι υπόλοιποι... μπαρουτοκαπνισμένοι του Ολυμπιακού

Ο Ιμπόρα με τις τέσσερις κατακτήσεις και οι υπόλοιποι... μπαρουτοκαπνισμένοι του Ολυμπιακού

Ιάσονας Τσίλης 11:49 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 21.09.2023

Με όπλο την εμπειρία και κυρίως τις μεγάλες πορείες, μαζί με τα ευρωπαϊκά και όχι μόνο, τρόπαια ορισμένων παικτών του, ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του Europa League, με στόχο να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση.

Οι «ερυθρόλευκοι», ξεκινούν την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League την Πέμπτη (21/09, 22:00), αντιμετωπίζοντας τη Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η εν λόγω αναμέτρηση, θα είναι κομβική, καθώς η μάχη της δεύτερης θέσης είναι αρκετό πιθανό να κριθεί ανάμεσα στους Πειραιώτες και τους Γερμανούς, από τη στιγμή που η Γουέστ Χαμ είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου και η Μπάτσκα Τόπολα, η πιο αδύναμη ομάδα. Έτσι, μια ενδεχόμενη νίκη θα δώσει μεγάλο προβάδισμα στον Ολυμπιακό στην προσπάθεια πρόκρισης του, να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, διαθέτει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση και παράλληλα, τεράστιες διακρίσεις. Πιο τρανό παράδειγμα φυσικά, ο Βιθέντε Ιμπόρα. Ο Ισπανός μέσος, έχει κατακτήσει τη δεύτερη τη τάξει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, τέσσερις φορές. 

Οι τρεις πρώτες ήταν με τη Σεβίλλη και μάλιστα συνεχόμενες, το 2014, 2015 και 2016. Ο Ιμπόρα, είχε σημαντικό ρόλο με 34 συμμετοχές, 16 εκ των οποίων ως βασικός με την ομάδα της Ανδαλουσίας, πετυχαίνοντας μάλιστα και τέσσερα γκολ. Η τέταρτη ήταν με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ το 2021, στην οποία ωστόσο δεν είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο όσο στις τρεις πρώτες, καθώς αγωνίστηκε μόνο στα παιχνίδια των ομίλων, αφού αργότερα υπέστη ρήξη χιαστού.

Ο Γκουστάβο Σκάρπα, έχει κατακτήσει δύο φορές το Copa Libertadores με την Παλμέιρας, το 2020 και το 2021. Πρόκειται φυσικά για τεράστιο επίτευγμα, καθώς είναι ουσιαστικά, το... Champions League της Λατινικής Αμερικής. Όπως ο Ιμπόρα, έτσι και ο Σκάρπα είχε σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας του προς τα δύο συνεχόμενα τρόπαια, έχοντας δύο γκολ και τέσσερις ασίστ στο ενεργητικό του, σε 13 συμμετοχές.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν διαθέτουν άλλους παίκτες με διεθνή τρόπαια, ωστόσο οι Μαντί Καμαρά και Όλα Σολμπάκεν έφτασαν μια ανάσα από το να προστεθούν στη σχετική λίστα. Αμφότεροι αγωνίζονταν για λογαριασμό της Ρόμα την περασμένη σεζόν, όταν οι «τζιαλορόσι» ηττήθηκαν στον τελικό από τη Σεβίλλη στη διαδικασία των πέναλτι. Βέβαια, κανείς εκ των δύο δεν αγωνίστηκε στα νοκ άουτ, με τον Καμαρά να παίζει σε όλα τα ματς των ομίλων και τον Σολμπάκεν να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής στη διοργάνωση.

Η εμπειρία τον προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών, ιδιαίτερα των Ιμπόρα και Σκάρπα, ίσως αποτελέσει κλειδί για τους Πειραιώτες, στην πορεία τους στη διοργάνωση και μπορεί να είναι το στοιχείο που έλειψε άλλες χρονιές, όταν έφτασαν κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση, η οποία χάθηκε στις λεπτομέρειες.