Όταν ο Λίντχουντ αποτέλεσε θέμα συζήτησης σε όλη την Ευρώπη επειδή δεν μέτρησε πεντακάθαρο γκολ (vid)
i

© Intime & SS Youtube

Όταν ο Λίντχουντ αποτέλεσε θέμα συζήτησης σε όλη την Ευρώπη επειδή δεν μέτρησε πεντακάθαρο γκολ (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:05 - 22.09.2023

Ο διαιτητής του Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ, Άλλαρντ Λίντχουντ, είχε φροντίσει να κάνει το όνομά του πασίγνωστο στην Ευρώπη, όταν δεν μέτρησε πασιφανές γκολ υπέρ της Ιταλίας Κ21, στο ματς εναντίον της Γαλλίας, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στη Φράιμπουργκ και ηττήθηκε από τους Γερμανούς με σκορ 3-2, σε ένα παιχνίδι το οποίο επηρεάστηκε και από τις αποφάσεις του διαιτητή. Ο Άλλαρντ Λίντχουντ... έκλεισε τα μάτια σε δύο καθαρές φάσεις, οι οποίες προκάλεσαν την οργή των Πειραιωτών.

Σε πρώτο χρόνο, ο Σαλάι βρήκε με τον αγκώνα τον Έσε στο πρόσωπο, προκαλώντας κάταγμα στον ποδοσφαιριστή των Πειραιωτών. Ο μέσος αποχώρησε με συνοδεία γιατρού όμως ο Ολλανδός δεν συγκινήθηκε και έδειξε «παίζετε». Σε δεύτερο χρόνο, ο ίδιος δεν καταλόγισε φάουλ στον Ποντένσε, ακολούθησε το κόρνερ των Γερμανών και από εκεί το 3-2 του Φίλιπ.

Η «γκάφα» στο Ιταλία Κ21 - Γαλλία Κ21

Αυτή φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Λίντχουντ έγινε πρωταγωνιστής σε ένα ματς, αφού το παρελθόν του είναι αρκετά... βεβαρημένο. Εκτός του Ουτρέχτη - Φιτέσε, ο 36χρονος κατόρθωσε να κάνει όλη την Ευρώπη να μιλά για εκείνον, μετά την αναμέτρηση της Ιταλίας Κ21, κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Γαλλίας, για το Euro 2021.

Τι είχε συμβεί τότε; Οι «ατζούρι» βρίσκονταν πίσω στο σκορ και έψαχναν την ισοφάριση, στο ματς της πρεμιέρας της διοργάνωσης. Τη λύτρωση έφερε η κεφαλιά του Μπελανόβα ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν οι Ιταλοί. Ο Λουκέμπα μπήκε στην πορεία της μπάλας, όμως αυτή είχε ήδη περάσει τη γραμμή. Όχι για τον Λίντχουντ, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει γκολ, κάνοντας έξαλλους τους τυπικά φιλοξενούμενους με την απόφασή του, αλλά και όλη την Ευρώπη να παραμιλά. 

Στο τέλος της φάσης ομίλων, η απόφαση αυτή φάνηκε να επηρεάζει και τη βαθμολογία στο γκρουπ. Αν η Ιταλία είχε πάρει την ισοπαλία σε εκείνο το ματς, τότε θα προκρινόταν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με βάση τα υπόλοιπα αποτελέσματα.